Ο Al-Attiyah θα κάμψει τους μύες κλεισίματος στη Σαουδική Αραβία

  • AFP, JEDDAH, Σαουδική Αραβία

Ο οδηγός του ράλι Nasser al-Attiyah έχει προετοιμαστεί για τη δεύτερη έκδοση του Dakar Rally στη Σαουδική Αραβία με ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης για την κατασκευή μυών προσαρμοσμένων στους περιορισμούς COVID-19.

Στη σκηνή στην Αφρική μεταξύ 1979 και 2007, το πιο διάσημο ράλι στον κόσμο μεταφέρθηκε στο ορεινό έδαφος της Νότιας Αμερικής μεταξύ του 2009 και του 2019.

Ο Al-Attiyah κέρδισε τον αγώνα μετενσάρκωσης το 2011, το 2015 και το 2019.

Φωτογραφία: AFP

Η μεταφορά του συλλαλητηρίου στη Σαουδική Αραβία πέρυσι επέστρεψε τον 50χρονο al-Attiyah στο περιβάλλον της ερήμου του Περσικού Κόλπου που γνώριζε καλύτερα, γεννημένος στη Ντόχα.

«Υιοθέτησα ένα διαφορετικό φυσικό πρόγραμμα που επικεντρώθηκε στην οικοδόμηση μυών», είπε πριν από τον διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε χθες και διαρκεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Μαζί με τον Γάλλο codriver Mathieu Baumel, «εκπαιδεύσαμε σύμφωνα με τις χώρες που κρατούν το Ντακάρ», είπε.

«Έχω έναν προσομοιωτή στο σπίτι και μια αίθουσα αθλημάτων, η οποία μου επιτρέπει να παραμείνω στην ατμόσφαιρα του ράλι», δήλωσε ο al-Attiyah.

Πίσω από το τιμόνι του Toyota, ο al-Attiyah ήρθε δεύτερος στο Ντακάρ 2020, η πρώτη έκδοση του αγώνα διεξήχθη στην αραβική χερσόνησο, πίσω από τον Ισπανό Carlos Sainz (Mini) και μπροστά από τον Γάλλο Stephane Peterhansel (Mini).

Τα σχόλια θα ελεγχθούν. Κρατήστε τα σχόλια σχετικά με το άρθρο. Οι παρατηρήσεις που περιέχουν καταχρηστική και άσεμνη γλώσσα, προσωπικές επιθέσεις οποιουδήποτε είδους ή προώθηση θα καταργηθούν και ο χρήστης θα απαγορευτεί. Η τελική απόφαση θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των Taipei Times.

.Source