Ο χρυσός βρίσκεται στο αποκορύφωμα των 7 εβδομάδων

Ο χρυσός ακολουθεί μια οριζόντια πορεία στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 εβδομάδων, με τη μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Το γραμμάριο χρυσού, από την άλλη πλευρά, είναι πάνω από 460 TL, μετά την έναρξη του δολαρίου / TL στη νέα εβδομάδα με ελαφρά αύξηση.

Οι επενδυτές χρυσού σημείωσαν ότι το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η κινεζική κυβέρνηση επιτρέπει στις τράπεζες να εισάγουν μεγάλες ποσότητες χρυσού για να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση.

Ενώ ο χρυσός διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος τιμών για τις τελευταίες εβδομάδες, ξεπέρασε το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο ξεπερνώντας τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών την Παρασκευή. Οι αναλυτές της Commerzbank και της Saxobank επεσήμαναν ότι θα μπορούσε να αναμένεται ανοδική τάση εάν ο χρυσός κλείσει την ημέρα πάνω από τα 1.765 δολάρια την ουγγιά.

Η πτώση του 10ετούς επιτοκίου των ομολογιακών ομολόγων των ΗΠΑ, το οποίο άσκησε μεγάλη πίεση στις τιμές του χρυσού τους τελευταίους δύο μήνες, από την κορυφή του Μαρτίου, ήταν επίσης αποτελεσματικό στην άνοδο των τιμών του χρυσού. Τα επιτόκια, τα οποία αυξήθηκαν στο 1,75% τον Μάρτιο, μειώθηκαν σε 1,56% τον Απρίλιο.

Ο δείκτης Spot Bloomberg Dollar, ο οποίος μετρά την απόδοση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι δέκα κορυφαίων παγκόσμιων νομισμάτων, είναι σχεδόν 2 τοις εκατό κάτω από την κορυφή του Μαρτίου.

ΧΡΥΣΗ ΧΡΥΣΗ ONS ΚΑΙ GRAM

Η ουγγιά χρυσού ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα με οριζόντια κίνηση περίπου 1.778 δολαρίων, αφού ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στα 1.744 $ περίπου και σημείωσε αύξηση 1,8% και κλείνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με κέρδη.

Παρά τη μείωση του δολαρίου / TL την περασμένη εβδομάδα, το γραμμάριο χρυσού είναι περίπου 462 TL, μετά την άνοδο του δολαρίου / TL την επόμενη εβδομάδα, μετά το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας με αύξηση λόγω της αύξησης των παγκόσμιων τιμών του χρυσού.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source