Ο Akşener σχολιάζει την αύξηση: Λένε «μείνετε πεινασμένοι» στον αξιωματικό

Ο πρόεδρος του κόμματος IYI Meral Akşener έκανε δηλώσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη του προγράμματος Ξυπνητήρι με τον İsmal Küçükkaya στην Fox TV. Στιγμιότυπα από τα σχόλια του Akşener:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 14.6

* Περίπου 25% πεζοπορία στις γέφυρες. Υπάρχει 21% αύξηση στον ελάχιστο μισθό. 28% αύξηση στον προϋπολογισμό του παλατιού. Από την άλλη πλευρά, 30 δισεκατομμύρια TL πληρώνονται για 5 εργολάβους που κατασκευάζουν γέφυρες που δεν μπορούν να διασχίσουν. Ενώ 71 δισεκατομμύρια δολάρια γεωργικής παραγωγής έγινε το 2010 στη γεωργία, σήμερα είναι 41-42 δισεκατομμύρια δολάρια.

* Ξέρετε ότι ταξιδεύω για μήνες. Κάναμε μια προειδοποίηση για τους εμπόρους, δυστυχώς, άκουσαν τον Kös. Οι καταστηματάρχες κλείνουν τα παραθυρόφυλλα. Είπαμε ότι 500 TL πρέπει να δοθούν σε οικογένειες χωρίς εισόδημα. Αφήστε τους εμπόρους να κάνουν επιχειρήσεις και ο κλάδος να κάνει επιχειρήσεις. Κανένα από αυτά δεν εκπληρώθηκε. Είπαμε ότι πρέπει να δοθούν άτοκες ενισχύσεις για ένα χρόνο, δεν συνέβη. “

“ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ”

* Λένε ότι «το AKP ήταν πολύ επιτυχημένο στις πρώτες του μέρες». Υπάρχουν τομείς επιτυχίας, αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για μια πλήρη επιτυχία στην οικονομία. Συνέχισαν το οικονομικό πακέτο του Kemal Derviş μέχρι το 2008.

* Ήταν απαραίτητο να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, αλλά δεν μπορούσαν. Η παραγωγή μειώθηκε, η εξωτερική ανάθεση αυξήθηκε. Η πολυτελής ζωή έχει γίνει συνήθεια.

* Μετά το 2010, ξεκίνησαν στάσεις και στάσεις που καταστρέφουν την εμπιστοσύνη. Ο τρόπος βελτίωσης της οικονομίας είναι η εμπιστοσύνη. Εάν καταστρέψετε τη φήμη της Κεντρικής Τράπεζας, της Τουρκίας, του Κοινοβουλίου, των πανεπιστημίων.

* Δεν μπορείτε να βγείτε από αυτήν την επιχείρηση. Η Acemoğlu έχει διατριβή. Η Τουρκία βρίσκεται σε αρνητικό κύκλο. Ποιος πιστεύει ότι είναι 14,6 επειδή δεν υπάρχει διαφάνεια. Δεν πιστεύω. Ο πληθωρισμός των τροφίμων είναι 28 τοις εκατό. Είπαμε μετρήστε τον πληθωρισμό των φτωχών και των φτωχών.

“Ο ΑΦΟΡΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ”

* Αύξηση έγινε περίπου 2.000 850 TL. Έχει γίνει αύξηση 500 TL. 750 TL εργοδότης θα πληρώσει χρήματα. Τι θα συμβεί τώρα ο εργοδότης θα απολύσει εργαζομένους. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας και η παραγωγή θα συρρικνωθεί. Όπως είπαμε, υπήρχε δαπάνη από 100 δισεκατομμύρια TL έως 450 δισεκατομμύρια TL προϋπολογισμό.

* Λένε στον αξιωματικό να συνταξιοδοτηθεί «μείνετε πεινασμένοι». Πώς θα είναι. Πετάτε με 13 αεροπλάνα. Πείτε “Χωρίς εξοικονόμηση φήμης”. Κάντε μια αύξηση 25 τοις εκατό στις γέφυρες, ώστε να μπουν στις τσέπες των ανδρών Αλλά το 7-8 τοις εκατό ανεβαίνει στους φτωχούς. Συμβαίνει με αυτή τη νοοτροπία. Υπάρχουν 7 διαφορετικές πτήσεις προς Κύπρο. Ντροπή για την αμαρτία.

.Source