Ο Averoff συναντά τον Γενικό Γραμματέα του EPC Antonio Lopez (VIDEO)

Στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφίτου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Λόπεζ, εστιάζοντας στο Κυπριακό, μετά το οποίο είπε τα εξής:

“Εδώ στις Βρυξέλλες, ενημέρωσα τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επικείμενη συνάντηση στη Γενεύη και τις απαράδεκτες θέσεις της τουρκικής πλευράς έναντι των δύο χωρών. Για άλλη μια φορά, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου μας Νίκου Αναστασιάδη να αναζητήσει μια βιώσιμη λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα της διμερούς ομοσπονδίας που περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. “Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω την ισχυρή υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα δικαιώματά μας στην Κύπρο.”

Διαβάστε επίσης: Weber Averoff. Οι Κύπριοι φίλοι μας μπορούν να βασίζονται σε εμάς

Με τη σειρά του, ο κ. Antonio L պես pez Sturriz White ανακοίνωσε τα εξής:

«Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση. Φυσικά, υποστηρίζουμε πλήρως τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν με την κυβέρνηση της Κύπρου, τον Νίκο Αναστασιάδη, ολόκληρη την κυβέρνηση. Αυτή είναι μια υπέροχη στιγμή όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την Ευρώπη και σας ευχόμαστε ό, τι καλύτερο. Για τις προσπάθειες του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεόφυτος և παντού արանում στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο և για τις προσπάθειες όλων των εταίρων του ΔΗΣΥ παντού, εμείς στο EPK είμαστε πεπεισμένοι ότι θέλουμε να επικοινωνήσουμε σε όλους, σε όλους τους Κύπριους, ότι ο αγώνας σας είναι ο αγώνας μας. Είμαστε ξεκάθαροι για τις θέσεις και τις αποφάσεις μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όχι μόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταδικάζοντας την επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο δεν είναι μόνο επιθετικότητα εναντίον της Κύπρου, αλλά και κατά της ΕΕ. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για το καθεστώς Ερντογάν. Όσον αφορά τη λύση των δύο κρατών, είναι απαγορευτικό για την ΕΕ και την ΕΕ. Αυτό διευκρινίστηκε όχι μόνο από εμένα, αλλά και από ορισμένους ευρωπαίους αξιωματούχους. Υπάρχουν αποφάσεις, αποφάσεις που παρέχουν λύση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Διμερή Διμερή Ομοσπονδία. Αυτή η λύση αναζητάται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, և υποστηρίζουμε τους φίλους μας στην κυβέρνηση և Δημοκρατικό δημοκρατικό συναγερμό σε αυτό το πλαίσιο, σε αυτές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, πάντα με το ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα που έχει δείξει αυτή η κυβέρνηση σε άλλες περιπτώσεις. Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο, γνωρίζουμε ήδη τις διαπραγματευτικές ικανότητες αυτής της κυβέρνησης. Πρέπει να γνωρίζουμε τη θέση της τουρκικής πλευράς – το καθεστώς του Ερντογάν. “Περιμένουμε να αλλάξουν τη θέση τους, αλλά μέχρι στιγμής είναι σαφές για το EPC και την ΕΕ ότι η λύση δύο κρατών δεν είναι η απάντηση.”

https://www.youtube.com/watch?v=_evf8Q5H__c:

Source