Ο Averoff είναι αρκετά αισιόδοξος για τον προϋπολογισμό … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Σε έναν μετριοπαθώς αισιόδοξο προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΔΕΚ στα γραφεία του Πιντάρ και ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι συζήτησαν να υποβάλουν προτάσεις υπό θετικό φως προς όφελος των πολιτών με κοινωνικά θέματα.

Ο κύριος σκοπός όλων των επαφών του EDEK և διαβουλεύσεων և με τους Υπουργούς և του Προέδρου του ΔΗΣΥ είναι πώς θα είμαστε σε θέση, στο πλαίσιο του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, να βοηθήσουμε մեր να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους μας από ευάλωτες ομάδες που έχουν υποφέρει τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την πρόσφατη. τις μεγαλύτερες συνέπειες της επιδημίας.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είχε ενημερώσει τον κ. Νεοφίτου για τα διάφορα θέματα που συζητούσαν οι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης CMTPL στον Κυβερνήτη της Κεντρικής Τράπεζας. Αντάλλαξαν απόψεις, πρόσθεσε, με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ σχετικά με τον τρόπο οριστικοποίησης του τελικού κειμένου των προτάσεων για τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν τα μεγαλύτερα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

“Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η προσπάθειά μας.” Ήθελε να διαβεβαιώσει, όπως ανέφερε, σε αυτούς τους πολίτες ότι θα συνέχιζε να προσπαθεί να «είναι στο πλευρό τους» χωρίς να ενοχλεί τον προϋπολογισμό.

«Έμαθα πάντα να τονίζω τις θετικές πτυχές. “Και είναι θετικό ότι σε αυτές τις άνευ προηγουμένου συνθήκες που συμβαίνουν σε αυτόν τον τομέα, συναντηθήκαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων για να σκεφτούμε την πορεία της χώρας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ευχαριστώντας τον Μαρίνο Σιζόπουλο για τις πληροφορίες της συνάντησης. “Επειδή πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν για αυτό.”

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφίτου, “το χειρότερο πράγμα για τους πολίτες θα είναι η δεύτερη ψήφος κατά του προϋπολογισμού” λόγω της επιδημίας, του αντίκτυπου των εξωτερικών κινδύνων στην οικονομία. “Επικροτώ τον φίλο μου նախագահի EDEK για αυτήν την καλή διάθεση. Δεν είμαι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, είναι η κυβέρνηση. Έθεσα το πλαίσιο. “

Ναι, συνέχισε, ας δούμε κοινωνικά ζητήματα εντός του κρατικού προϋπολογισμού, υπολογίζοντας, όπως το έθεσε, ότι ο προϋπολογισμός που καταψήφισαν ήταν «κοινωνικά προσανατολισμένος από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας» Όμως, πρόσθεσε, γιατί οι ίδιοι το DISY θα χαρούν αν υπάρχουν επιπλέον ευκαιρίες να γίνουν πιο κοινωνικά ευαίσθητοι και υποστηρικτικοί.

Ο κ. Νεοφίτου είπε ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την πολιτική, η κυβέρνηση τα συζητά, πρέπει επίσης να υποστηρίξει τους ανθρώπους σε αυτά τα θέματα. “Ωστόσο, σημειώνω ότι η δημόσια υποστήριξη δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.”

Ορίζοντας τα σύνορα, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπάρχει χώρος για θετικές αλλαγές, τους συζήτησε με τον κ. Σιζόπουλο. “Και είμαι επίσης αρκετά αισιόδοξος ότι αυτό το άγχος που έχουν οι άνθρωποι, είτε θα έχουν προϋπολογισμό είτε όχι, θα έχουν μισθό και σύνταξη και κοινωνικές παροχές τους επόμενους μήνες, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.”

«Υποστηρίξαμε τους εργαζόμενους», είπε. «Δίνουμε πιστωτικές αναστολές, προσπαθώντας να δώσουμε περισσότερες κοινωνικές παροχές όσο το κράτος μπορεί να αντέξει». Αυτό που δεν μπορούσαμε να δώσουμε ξανά, με την εμμονή ορισμένων, είναι ένα όργανο ευρωπαϊκών εγγυήσεων, η ραχοκοκαλιά του κυπριακού επιχειρηματία. “Όχι για να τους δώσει γενναιόδωρα χρήματα, αλλά για να μπορέσουν να αποκτήσουν ρευστότητα με ευρωπαϊκές κρατικές εγγυήσεις για την επίλυση προβλημάτων”.

Για το ΔΗΣΥ, λέει ο Αβέρωφ Νεοφίτου, αυτό είναι κορυφαία προτεραιότητα, ήταν χαρούμενος γιατί πήρε κατανόηση από τον Μαρίνο Σιζόπουλο, θα το δει με την κυβέρνηση. “Πρέπει να βρούμε τρόπους για να αποκαταστήσουμε τις ευρωπαϊκές κρατικές εγγυήσεις προκειμένου να επωφεληθούμε από τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, η οποία ανήκει σε κυπριακές εταιρείες”. “Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργεί”, πρόσθεσε, “δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις εργασίας, ούτε κρατικά έσοδα για να έχουμε ένα ισχυρότερο, πιο ευημερούμενο κράτος, γιατί όλοι συμφωνούμε”, δήλωσε ο κ. Neofitu.

Πηγή: KYPE

Source