Ο 10χρονος κερδίζει 5000 τοις εκατό κέρδος από τις μετοχές του GameStop

Η μητέρα της Jaydyn, Nina Carr, δήλωσε ότι αγόρασε τις μετοχές το 2019 για να διδάξει στον γιο της να επενδύσει. Εκείνη την εποχή, η Νίνα έβγαλε το πιστοποιητικό των μετοχών, το πλαισίωσε, το τυλίγει σε ένα περιτύλιγμα δώρου και το έδωσε στον γιο της.

Μιλώντας στο CNN International, η 31χρονη Νίνα, η οποία συνεχώς πήγε στο GameStop για να αγοράσει παιχνίδια, είπε ότι σκέφτηκε το μερίδιο για να δώσει στον γιο της «κάτι συγκεκριμένο».

Ο Jaydyn, ο οποίος ήθελε μια κονσόλα παιχνιδιών εκείνη τη στιγμή, είπε ότι του άρεσε το δώρο και είπε:

«Ήταν πολύ ωραίο να έχω συμμετοχή σε μία από τις εταιρείες που χρησιμοποιώ περισσότερο.

Ο Jaydyn πρόσθεσε ότι αφού έλαβε το δώρο, κοίταξε περιστασιακά την αξία των μετοχών, αλλά η μητέρα του τον δίδαξε ότι ήταν μια μακροπρόθεσμη επένδυση.

Το GameStop, το οποίο κυκλοφόρησε το 2002, είναι μια εταιρεία που πουλά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε φυσικά καταστήματα. Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες εισήλθαν σε μια δύσκολη περίοδο με την αύξηση των διαδικτυακών αγορών, μειώθηκαν στα 2,80 $ (περίπου 20 TL) τον Απρίλιο του 2020. Οι μετοχές του GameStop άρχισαν να αυξάνονται τον Ιανουάριο του 2021, με το ενδιαφέρον των μικρών επενδυτών σε ένα φόρουμ όπου συζητήθηκαν οι επενδυτικές συμβουλές στον ιστότοπο κοινωνικών μέσων Reddit.

Η Νίνα έθεσε συναγερμό στο τηλέφωνό της για να παρακολουθεί την αξία των μετοχών. Το τηλέφωνο της Νίνα άρχισε να χτυπά το πρωί της 27ης Ιανουαρίου, ενώ οι μετοχές της GameStop είχαν αυξηθεί 1700 τοις εκατό από τον Δεκέμβριο. Η Νίνα μίλησε για εκείνη τη στιγμή:

«Ξαφνικά άκουσα τις φωνές« χθες, χθες, χθες ». Πήρα το τηλέφωνό μου και κοίταξα. Έγραψε 351 $ (περίπου 2.000 560 TL). Σοκαρίστηκα. «Το πήρα για 6 $ (περίπου 43 $). Δεν υπάρχει τρόπος να είναι αλήθεια, “σκέφτηκα.”

Αφού είδε την αξία του αποθέματος, η Νίνα έσπευσε στον γιο της και ρώτησε αν τον πήγαινε εκτός τάξης και προσπαθούσε να “εξηγήσει ότι αυτό είναι ασυνήθιστο” και θα ήθελε να πουλήσει τις μετοχές ή να περιμένει.

“Επειδή ήξερα ότι θα μπορούσε να πέσει σε δευτερόλεπτα. Ήμουν σοκαρισμένος και ενθουσιασμένος ταυτόχρονα”, δήλωσε ο Jaydyn, ο οποίος ήθελε να πουλήσει αμέσως τις μετοχές.

Κερδίζοντας 320 $ (περίπου 2 χιλιάδες 340 TL) ανά μετοχή, ο Jaydyn κέρδισε συνολικά 3 χιλιάδες 200 δολάρια. Επενδύοντας 2 χιλιάδες δολάρια (περίπου 14 χιλιάδες 625 TL) στην τράπεζα, η Jaydyn σχεδιάζει να επενδύσει περίπου με χιλιάδες δολάρια (περίπου 7 χιλιάδες 312).

.Source