Ο Ahmet Acar, πρώην πρύτανης του METU, απεβίωσε

Πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου της Μέσης Ανατολής (METU) Prof.Dr. Ο Αχμέτ Ακάρ πέθανε.

Μετά το θάνατο του πρώην πρύτανη της METU, Acar, δημοσιεύτηκε ένα μήνυμα συλλυπητηρίων στο λογαριασμό Twitter του πανεπιστημίου.

Το μήνυμα είπε:

“Χάσαμε τον αξιότιμο καθηγητή μας, καθηγητή Dr. Ahmet Acar, ο οποίος είχε πολύτιμη συμβολή στην ανάπτυξη του πανεπιστημίου μας και υπηρέτησε ως Πρόεδρος του METU μεταξύ του 2008 και του 2016. Ευχόμαστε το έλεος στον αξιότιμο καθηγητή μας που πέθανε, και τα συλλυπητήρια και την υπομονή μας σε όλη την οικογένεια και όλους τους εραστές του.”

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AHMET ACAR;

Ο Αχμέτ Ακάρ γεννήθηκε το 1949 στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι μέλος σχολής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής, Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, Τμήμα Επιχειρήσεων. Διαλέγει αριθμητικά μοντέλα αποφάσεων, στρατηγική διαχείριση, επιχειρηματικότητα και διαχείριση μικρών επιχειρήσεων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: στρατηγική διαχείριση και επιχειρηματική πολιτική, καινοτομία και διαχείριση μικρών επιχειρήσεων, και μέθοδοι ποσοτικής απόφασης. Παρείχε υποστήριξη και παροχή συμβουλών σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς.

Υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πρύτανης της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών και Ιδρυτής Πρύτανης της Βόρειας Κύπρου στο METU.

Ανέλαβε την ευθύνη της διεξαγωγής των μελετών “Στρατηγικό σχέδιο METU 2005-2010”

11. Το 2008 και το 2016, από τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, Τουρκία, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής, διορίστηκε πρύτανης.

Source