Ο όμιλος Eurasia δημοσιεύει τους κορυφαίους κινδύνους για το 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 4 Ιανουαρίου 2021 / PRNewswire-PRWeb / – Καθώς ξεκινάμε το 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο ισχυρή, πολιτικά διχασμένη και άνιση από οικονομική άποψη των βιομηχανικών δημοκρατιών του κόσμου. Κίνα είναι ο ισχυρότερος ανταγωνιστής της Αμερικής, ένα κράτος καπιταλιστικό, αυταρχικό και τεχνο-εποπτικό κράτος που όλο και περισσότερο δεν εμπιστεύεται τις περισσότερες χώρες της G20 Γερμανία και Ιαπωνία είναι πολύ πιο σταθεροί, αλλά οι πιο ισχυροί ηγέτες που είχαν και τα δύο έθνη εδώ και δεκαετίες είναι έξω (πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Άμπε Σίνζοή κατά την έξοδο τους (Γερμανός Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ). Ρωσία βρίσκεται σε παρακμή και κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Δύση για τα δεινά της.

Ακόμη και όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση του μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ορισμένοι κίνδυνοι είναι πιο ισχυροί, θανατηφόροι και πιθανόν να αλλάξουν την πορεία της παγκόσμιας πολιτικής. Αυτοί είναι οι Κορυφαίοι Κίνδυνοι του Ομίλου Eurasia για το 2021, η ετήσια πρόβλεψη της εταιρείας για τις δέκα μεγαλύτερες απειλές για τις τροχιές των εθνών, της παγκόσμιας πολιτικής, των βιομηχανιών και των θεσμών. Παρουσιάζοντας κάθε Ιανουάριο, το Top Risks βοηθά τους επενδυτές, τις εταιρείες και το κοινό να προβλέπουν και να ανταποκρίνονται σε ευκαιρίες όπου επενδύουν ή κάνουν επιχειρήσεις. Η έκθεση συν-συντάχθηκε από τον Πρόεδρο του Ομίλου Eurasia Ίαν Μπρέμερ και πρόεδρος Cliff Kupchan.

Ο νούμερο 1 κίνδυνος για το 2021 είναι “46 *” – το άνοιγμα μιας εποχής κατά την οποία ο κάτοχος του Λευκού Οίκου θεωρείται παράνομος από περίπου τη μισή χώρα. Ντόναλντ Τραμπ Η άρνηση αποδοχής του αποτελέσματος των εκλογών που δηλώνει ότι είχε κλαπεί είναι μοναδική στην αμερικανική ιστορία, υπογραμμίζοντας πόσο διαιρεμένη Αμερική έχει γίνει – και θα παραμείνει.

“Μια υπερδύναμη που διαλύεται στη μέση δεν μπορεί να επιστρέψει στην επιχείρηση όπως συνήθως”, γράφουν οι Bremmer και Kupchan. “Και όταν η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου είναι τόσο διχασμένη, όλοι έχουν πρόβλημα. Η γεωπολιτική ύφεση – και ο κόσμος μας στο G-Zero – θα εμβαθύνει ως αποτέλεσμα”.

Ο Μπρέμερ και ο Κούπχαν συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η ισχύς της βάσης του Τραμπ και των πολιτικών διχασμών στις ΗΠΑ θα αναγκάσει τους συμμάχους να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανατροπής οποιωνδήποτε δεσμεύσεων της εισερχόμενης κυβέρνησης Μπάιντεν σε τέσσερα χρόνια με την εκλογή άλλου “Αμερική πρώτα” Πρόεδρος.

Άλλοι Κορυφαίοι Κίνδυνοι στην έκθεση περιλαμβάνουν τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της πανδημίας του κοροναϊού, της κλιματικής αλλαγής, της σύγκρουσης ΗΠΑ-Κίνας, την ασφάλεια δεδομένων και την κυβερνοασφάλεια και διακριτές απειλές που αντιμετωπίζει Τουρκία, ο μέση Ανατολή, Ευρώπη, και Λατινική Αμερική. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης πολλές «κόκκινες ρέγγες» – ζητήματα τα οποία, παρά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, είναι απίθανο να δημιουργήσουν σημαντικές απειλές ή να προκαλέσουν αστάθεια τον επόμενο χρόνο.

Το Top Risks έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό που είναι τόσο νωρίς όσο και ακριβές στις προβλέψεις του. Η έκθεση Κορυφαίων Κινδύνων του Ομίλου Eurasia 2020, για παράδειγμα, προέβλεπε σωστά τις αμφισβητούμενες εκλογές στις ΗΠΑ ως τον νούμερο 1 κίνδυνο.

