Ο 106χρονος πιανίστας του Παρισιού θα κυκλοφορήσει το 6ο άλμπουμ του. “Φαγητό για την ψυχή μου …”

Η Colette Mays άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών, βρίσκοντας μια ζεστασιά στη μουσική που στερείται στο αυστηρά οικογενειακό της περιβάλλον.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σήμερα, σε ηλικία 106 ετών, η μουσική του εξακολουθεί να αντανακλά μια έντονη τρυφερότητα, և καθώς καθόταν στο πιάνο του, μία από τις τέσσερις γωνίες του διαμερίσματός του στο Παρίσι, τα εξειδικευμένα δάχτυλά του έμοιαζαν να αγγίζουν τα πλήκτρα ενώ λικνίζονται. Schumann, Debussy և Chopin

“Είναι το φαγητό μου, το φαγητό του πνεύματός μου, της καρδιάς μου”, είπε η Mace, μια μικρή, ζωντανή γυναίκα στο Reuters.

Γεννημένος σε μια μεσαία οικογένεια το 1914, εκπαιδεύτηκε στο σπίτι από την αυστηρή μητέρα του, ενώ ο πατέρας του ήταν εργοστάσιο λιπασμάτων.

Στη συνέχεια, η Colette πήγε να σπουδάσει στο Ecole Normale de Musique στο Παρίσι, το 16ο διαμέρισμα του Ωδείου, πριν ξεκινήσει μια μακρά μουσική καριέρα στο Γαλλικό Ωδείο.

Ο Mays αποδίδει την καλή φυσική του κατάσταση στη γιόγκα και τη γυμναστική.

Εάν σταματήσει να παίζει πιάνο, θα πρέπει να βρει έναν άλλο τρόπο για να τροφοδοτήσει τη φαντασία του. “Αλλά χρειάζομαι κάτι απτό. «Πρέπει να δοκιμάσεις τα γλυκά, και τα δάχτυλά μου πρέπει να νιώσουν τα κλειδιά, πρέπει να νιώσουν έτσι», λέει.

Ο Mays μόλις κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ του, το οποίο περιλαμβάνει έργα του Debussy, και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Πέρυσι, ηχογράφησε τα έργα του Debussy και ενός άλλου μεγάλου Γάλλου συνθέτη, Eric Satie.

Ο μόνος γιος του, ο Fabrice Mays, γεννημένος το 1949, λέει ότι η μητέρα του εμπνέει άλλους, ειδικά κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19.

“Από τη μία πλευρά, αυξάνει το ηθικό. Η ικανότητα να είσαι σε φόρμα, να δείξεις πάθος, να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι καλή είδηση. “Και τότε το αίσθημα του χιούμορ, η χαρά του, η αγάπη του για τη ζωή σε κάνει να χαμογελάς”, λέει ο Fabrice.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source