Ο Atiku στέλνει μήνυμα στον νέο Γενικό Πρόεδρο της Ohanaeze Ndigbo, George Obiozor

Ο Αστυνομικός Επίτροπος της Ογκάν, Έντουαρντ Ατζόγκον, έχει ανακρίνει τον Κρατικό Επίτροπο Περιβάλλοντος του Ογκάν, Abiodun Abudu-Balogun, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από έναν έφηβο, Barakat Melojuekun.

Η DAILY POST έμαθε ότι ο Abudu-Balogun ψήθηκε στη σχάρα από τον ίδιο τον Αστυνομικό Επίτροπο αφού η υπόθεση μεταφέρθηκε στο Κρατικό Τμήμα Ποινικών Ερευνών.

Θυμηθείτε ότι ο 16χρονος Barakat Melojuekun είχε σε ένα ιογενές βίντεο ισχυριζόμενο ότι η Abudu-Balogun την παρενόχλησε σεξουαλικά, αγγίζοντας βίαια τα στήθη της, χαϊδεύοντάς της και λέγοντας μερικές πινελιές με μια προσπάθεια να βάλει το χέρι του στο κεφάλι της.

Αν και ο Abudu-Balogun απέρριψε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τον ως πολιτικό εκβιασμό, δεν εμπόδισε τον κυβερνήτη Dapo Abiodun να τον αναστείλει για να επιτρέψει διεξοδική αστυνομική έρευνα.

Ενώ ενημέρωσε για ένα πρόγραμμα Family FM Abeokuta που παρακολουθείται από την DAILY POST την Τετάρτη, ο κρατικός αξιωματικός της αστυνομίας δημοσίων σχέσεων, Abimbola Oyeyemi υπαινίχθηκε ότι η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά της.

Σύμφωνα με τον Oyeyemi, το CP, ο Ajogun ανέλαβε την έρευνα καθώς ανακρίνει προσωπικά τον κατηγορούμενο Επίτροπο, τον 16χρονο κατηγορούμενο και τον Lasisi Saheed, τον θείο που την πήγε στο σπίτι του Abudu-Balogun.

Με τα λόγια του, ο Oyeyemi εξήγησε ότι η διοίκηση έχει υποβάλει την έκθεσή της στον Διευθυντή Εισαγγελίας (DPP).

«Εμείς (η αστυνομία) ολοκληρώσαμε την έρευνά μας και διαβιβάσαμε την έκθεσή μας στον Διευθυντή Εισαγγελίας (DPP) για να μάθουμε το επόμενο βήμα.

«Σύμφωνα με τη φύση της υπόθεσης, θα ολοκληρώσουμε την έρευνά μας και θα προωθήσουμε την έκθεση στο DPP. Είναι το DPP που θα μας συμβουλεύσει τώρα για το τι θα κατηγορηθεί ο κατηγορούμενος. Περιμένουμε τη συμβουλή του DPP.

«Θα θυμάστε ότι το κορίτσι και ο πατέρας της προσπάθησαν να αποσύρουν την υπόθεση. Αλλά η αστυνομία δεν συμφώνησε με αυτό. Η υπόθεση δεν είναι πια δική τους. Είναι τώρα μεταξύ του Επιτρόπου της Αστυνομίας και των κατηγορουμένων. Γι ‘αυτό συνεχίσαμε με αυτήν την υπόθεση για να φτάσουμε στη ρίζα του θέματος.

«Έχουμε κάνει ό, τι είναι απαραίτητο στην έρευνά μας. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο ΚΚ έκρινε τον κατηγορούμενο, τον κατηγορούμενο και τον θείο της που την πήγαν στο σπίτι της Επιτρόπου Περιβάλλοντος », εξήγησε ο Oyeyemi.

Ερωτηθείς, το PPRO αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το τι περιέχεται στην έκθεση που διαβιβάστηκε στην αστυνομία στο DPP.

«Όλοι θα δουν το αποτέλεσμα της έρευνάς μας τη στιγμή που το DPP στέλνει τις συστάσεις του», είπε.

Source