Ο Bremmer και ο Kupchan θα φιλοξενήσουν μια on-the-call συνέντευξη τύπου σήμερα, 4 Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ. EST/15:30 GMT για να συζητήσουμε τους κινδύνους και να κάνουμε ερωτήσεις. Για να συμμετάσχετε, εγγραφείτε εδώ.

Ακολουθεί μια σύνοψη και των δέκα κορυφαίων κινδύνων για το 2021. Κάντε κλικ εδώ για την πλήρη έκθεση.

Κορυφαίοι κίνδυνοι 2021

Όταν η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου είναι τόσο διχασμένη όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα, η γεωπολιτική ύφεση G-Zero είναι βέβαιο ότι θα εμβαθύνει. Ο κόσμος χρειάζεται την ηγεσία και τη συνεργασία που μπορεί να βοηθήσει μια εμπλεκόμενη και καλά λειτουργούσα υπερδύναμη, διότι, όπως ακριβώς ορίστηκε το 2020 η ανταπόκριση της υγειονομικής περίθαλψης στην πανδημία του κοραναϊού, η οικονομική απάντηση στις μόνιμες ζημιές της θα καθορίσει το 2021.

# 1 – 46 *

Μετά τη νίκη του Τραμπ το 2016 που πιστεύουν πολλοί Δημοκρατικοί Ρωσία τον βοήθησαν να κερδίσει, η θητεία του Μπάιντεν ανοίγει την εποχή της προεδρίας του αστερίσκου, μια εποχή που κάθε κάτοικος του Oval Office θεωρείται παράνομη από περίπου τη μισή χώρα – και τους νομοθέτες που στέλνουν οι εκλογικοί σκεπτικιστές στο Κογκρέσο Το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου εδώ είναι εγχώριο, αλλά οι συνέπειες της ακραίας πόλωσης για τη δημοκρατική νομιμότητα εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΠΑ. Εκτός από μια κοινή επιθυμία για περιορισμό Κίνα, Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί θα διαφωνήσουν απότομα – μεταξύ τους και μεταξύ τους – για τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Επιπλέον, το μέγεθος της βάσης του Τραμπ και η διεύρυνση αυτής της βάσης για να συμπεριλάβει περισσότερους μειοψηφικούς ψηφοφόρους, αφήνει τους συμμάχους και τους πιθανούς εταίρους να αναρωτιούνται αν το επόμενο “Αμερική πρώτα“Ο πρόεδρος και η εξωτερική πολιτική απέχουν μόλις τέσσερα χρόνια.

# 2 – Long Covid

Το 2021, τα παρατεταμένα συμπτώματα του Covid-19 θα απειλήσουν όχι μόνο τις ζωές αλλά την πολιτική σταθερότητα και την παγκόσμια οικονομία. Χώρες σε όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν να ανταποκριθούν στα φιλόδοξα χρονοδιαγράμματα εμβολιασμού και η πανδημία θα αφήσει μια κληρονομιά υψηλού χρέους, εκτοπισμένων εργαζομένων και απώλειας εμπιστοσύνης. Η διανομή των εμβολίων θα διαχωρίσει τα περισσότερα από όσα δεν έχουν, τόσο εντός όσο και μεταξύ των εθνών, προκαλώντας αντι-κατεστημένο θυμό και δημόσια αναταραχή σε πολλές χώρες. Ορισμένες αναδυόμενες αγορές θα βιώσουν μια κρίση χρέους φέτος. Με τον πληθωρισμό και το κόστος δανεισμού να αυξάνονται, θα έχουν πολύ λιγότερα περιθώρια από τις ΗΠΑ και Ευρώπη για να μετριάσει το οικονομικό πλήγμα του Κόβιντ.

# 3 – Κλίμα: το καθαρό μηδέν συναντά το G-Zero

Η κλιματική πολιτική θα μετακινηθεί από την παιδική χαρά της παγκόσμιας συνεργασίας στην αρένα του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Σε μια σειρά από καθαρές τεχνολογίες, Κίνα Η μακροχρόνια προσέγγιση της βιομηχανικής πολιτικής θα αντιμετωπίσει τώρα μια πολύ πιο επιθετική ώθηση από το κλίμα Βάσιγκτων. Ορισμένα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού με καθαρή ενέργεια θα αντιμετωπίσουν πιέσεις διακλάδωσης όπως αυτές που φαίνονται στο 5G. Η ώθηση για στόχους καθαρών μηδενικών εκπομπών θα δημιουργήσει τεράστιες ευκαιρίες για το ιδιωτικό κεφάλαιο, ειδικά την αυξανόμενη ομάδα περιβαλλοντικών, κοινωνικών και δολαρίων διακυβέρνησης και ευρώ, αλλά οι νικητές και οι ηττημένοι θα καθορίζονται τόσο συχνά από πολιτικούς παράγοντες όσο και από τις δυνάμεις της αγοράς.

