Ο 117χρονος μεγαλύτερος στην Ευρώπη έχασε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο παλαιότερος άντρας στην Ευρώπη, η αδερφή της γαλλικής καλόγριας Αντρέ, κατάφερε να νικήσει τον κοροναϊό, αυτή την εβδομάδα θα γιορτάσει την 117η επέτειό της.

Η Lucille Radon, με το παρατσούκλι αδελφή Andre, διαγνώστηκε με νέο coronavirus στις 16 Ιανουαρίου σε ένα γηροκομείο στην πόλη Toulon της νότιας Γαλλίας, όταν προσχώρησε σε μια καθολική φιλανθρωπική οργάνωση. Απομονώθηκε από άλλους κρατούμενους, αν και δεν έδειξε συμπτώματα.

Ερωτηθείς εάν φοβόταν να λάβει το Covid-19, η αδελφή Andre είπε στο BFM: «Όχι, δεν φοβόμουν, γιατί δεν φοβόμουν τον θάνατο. Χαίρομαι που είμαι μαζί σου, αλλά εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού με το μεγάλο. “Ο αδερφός μου, οι παππούδες μου.”

Η εκπρόσωπος της St. Catherine Labor, David Tavela, λέει ότι η αδελφή Andre αισθάνεται καλά. Απλώς μας γνώρισε τότε. “Είναι πολύ ήρεμη, δεν μπορεί να περιμένει να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της την Πέμπτη.”

Βίντεο. Μοναχή που κέρδισε το Coronavirus, Lucille Radon

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αντρέ, ο οποίος είναι τυφλός αλλά γεμάτος ζωή, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με μια μικρότερη ομάδα φαγητού από το συνηθισμένο, λόγω του νέου κοροναϊού. «Ήταν πολύ τυχερός», πρόσθεσε.

Γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1904, η αδελφή Andre GRG (Gerontology Research Group) είναι το δεύτερο γηραιότερο άτομο στον πλανήτη. Το παλαιότερο άτομο στον κόσμο είναι ο Kane Tanaka από την Ιαπωνία, ο οποίος έγινε 118 ετών στις 2 Ιανουαρίου.https://www.youtube.com/watch?v=9JtqXIMNLiE:

Πηγή: iefimerida.gr

Source