Ο ύποπτος ναρκωτικών απελευθερώθηκε με εγγύηση

Ο ύποπτος Amro Hasan Ali Elbashabsheh, ο οποίος συνελήφθη για το έγκλημα της «παράνομης εξοικονόμησης ναρκωτικών» στο Γκένελι, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ξανά χθες.

Λεπτομέρεια Special-Evolution Wedge

Ο αστυνομικός Mehmet Sevinç, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με το ζήτημα, μετέφερε τα γεγονότα σχετικά με το περιστατικό. Ο Σεβίντς δήλωσε ότι ο ύποπτος, Αμρό Χασάν Αλί Εμπασσαμπσέχ, εξαιρέθηκε από το έγκλημα της «παράνομης εξοικονόμησης ναρκωτικών». Ο Sevinç δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του ύποπτου στο Γκόνιλι και στις 2 Φεβρουαρίου 2021, και ως αποτέλεσμα της έρευνας, η ουσία που πιστεύεται ότι ήταν ναρκωτικό του τύπου κάνναβης, ζυγίζει περίπου 28 γραμμάρια στη διάθεση του ύποπτου, τυλίχτηκε σε 1 τυλιγμένο τσιγάρο και χαρτί αλουμινόχαρτου που πιστεύεται ότι είναι φάρμακο αναμεμειγμένο με καπνό.

Ο Sevinç δήλωσε ότι μια ουσία που πιστεύεται ότι είναι φάρμακο τύπου κάνναβης, βάρους 56 γραμμαρίων, εντοπίστηκε επίσης στην τσάντα που βρέθηκε στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας της κατοικίας του υπόπτου και δήλωσε ότι ο ύποπτος συνελήφθη με κόκκινο χέρι. Επισημαίνοντας ότι ο ύποπτος έδωσε εθελοντική δήλωση, ο Σεβίντ τόνισε ότι παραδέχθηκε ότι αγόρασε τα ναρκωτικά από ένα καταζητούμενο άτομο στη Λευκωσία στις 30 Ιανουαρίου 2021 έναντι 1.500 ευρώ.

Ο Sevinç δήλωσε ότι η έρευνα επί του θέματος ολοκληρώθηκε και ότι ο ύποπτος ήταν φοιτητής στη χώρα και ζήτησε από το δικαστήριο να του εγγυηθεί ότι κρίνει σκόπιμο.

Ο δικαστής Temay Sağer, ο οποίος αξιολόγησε την κατάθεση παρουσία του, κρατήθηκε υπό τον όρο ότι κατασχέθηκαν όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα του υπόπτου και του απαγορεύτηκε να πάει στο εξωτερικό, πήγε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα, η απόδειξή του ήταν το σώμα, κατέθεσε 12 χιλιάδες 500 TL σε μετρητά και μια εγγύηση υπογράφηκε από εγγύηση 100 χιλιάδων TL. Διέταξε τη δίκη του.

.Source