# 4 – Οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας διευρύνονται

Μια κοινή επιθυμία μέσα Βάσιγκτων και Πεκίνο για σταθερότητα στις ΗΠΑ-Κίνα Οι σχέσεις θα μειώσουν εν συντομία τις επικεφαλής εντάσεις, αλλά η εντατικοποίηση της διπλωματίας εμβολίων και του κλίματος και του τεχνολογικού ανταγωνισμού θα συνδυαστεί με μακροχρόνιες τριβές σε άλλους τομείς για να περιπλέξει περαιτέρω τον ανταγωνισμό τους. Διαφωνίες σχετικά με το εμπόριο, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, και η Θάλασσα της Νότιας Κίνας θα μεταφερθεί έως το 2021. Συλλογικά, αυτά τα σημεία διαφωνίας θα ενισχύσουν τον κίνδυνο εσφαλμένου υπολογισμού και κλιμάκωσης προς την κρίση.

# 5 – Παγκόσμιος υπολογισμός δεδομένων

Η επιβράδυνση ή η διακοπή της ελεύθερης ροής ευαίσθητων δεδομένων διασυνοριακά θα αυξήσει το κόστος για εταιρείες και θα διαταράξει δημοφιλείς εφαρμογές και επιχειρηματικά μοντέλα διαδικτύου. Αυτός ο κίνδυνος ξεκινά με τις ΗΠΑ και Κίνα, αλλά δεν τελειώνει εκεί. Ακόμα και καθώς οι περιστροφές 5G και AI που βασίζονται σε δεδομένα κερδίζουν ατμόσφαιρα, άλλες κυβερνήσεις ανησυχούν για το ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα των πολιτών τους – και πώς – θα διαβρώσουν τα θεμέλια του ανοιχτού παγκόσμιου διαδικτύου. Θα υποφέρουν τα επιχειρηματικά μοντέλα για την τεχνητή νοημοσύνη και άλλους καινοτόμους τεχνολογικούς τομείς. Οι απαγορεύσεις εφαρμογών και άλλα ζητήματα θα παρεμποδίσουν την παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της δημόσιας υγείας και του κλίματος.

# 6 – Σημείο ανατροπής στον κυβερνοχώρο

Δεν υπάρχει κανένας παράγοντας που να αυξάνει τον κίνδυνο μεγάλης καταστροφής στον κυβερνοχώρο το 2021. Ο ψηφιακός κόσμος, όπου οποιοσδήποτε υπολογιστής ή smartphone μπορεί να γίνει σημείο εισόδου για χάκερ και κράτη, και οι εγκληματίες ενεργούν με σχετική ατιμωρησία, είναι πολύ απρόβλεπτο για αυτό . Αντ ‘αυτού, ένας συνδυασμός χαμηλών πιθανοτήτων αλλά υψηλού αντίκτυπου κινδύνων και αξεπέραστων τεχνολογικών τάσεων θα κάνει το 2021 το έτος που η σύγκρουση στον κυβερνοχώρο δημιουργεί άνευ προηγουμένου τεχνολογικό και γεωπολιτικό κίνδυνο στον κυβερνοχώρο.

# 7 – (Έξω στο) κρύο Τουρκία

Οικονομικές αποτυχίες το 2021 και Τουρκία Η κακή ανταπόκριση του Covid θα αφήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγωνίζεται να κερδίσει εκ νέου τους ψηφοφόρους που απογοητεύτηκαν από την κυριαρχία του για δύο δεκαετίες. Αυτές οι δυναμικές θα προκαλέσουν κοινωνικές εντάσεις, θα προκαλέσουν καταστολή εναντίον της αντιπολίτευσης και θα ενθαρρύνουν τον Ερντογάν να ξεκινήσει περισσότερες περιπέτειες εξωτερικής πολιτικής για να τροφοδοτήσει τον εθνικισμό και να αποσπάσει την προσοχή των υποστηρικτών του. Αλλά φέτος, Τουρκία Ο πρόεδρος δεν θα έχει διεθνείς φίλους για να τον προστατεύσει από τις συνέπειες.

# 8 – μέση Ανατολή – το χαμηλό λάδι παίρνει διόδια

Χώρες παραγωγής ενέργειας στο μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική αντιμετώπισε μια κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας το 2020 που άφησε τις κυβερνήσεις Αλγερία προς το Ιράν με λιγότερα μετρητά να ρέουν στα ταμεία τους – ακόμα και όταν η πανδημία άρρωσε τους πολίτες και εξασθένησε τις οικονομίες. Το 2021 θα είναι χειρότερο, επειδή οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν χαμηλές. Πολλές από αυτές τις κυβερνήσεις θα μειώσουν τις δαπάνες, καταστρέφοντας τους ευάλωτους ιδιωτικούς τομείς και τροφοδοτώντας την ανεργία. Οι μεταρρυθμίσεις θα επιβραδυνθούν και οι διαμαρτυρίες θα αυξηθούν.

