Ο Φιράρ Μποράκ έγραψε: Στην Καρπά, η Γυναικεία Πρωτοβουλία Αυξάνεται.

Στο Karpaz, η γυναικεία πρωτοβουλία αυξάνεται.

Στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα στην τηλεόραση Dipkarpaz, ο καλεσμένος αυτής της εβδομάδας είναι: Διευθυντής Τουρισμού και Πτυχιούχος Γαστρονομίας Sude Karşılı.

Αν και ο Sude γεννήθηκε στη Λευκωσία, αισθάνεται ότι γεννήθηκε στο Dipkarpaz με τον χώρο εργασίας που άνοιξαν στο Dipkarpaz, όπου ήρθε από νεαρή ηλικία.

Όπως είπα στο πρόγραμμα, το πιο εντυπωσιακό μέρος μου είναι ότι μπαίνει στα θέματα που ονομάζονται “ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ”. Αυτή η ιδιοκτησία, η αγάπη και η επιθυμία να προστατεύσουμε το χωριό μας θα διαμορφώσουν το μέλλον μας.

Δεν διστάζει να το πει ξανά και ξανά. Η φράση “ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΛΛΑ” πρέπει να βρίσκεται στα αυτιά όλων.

Ο Sude διαχειρίζεται την τουριστική εγκατάσταση στο χωριό Dipkarpaz, την οποία χειρίστηκε σε νεαρή ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα του να είναι απόφοιτος της Γαστρονομίας.

Στην εγκατάσταση? Εκτελούν συναρπαστικά καθήκοντα, όπως πολύ ειδικές επιλογές πρωινού και πλούσια ποικιλία από τοπική και διεθνή κουζίνα.

Έχοντας μια πρακτική άσκηση σε μεγάλα ξενοδοχεία λόγω του τμήματος αποφοίτησής του ως Γαστρονομίας, ο Sude συγκρίνει δύο τύπους τουριστικών μοντέλων. υποστηρίζει ιδιαίτερα μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στο Karpaz.

Όπως λέμε πάντα, δεν θέλουμε να είμαστε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούμε καν να είμαστε εργαζόμενοι στη γη που κατέχουμε.

Το μέλλον μας είναι το μοντέλο τουρισμού Eco-Agro, όπως γίνεται σήμερα.

Μπορούμε να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία μας χρησιμοποιώντας τα δικά μας τοπικά προϊόντα, τον ιστορικό και τον τοπικό πλούτο. Αυτό συμβαίνει προστατεύοντας όλο τον τοπικό πλούτο μας. Έχουμε εγκαταστάσεις που τα κάνουν πολύ καλά.

Νομίζω ότι τα σχόλια του Sude για τους νέους είναι επίσης πολύ σημαντικά.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν σημαντικά θέματα που υπογράμμισα, όπως να μην μένω πια στο σπίτι, να χρησιμοποιώ θετικά την τεχνολογία και να βελτιώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του χωριού.

Στο τέλος όλων αυτών των συνομιλιών, επιστρέψαμε στις παραλίες μας.

Ναι, δυστυχώς οι παραλίες μας δεν έχουν την αξία που τους αξίζει. Ωστόσο, η πιο σημαντική αξία μας που προσελκύει ανθρώπους εδώ είναι οι παραλίες μας.

Εάν δεν προστατεύσουμε τις τοπικές μας αξίες, θα χαθούμε. Είναι πολύ πιο σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτό, νέοι όπως ο Sude που μόλις εισήλθαν στην επιχειρηματική ζωή.

Οι νέοι θα καθορίσουν το μέλλον αυτών των περιοχών και χωριών.

Βλέπουμε τι θα γίνει εάν δοθεί η ευκαιρία. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό το κοινό σημείο να είναι το Karpaz, ότι οι ιστορικές και τοπικές μας αξίες προστατεύονται και διατίθενται στην αγορά με αυτόν τον τρόπο.

Είμαι υπέρ της παροχής ευκαιριών στους νέους μας σε κάθε τομέα.

Ειδικά πρόσφατα, έχουμε νέους που εκπαιδεύονται πολύ καλά στους τομείς της εκπαίδευσης.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω το άρθρο μου με αυτήν την όμορφη λέξη του Sude. “ΕΑΝ ΔΕΝ, ΚΑΝΕΝΑ”

Από το Where The Sun Rises, Γεια σε όλους.

.Source