Ο Atiku συγχαίρει τον νέο πρόεδρο Ohanaeze Ndigbo, Obiozor – Punch Newspapers

Segun Adewole

Ο πρώην Αντιπρόεδρος, Atiku Abubakar, τιμά τον νέο Γενικό Πρόεδρο της Ohanaeze Ndigbo, καθηγητή George Obiozor.

Ο Ομπιόζορ, πρώην Πρέσβης της Νιγηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Κύπρο, έγινε ο ηγέτης της κοινωνικοπολιτισμικής ομάδας Igbo μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο Dan Anyim στο Owerri, την πρωτεύουσα του Imo, την Κυριακή

Αντιδρώντας στις ειδήσεις, ο Atiku, ο οποίος μίλησε χθες με τον Obiozor, δήλωσε ότι ήταν ενθουσιασμένος ότι η διαδικασία των εκλογών ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις καθιερωμένες δημοκρατικές αρχές.

Είπε ότι από τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Ίγκμπο όχι μόνο απέδειξε λάθος οι ειδικοί, αλλά έχουν δείξει ότι είναι πραγματικοί δημοκράτες

Το είπε σε δήλωση με τίτλο, «Ο Atiku συγχαίρει με τον Obiozor για την εκλογή ως Γενικός Πρόεδρος, Ohanaeze Ndigbo. παροτρύνει τη συνεργασία με άλλες εθνο-κοινωνικές ομάδες ».

Είπε: «Χθες, μίλησα με τον καθηγητή George Obiozor, νεοεκλεγέντα Γενικό Πρόεδρο της Ohanaeze Ndigbo. Τον συγχαίρω για την εκλογή του.

«Είμαι ενθουσιασμένος που η διαδικασία που οδήγησε στην εκλογή του και της νέας εκτελεστικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις καθιερωμένες δημοκρατικές αρχές.

«Όπως πολλοί, που έχουν παρακολουθήσει με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αναρωτήθηκα πώς η ομάδα θα περάσει τη διαδικασία των εκλογών και θα βγει ακόμα χωρίς τραυματισμό και θα παραμείνει συνεκτική και ισχυρή δύναμη με την ακεραιότητά της ανέπαφη.

«Με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, ο Νντίγκμπο όχι μόνο απέδειξε λάθος τους ειδικούς, αλλά έχει δείξει ότι είναι πραγματικοί δημοκράτες.

«Γνωρίζω τον καθηγητή Obiozor από τις μέρες του ως Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων της Νιγηρίας και έναν μοναδικό Πρέσβη της Νιγηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ισραήλ και την Κύπρο.

«Μπορώ να βεβαιώσω τη λαμπρότητα, τη σοφία και την εμπειρία του, τις ιδιότητες που είμαι βέβαιος ότι θα έρθει να φέρει, καθώς οδηγεί τις υποθέσεις του Ohanaeze Ndigbo.

«Σημειώνω επίσης τα« μεγάλα παπούτσια »που άφησε ο προκάτοχος του Obiozor, Αρχηγός Nnia Nwodo, ο οποίος ανέβασε το Ohanaeze Ndigbo σε αξιοζήλευτα ύψη, ώστε διορίστηκε ως Συντονιστής όλων των αξιοσημείωτων κοινωνικοπολιτισμικών ομάδων της χώρας.

«Ξέρω ότι ο Obiozor θα αξιοποιήσει την εμπειρία του και τα δίκτυα που είχε κατασκευάσει για να ωθήσει περαιτέρω την ομάδα σε υψηλότερα ύψη.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπουχάρι συγχαίρει τον νέο πρόεδρο Ohanaeze Ndigbo, Obiozor

«Η προσευχή μου είναι ο Θεός να δώσει στον Οβιόζορ την απαραίτητη σοφία, δύναμη, τόλμη, ισχυρό χαρακτήρα, καλή υγεία, προστασία, ειλικρίνεια, ωριμότητα και ικανότητα για την ανάθεση.

«Όλα τα μάτια είναι σε εσάς για να δείτε την αξία που θα φέρετε στο τραπέζι, ειδικά όσον αφορά τη συμφιλίωση των ομάδων και των ατόμων που αισθάνθηκαν προσβεβλημένα από το αποτέλεσμα και τη διαδικασία που οδήγησαν στην εκλογή σας.

«Θα πρέπει να επανέλθουν και να ενσωματωθούν πλήρως για χάρη της αρμονικής σχέσης μεταξύ των μελών της ομάδας ειδικότερα και του Ndigbo γενικά.

«Εν τω μεταξύ, σας καλώ να διατηρήσετε και να βελτιώσετε τη συνεργασία μεταξύ του Ohanaeze Ndigbo και άλλων εθνο-κοινωνικών ομάδων σε ολόκληρη τη χώρα για να διασφαλίσετε ότι η ενότητα της Νιγηρίας είναι ισχυρότερη και ότι η ειρήνη κυριαρχεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Το μυαλό μου μου λέει ότι έχετε τις διαπροσωπικές δεξιότητες και αρκετή εμπειρία δυναμικής ομάδας για τη δουλειά και για να αντέξετε την καταιγίδα.

«Θα συνεχίσω να προσεύχομαι για εσάς και την ομάδα διαχείρισης σας. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια. “

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ PUNCH ΤΩΡΑ


Source