Ο alancalan είχε μεγάλα χρήματα στη βαλίτσα του

Ο Teodoros Pangalos (82), ένας από τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το “σκάνδαλο Öcalan” το 1999 που δεν ήταν γνωστά μέχρι σήμερα. Ο Pangalos, στη νέα αγορά βιβλίων στις 21 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών ότι η περίοδος 1996-1999 “Imia Crisis” (1996) και ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK Abdullah Ocalan στην Κένυα με την άφιξη της Ελλάδας συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία ( 1999) διηγήθηκε τα γεγονότα του από τη δική του άποψη. Το βιβλίο περιελάμβανε επίσης την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων S-300 στο νησί της Κρήτης αντί για το ελληνικό τμήμα της Κύπρου.

Φέρτε το IED ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο βιβλίο όπου μερικά από τα αποσπάσματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης Pangalos, προκαλώντας κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, “το σκάνδαλο Ocalan” έγραψε: “Μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, βουλευτές, όταν επισκέφτηκαν τον Οτσαλάν κοντά στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία, η δική της εξωτερική πολιτική υπερβαίνει τα όρια ενθάρρυναν τον Öcalan, τον οποίο βρήκα σταλινικό και εξαιρετικά δυσάρεστο. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης το 1995, ο Öcalan πίστευε ότι μπορεί να ξεσπάσει ένας τουρκο-ελληνικός πόλεμος. Όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (EYP) έφερε τον Öcalan στην Αθήνα. Το EYP εκκένωσε ακόμη και το VIP σαλόνι στο αεροδρόμιο μεταφέροντας την αστυνομία για να έρθει ο Öcalan στην Αθήνα.

Η ΜΑΝΤΕΛΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ

«Όταν συνάντησα τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα για να δεχτώ τον Σκάλαν, υπήρχε η γυναίκα μου Χριστίνα και, σύμφωνα με φήμες, η ινδική γραμματέας, η τελευταία αγάπη του Μαντέλα, εκτός από τους δυο μας στο δωμάτιο. Mandela, «Adam Stalinci. Δεν μου αρέσει ο αγώνας. Τι θα κάνουμε; »ρώτησε ο γραμματέας του. Πείστηκε από την απάντηση του γραμματέα.

KENYA MACERASI

«Το αεροπλάνο που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία ΤΑ, το οποίο μετέφερε τον Σκάλαν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, προσγειώθηκε στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, για ανεφοδιασμό μετά από 6 ώρες πτήσης. Ταυτόχρονα, ακούσαμε ότι ο Μαντέλα παραιτήθηκε. Οι συνοδούς του calan προσέγγισαν τον νέο Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και ρώτησαν εάν η πρόσκληση ήταν έγκυρη. Η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν εμπιστεύτηκα τον Έλληνα Πρέσβη Τζορτζ Κοστούλα στο Ναϊρόμπι. Τον έδωσα να μην πάει τον Σκάλαν στην πρεσβεία και να μεταφερθεί στα σύνορα Κένυας-Τανζανίας. Ένας Τανζανός υπουργός ελληνικής καταγωγής είχε μεγάλα εδάφη στα σύνορα. Ο Σκάλαν μπορούσε να κρυφτεί εκεί και να ζητήσει άσυλο από την Τανζανία. Την επόμενη μέρα, έμαθα ότι ο Κοστούλα φιλοξένησε τον Öcalan με τις τρεις παλλακίδες του στην κατοικία, με την αιτιολογία ότι ήταν κουρασμένος και δεν υπακούει στις εντολές μου.

ΔΕΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

«Όπου πήγε ο Σκάλαν, δεν θα του άφηνε μια μικρή βαλίτσα. Όταν πιάστηκε στο Ναϊρόμπι, άφησε αυτή τη βαλίτσα στο αυτοκίνητο. Το μέλος του EYP Savas Kalenderidis κάλεσε (πρώην Έλληνας πράκτορας που ήταν σωματοφύλακας του Öcalan) και είπε ότι μπορεί να υπάρχουν εκρηκτικά στη βαλίτσα και ότι εάν πιάσει ο Öcalan, μπορεί να μεταφέρει αυτή τη βαλίτσα μαζί του για να το αυτοκτονήσει. Η βαλίτσα άνοιξε στην Ελληνική Πρεσβεία. Ένα πολύ μεγάλο νόμισμα βγήκε από αυτό σε 100 $ λογαριασμούς. “

Το βιβλίο του Pangalos περιείχε επίσης τις ακόλουθες δηλώσεις: «Οι Κούρδοι ήταν εχθροί μας από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας (1922). Τεράστια χρήματα διατέθηκαν από το καλυμμένο ταμείο στις ελληνικές εξωτερικές υποθέσεις για τους Κούρδους για να λάβουν υποτροφίες και θεραπεία στα νοσοκομεία μας.

«Μπορούμε να αποτρέψουμε την ΚΡΙΣΗ CARDAK»

Ο Πάγκαλος δήλωσε στο βιβλίο του τα ακόλουθα για την κρίση του Καρδάκ του 1996: Ωστόσο, ο Δήμαρχος Κιλιμλή Δημήτρης Διακομιχάλης πήρε τον αστυνομικό του νησιού και δύο άλλους ανθρώπους στις 25 Ιανουαρίου 1996 και πήγε στον βράχο του Küçük Kardak και φύτεψε ελληνική σημαία. Έστειλε επίσης τις εικόνες που πήρε στις τηλεοράσεις. Αν ο Διακομιχάλης είχε προβλέψει αυτή τη δράση, η οποία μετατράπηκε σε μια από τις πιο τρομερές προκλήσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, θα μπορούσαμε να την αποτρέψουμε.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΧΩΡΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΩΡΑ

Για πολλά χρόνια έμεινε στην Τουρκία από τη Συρία έως τη Δαμασκό και οι έντονες πιέσεις το υπόλοιπο του Οκτωβρίου 1998 έπρεπε να φύγουν από την Οτσαλάν, τη Ρωσία, την Ιταλία και πήγαν στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1999 αφού πέρασαν χρόνο στη Λευκορωσία.

Αποκαλύφθηκε ότι έμεινε στην κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κένυα στις αρχές Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Απομακρύνθηκε από τις 15 Φεβρουαρίου 1999 για να πάει στις Κάτω Χώρες στην κατοικία της Τουρκίας και να οργανωθεί, ενώ στην Αθήνα σε μια επιχείρηση που φέρεται να πραγματοποιείται με τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από την Τουρκία.

Το «σκάνδαλο της Σκάλαν» προκάλεσε έντονη πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός της εποχής, Κώστας Σημίτης, απέλυσε τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πάγκαλο και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Source