Ο Averoff ζήτησε την υποστήριξη της Γερμανίας. “… … Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν το επίκεντρο μιας συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφίτου και του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ανδρέας Πεσέ στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφίτου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι τόνισε την ανάγκη για γερμανική αλληλεγγύη και υποστήριξη στις προσεχείς συνομιλίες. “Η Γερμανία, μια ισχυρή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Η θετική εξέλιξη της ανάπτυξης, εκτός από τα σημαντικά οφέλη στο δρόμο για την επανένωση του νησιού μας, δημιουργεί επίσης προοπτικές για μια επιτυχημένη θετική ατζέντα στο ευρώ. – Τουρκικά θέματα. “Εάν πετύχετε τους στόχους σας, πρέπει να βρείτε τρόπους να κερδίσετε – άλλους παράγοντες”, είπε.

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλη δήλωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφίτου συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, κ. Με τον Gunther Krishbaum. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφίτου ευχαρίστησε τον κ. Krichbaum για τη «σαφή θέση, υποστήριξη και αλληλεγγύη του στον αγώνα για την επανένωση της χώρας μας». “Αλλά και η πιθανότητα θετικής εξέλιξης στο Κυπριακό, ώστε η θετική ευρωπαϊκή ατζέντα να προχωρήσει στις σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας”.

Σύμφωνα με τη δήλωση, πρόσθεσε, “Αυτό είναι το κύριο μήνυμα που μεταφέρω εδώ στο Βερολίνο. Για να κερδίσουμε σε αυτήν τη διαδικασία, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, αλλά και με την πρόοδο των ελληνοτουρκοκυπριακών χωρών, να συνεχίσουμε τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ σε μια θετική ατζέντα. “

Με τη σειρά του, σύμφωνα με τον κ. Krichbaum, σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «πρώτα απ ‘όλα, εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο κ. Neofito επισκέφθηκε το Βερολίνο, επειδή οι συνθήκες δεν είναι εύκολες λόγω της κρίσης που προκαλείται από την επιδημία, αλλά η σχέση είναι πάντα αξίζει τον κόπο. “

Συζήτησαν το Κυπριακό και εξέφρασαν την ελπίδα ότι “η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις θα συμβάλει στο να φέρει το ζήτημα στην ευρωπαϊκή ατζέντα, καθώς η ΕΕ πρέπει να είναι ειλικρινής διαμεσολαβητής στις σχέσεις της Τουρκίας με την Κύπρο”. Ένα πράγμα είναι σαφές. “Η Κύπρος έχει 100% αλληλεγγύη όχι μόνο με τη Γερμανία, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Πηγή: KYPE

Source