Ο Arıklı ενώθηκε με την Ένωση Δήμων

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ο Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρλίκι συναντήθηκε με την ένωση δήμων.

Ο Υπουργός Arıklı διαβουλεύτηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Δήμων προκειμένου να επιθεωρήσει την αγορά πιο αποτελεσματικά, πιο αποτελεσματικά και συχνά στο πλαίσιο του νόμου περί επιθεώρησης αγαθών και υπηρεσιών, ο οποίος περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη και το υπουργείο αφιερώνει πολύ χρόνο.

Υπουργός Arıklı; «Για πολύ καιρό, οι τιμές της αγοράς αυξάνονται συνεχώς με βάση το ξένο νόμισμα. Ωστόσο, εάν το νόμισμα πέσει, δεν υπάρχει καμία μείωση στις τιμές ραφιών. Αν και αυτές οι αυξήσεις των τιμών και ο έλεγχος της αγοράς ανήκουν στο υπουργείο μας, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επιθεώρηση σωστά λόγω της έλλειψης προσωπικού ». Ο Arıklı δήλωσε ότι επειδή οι δήμοι δεν έχουν νομική βάση για τον έλεγχο των τιμών, το περιστατικό περιορίζεται στον έλεγχο της υγείας. Ο υπουργός Arıklı δήλωσε ότι οι δήμοι θα συμπεριληφθούν στην επιθεώρηση της αγοράς στο πλαίσιο του νόμου αριθ. 21/77 προκειμένου να συμπεριληφθούν στον έλεγχο.

Ο Arıklı συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να πάρουν ψωμί στα σπίτια τους. Εάν οι συνθήκες της φιλελεύθερης οικονομίας πρέπει να ανασταλούν σε αυτό το χάος, θα την πάρουμε μαζί. Για αυτό, θα συνεργαστούμε με ενδιαφερόμενους φορείς όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ένωση Προμηθευτών. Περιμένουμε τη συμβολή των δήμων ».

Ο Özçınar, ο επικεφαλής της Ένωσης Δήμων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσκληση, καταρχάς. Αναφερόμενος στη σημασία αυτών των προσπαθειών προκειμένου να μην δοθεί ευκαιρία σε οπορτουνιστές, ο Özçınar δήλωσε ότι άλλοι δήμαρχοι έχουν κοινή άποψη και ότι θα ανταποκριθούν ευχαρίστως σε έργα που αφορούν το υπουργείο και την κοινωνία γενικότερα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Arıklı, δήλωσε τελικά ότι το υπουργείο είναι στην υπηρεσία όλων των τμημάτων και θεσμών του λαού μας, και ως εκ τούτου είναι έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία που θα ωφελήσει τον λαό μας.

.Source