“Ο Adnan Oktar θα κοιμηθεί για 30 χρόνια το πολύ”

Στη δίκη 236 κατηγορουμένων, 78 εκ των οποίων συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου του Adnan Oktar, το δικαστήριο δημιούργησε και οδήγησε τον Οκτάρ να διαπράξει εγκλήματα, πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπεία, βοήθεια αν και δεν είναι μέλος του FETO, 7 φορές σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, 27 φορές προσόντα. Τον καταδίκασε σε φυλάκιση 1075 ετών πριν από τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης, στέρησης της ελευθερίας, δίωξης, παρεμπόδισης του δικαιώματος στην εκπαίδευση, παράνομης καταγραφής προσωπικών δεδομένων και απειλών.

Αργότερα, όταν προστέθηκαν οι ποινές των μελών του οργανισμού που διαχειρίστηκε, η ποινή του αυξήθηκε σε 9 χιλιάδες 803 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 400 χιλιάδες TL.

«Η υψηλότερη ποινή σε μια υπόθεση στην ιστορία της Δημοκρατίας και ίσως σε όλο τον κόσμο»

Ο Eser Çömlekçioğlu, ένας από τους καταγγέλλοντες δικηγόρους της υπόθεσης, αξιολόγησε την τιμωρία κατά του Aydemir Kadıoğlu από την Hürriyet, είπε:

“Ο διευθυντής του οργανισμού είναι υπεύθυνος για όλες τις ενέργειες. Εδώ, σχεδόν 80 μέλη του οργανισμού, 9 από αυτά παιδιά, συνολικά 34 σεξουαλικά θύματα θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τις ενέργειες που πραγματοποίησε επανειλημμένα και με περισσότερα από ένα άτομα, με εντολή του οργανισμού. Ο Adnan Oktar είναι 65 ετών και έχει κάποιες ασθένειες. Λαμβάνοντας υπόψη το όριο ηλικίας ή το θάνατο, είναι αδύνατο να βγούμε από τη φυλακή εκτός από το θάνατο. Όταν εξετάζουμε τα εγκλήματα που δόθηκαν σε όλους τους κατηγορούμενους στον φάκελο, είναι σχεδόν 150 χιλιάδες χρόνια. Αυτή είναι η υψηλότερη ποινή σε ένα αρχείο στην ιστορία της Δημοκρατίας και ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο. “

Ο δικηγόρος Mahir Işıkay δήλωσε ότι ο Οκτάρ δεν μπορούσε να παραμείνει στη φυλακή για περισσότερα από 30 χρόνια: “Είναι απαραίτητο να δούμε την ιστορία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κανονισμοί του νόμου περί εκτέλεσης ενδέχεται να διαφέρουν. Αλλά ανεξάρτητα από το τι, ο συνολικός χρόνος που θα κοιμηθεί ο Adnan Oktar δεν μπορεί να υπερβεί τα 3O χρόνια σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.”

«Έχουν διαπραχθεί περισσότερα από ένα εγκλήματα»

Ο δικηγόρος Gülşah Deniz Atalar δήλωσε ότι η περίοδος εκτέλεσης είναι σημαντική ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ποινής και έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες:

“Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε στην υπόθεση του Adnan Oktar. Ο υψηλός αριθμός κυρώσεων που επιβλήθηκαν εδώ οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ξεχωριστές πράξεις και η ίδια ενέργεια έχει διαπραχθεί περισσότερες από μία φορές. Αυτές οι κυρώσεις επιβλήθηκαν με την αιτιολογία ότι τα εγκλήματα διαπράχθηκαν χωριστά και εναντίον περισσότερων από ένα ατόμων. Ο Adnan Oktar θα παραμείνει στη φυλακή για 30 χρόνια κατ ‘ανώτατο όριο ενόψει αυτής της τιμωρίας, όταν η ποινή βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης. “

.Source