Ο Φιράρ Μπόρακ έγραψε …. Γυμνάσιο στο Dipkarpaz; Πανεπιστήμιο?

Πριν ξεκινήσω το άρθρο μου, θα ήθελα να δηλώσω ότι. Άνθρωποι που περιπλανιούνται πονηρά σαν αλεπού, που δεν έχουν καμία χρησιμότητα για το χωριό τους, Ω! Το Γυμνάσιο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να κλείσει επειδή αυτό το όνομα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανό και δεν πρέπει να είναι εθνικιστικό στο μυαλό του.

Στην πραγματικότητα, ξέρω ότι θα είναι πιο έντονο από τον εθνικισμό, αλλά αυτό είναι εντάξει, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα.

Επειδή πιστεύω ότι το σχολείο που θα ανοίξει μετά το σχολείο που θέλω να κλείσω πρέπει να παραμείνει με το ίδιο όνομα.

Επειδή το ζήτημά μου δεν είναι με ονόματα. Είναι επειδή μια ολόκληρη γενιά δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό.

Πάντα λέω και ακούω ότι η ισχυρότερη φιλία και ακόμη και οι αδελφικές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει στην περιοχή μας έχουν αφεθεί στο Erenköy High School.

Το Γυμνάσιο Erenköy, όπου 14 χωριά ενώθηκαν και δημιούργησαν την ισχυρότερη φιλία τους μετά το δημοτικό, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής γενικότερα και ειδικότερα για τον Dipkarpaz.

Αλλά αυτή η πιθανότητα δεν πρέπει να είναι μόνο στα χρόνια του Λυκείου!

Νομίζω ότι υπάρχει ένας κόσμος διαφοράς μεταξύ των παιδιών που έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Dipkarpaz και εκείνων που έχουν ολοκληρώσει τη μετα-πρωτοβάθμια εκπαίδευση τους στο Erenköy. Αυτό υποστηρίζεται από τους συναδέλφους των καθηγητών μας στους οποίους μιλήσαμε.

Οι άνθρωποι του Dipkarpaz, που έχουν ήδη απομονωθεί και έχουν μια μοναδική κουλτούρα, στις περιόδους που η εκπαίδευση ήταν πιο ευεργετική. Ενώ πρέπει να αναμειχθεί με διαφορετικούς ανθρώπους, να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς και να πάρει θέση στον τομέα της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, παραμένει απομονωμένος μέσα του.

Αυτό κλέβει το μέλλον των παιδιών μας. Αλλά αν ρωτήσετε, Μπράβο! Έχουμε σχολείο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι σαφές!

Πρέπει να δηλώσουμε ότι το Γυμνάσιο θα πρέπει να κλείσει με αυστηρό αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, αλλά θα το αποδεχτούμε υπό μία προϋπόθεση.

Ποια είναι αυτή η κατάσταση;

Ένα από τα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία ανοίγει τη Σχολή Γεωργίας, Τουρισμού ή Ναυτιλίας στο κτίριο που είναι ήδη έτοιμο. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν σε αυτήν την προσφορά.

Αυτό το βήμα θα αλλάξει το Dipkarpaz. Απλά ΠΙΣΤΕ.

Ας αφήσουμε αυτό το θέμα μια όμορφη κληρονομιά στα παιδιά του σήμερα και του μέλλοντος χωρίς να κάνουμε πολιτικό υλικό.

Εάν κάποια από τις σχολές Γεωργίας, Τουρισμού ή Ναυτιλίας βρίσκονται στο Dipkarpaz. Ένας πιο περιεκτικός και συνειδητός άνθρωπος θα διαμορφωθεί οικονομικά, ειδικά η γεωργία, η αλιεία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός.

Όντας φύλακας, θυρωρός, καθαριστής, flyman, οδηγός μας σώζει μόνο. Αλλά αυτό το βήμα θα σώσει ολόκληρο το μέλλον μας.

Εάν ενεργούμε με λίγη όρθια στάση και γνωρίζουμε τι θέλουμε, θα κάνουμε το Dipkarpaz μια μεγάλη χάρη.

«Τα φίδια που δεν αλλάζουν το δέρμα τους είναι καταδικασμένα να πεθάνουν». Ο Νίτσε λέει, «Αυτό ισχύει και για τα μυαλά που δεν αλλάζουν τις σκέψεις τους».

Από όπου ανατέλλει ο ήλιος, Γεια σε όλους.

.Source