Ο Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις εργασίας στα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις εργασίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Χριστοδουλίδης θα ταξιδέψει το απόγευμα της Κυριακής στο Αμπού Ντάμπι, όπου θα πραγματοποιήσει ιδιωτική συνάντηση τη Δευτέρα με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζάιντ Αλ Ναχάν. Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις της Κύπρου και των ΗΑΕ, το Κυπριακό, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, την περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αμπού Ντάμπι, ο Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Εθνικού Συμβουλίου, Σακρ Γκόμπας, με τον οποίο θα συζητήσει περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Ριάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβο ομόλογό του, Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε διευρυμένες συζητήσεις. Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, το Κυπριακό, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τις σχέσεις η ΕΕ με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας για τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου, Δρ. Nayef Falah M. Al-Hajraf, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας Al-Ula.

Source