Ο 54χρονος επιθετικός Kazuyoshi Miura … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Βασιλιάς Καζού, όπως καλείται στην Κίνα, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη νέα σεζόν της Γιοκοχάμα FC, σύμφωνα με δήλωση του συλλόγου.

Ο Kazuyoshi Miura κατέχει ήδη το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον παλαιότερο επιθετικό, αλλά δεν φαίνεται να θέλει να κλείσει τα παπούτσια του և να τερματίσει την καριέρα του, η οποία ξεκίνησε «χάρη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970. Στόχος του είναι να παίξει ποδόσφαιρο μέχρι να είναι 60 ετών

Η νέα σεζόν, η οποία ξεκινά στην Κίνα τον Φεβρουάριο, θα σηματοδοτήσει τον 54χρονο Miura 54 ετών ως επαγγελματίας από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στο Santos της Βραζιλίας το 1986.

Κέρδισε το ασιατικό κύπελλο με την ιαπωνική εθνική ομάδα Aponia το 1992, πριν από την κορυφή της καριέρας του ήρθε το 1993, όταν έγινε ο καλύτερος παίκτης στην Ασία. Ωστόσο, απομακρύνθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 παρά το ότι σημείωσε 14 από τα 31 γκολ της ομάδας του στα προκριματικά.

Συνολικά, οι “σαμουράι” σημείωσαν 55 γκολ σε 89 παιχνίδια. Ο έμπειρος επιθετικός έπαιξε μόνο τέσσερα παιχνίδια την περασμένη σεζόν, αλλά φέτος είναι αποφασισμένος να προσφέρει περισσότερα.

Πηγή: gazzetta.gr

Source