# 9 – Ευρώπη μετά τη Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ αναχώρηση αργότερα φέτος μετά από 15 χρόνια ως καγκελάριος θα οδηγήσει τον κορυφαίο κίνδυνο της ηπείρου το 2021. Ευρώπη αντιμετωπίζει μια οικονομική απόλυση από εντατικούς περιορισμούς κλειδώματος σε πολλές χώρες και η Merkel δεν θα είναι εκεί για να ενθαρρύνει την ευελιξία στην πολυμερή αντίδραση. Χωρίς τον Γερμανό ηγέτη να λειτουργήσει ως ισχυρός και ουδέτερος διαπραγματευτής, οι διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης ενεργειακών και εδαφικών διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο θα αγωνιστούν, όπως και η διαδικασία του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση Κύπρος θέματα. Η θέση της ΕΕ θα γίνει πιο μαζική Γαλλία πιέζει περισσότερα κράτη μέλη να γίνουν σκληρά Τουρκία, αυξάνοντας τις πιθανότητες της διπλωματικής ρήξης.

# 10 – Λατινική Αμερική απογοητεύει

Κυβερνήσεις στο Λατινική Αμερική αντιμετωπίζουν έντονες εκδοχές των τρομερών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν πριν από την πανδημία. Δεν θα υπάρξουν εμβολιασμοί μεγάλης κλίμακας μέχρι τα τέλη του έτους, και οι χώρες είναι σε κακή θέση να αντιμετωπίσουν ένα άλλο κύμα Covid πριν από τότε. Οι πολιτικές και οικονομικές πιέσεις θα ενταθούν καθώς Αργεντίνη και Μεξικό διεξάγουν νομοθετικές εκλογές το 2021, και οι ψηφοφόροι το χιλή, Εκουαδόρ, και Περού ψηφίζω για πρόεδρο.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΡΕΓΓΕΣ

Οι φίλοι του Τραμπ σε μπελάδες – Φιλικοί ηγέτες του Τραμπ όπως ο Ερντογάν, Βραζιλία Jair Bolsonaro, το Ηνωμένο Βασίλειο Μπόρις Τζόνσον, και Ισραήλ Ο Μπινιαμίν Νετανιάχου θα συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ όπου μπορούν.

Techlash στις ΗΠΑ – Οι νομοθέτες των ΗΠΑ δεν θα κηρύξουν πόλεμο εναντίον των τεχνολογικών εταιρειών που βοηθούν στην αποκατάσταση της μετα-πανδημικής ανάπτυξης.

Αντιπαράθεση Ιράν-ΗΠΑ – Δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δεν θα είναι ούτε παραγωγικός ούτε καταστροφικός όσο πολλοί φόβοι.

***
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ EURASIA:

Ο Όμιλος Eurasia είναι η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία έρευνας και συμβούλων πολιτικών κινδύνων στον κόσμο. Παρέχοντας πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές εξελίξεις μετακινούν τις αγορές, βοηθάμε τους πελάτες να προβλέπουν και να ανταποκρίνονται στην αστάθεια και τις ευκαιρίες όπου κι αν επενδύουν ή κάνουν επιχειρήσεις. Η εμπειρογνωμοσύνη μας περιλαμβάνει τις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες σε κάθε περιοχή του κόσμου, συγκεκριμένους οικονομικούς τομείς και τους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς τομείς του μέλλοντος. Με τις καλύτερες συμβουλευτικές και συμβουλευτικές προσφορές μας και το GZERO Media, η ομπρέλα Eurasia Group παρέχει στην αγορά μια ολοκληρωμένη λύση πολιτικού κινδύνου. Με έδρα το Νέα Υόρκη, έχουμε γραφεία στο Βάσιγκτων, Λονδίνο, Σαν Φρανσίσκο, Βραζιλία, Σάο Πάολο, Σιγκαπούρη, και Τόκιο, καθώς και επί τόπου εμπειρογνώμονες και πόροι σε περισσότερες από εκατό χώρες. Η «πολιτική πρώτα» στηρίζει τη δουλειά μας: Η πολιτική είναι ο φακός μέσω του οποίου βλέπουμε τον κόσμο και δεσμευόμαστε για ανάλυση που είναι απαλλαγμένη από πολιτικές προκαταλήψεις και την επιρροή ιδιωτικών συμφερόντων.

ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΣΩΝ:
Γκρέγκορι Ροθ
Διευθυντής Επικοινωνιών
Eurasia Group / GZERO Media
[email protected]

Επικοινωνία πολυμέσων

Γκρέγκορι Ροθ, Eurasia Group, (646) 424-2514, [email protected]

ΠΗΓΗ Eurasia Group

Source