Ο Baybars είπε ότι λόγω ενός έτους εμπειρίας πανδημίας, πρέπει να εισαχθεί μια πιο σταθερή περίοδος.

Ο αναπληρωτής του Λαϊκού Κόμματος (HP) Ayşegül Baybars είπε ότι πρέπει να εισαχθεί μια πιο σταθερή περίοδος λόγω της εμπειρίας πανδημίας ενός έτους.

Σύμφωνα με τη δήλωση της HP, ο Baybars, ο οποίος έκανε αξιολογήσεις σε θέματα οικονομίας και υγείας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε, είπε: «Η χώρα μας είναι νησιωτική, η οικονομία μας έχει επηρεαστεί σοβαρά και βιώνουμε μεγάλη συρρίκνωση. Ο τουρισμός και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι δύο τομείς οδήγησης της χώρας, επηρεάστηκαν πολύ από αυτήν τη διαδικασία. Υπάρχουν εργαζόμενοι στον τουρισμό που αναλαμβάνουν δράση μπροστά στο πρωθυπουργό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα? Το γεγονός ότι σε αυτούς τους τομείς δεν προσφέρεται ακόμη μια προβλέψιμη, προγραμματισμένη διαδικασία ανοίγματος. Μπορεί να έχουμε κάποιες αδυναμίες, αλλά η υποδομή υγείας μας έχει ενισχυθεί, τώρα γνωρίζουμε καλύτερα να αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις. Επομένως, η κυβέρνηση πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο άνοιγμα και στην οικονομία. «Όταν εξετάζουμε τα βήματα που έγιναν στον ιδιωτικό τομέα, τον τουρισμό και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, βλέπουμε ότι δεν είναι μια πολύ επιτυχημένη διαδικασία».

“ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΗΣ”

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 και η ολοκλήρωση του δημοσιονομικού ελλείμματος αυξάνεται όλο και περισσότερο επισημαίνοντας στην HP, βουλευτής ότι η καθυστέρηση στην εκπλήρωση της ευθύνης της κυβέρνησης να προσδιορίσει την πηγή που προέρχεται από την Τουρκία. Η Baybars, φέρνοντας την κυβέρνηση εκτός από τη διασφάλιση της ροής των πόρων για την εκπλήρωση των όρων του πρωτοκόλλου που υπογράφηκε με την Τουρκία, τόνισε επίσης ότι οι τοπικές εισοδηματικές χώρες πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για τα νερά για την αποκατάσταση της οικονομίας.

Ο Baybars συνέχισε τη δήλωσή του με τις ακόλουθες λέξεις:

«Εάν το κράτος δεν παράγει κεφάλαια και ελέγχει τον ιδιωτικό τομέα, τα δημόσια οικονομικά του κράτους δεν θα πληρωθούν. Εάν δεν έρθουν χρήματα, η οικονομία δεν θα ενισχυθεί. Προς το παρόν δεν βλέπουμε μια δομή που θα παρέχει αυτό. Ο Υπουργός Τουρισμού δίνει μια ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, αλλά υπάρχει μια δομή που δεν ταιριάζει με αυτήν την ημερομηνία. Καλώ την κυβέρνηση να ενεργήσει με κρατική σοβαρότητα και να προσπαθήσει να βγει από την οικονομική κρίση. Το κόστος ζωής έχει επίσης σταματήσει. Εάν μειώσετε το χρηματικό ποσό που ρέει στην αγορά, το εισόδημα δεν μπορεί να εισπραχθεί. Σε αυτόν τον φαύλο κύκλο, οι οικονομικές συμβάσεις και οι πολίτες δεν μπορούν να εκπληρώσουν καθόλου τις υποχρεώσεις τους. Όταν προκύπτει ανασφάλεια στους ανθρώπους, δεν επενδύει ούτε ξοδεύει τα χρήματά του. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης που θα επιτρέπει στους επενδυτές και τον ιδιωτικό τομέα να εγκαταλείψουν τις καθημερινές πολιτικές και με μεσοπρόθεσμες επεκτάσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις εσωτερικές διαμάχες και να σκεφτεί για την κοινωνία. “

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Ετοιμάζεται ένα πακέτο υποστήριξης για την αύξηση του αριθμού των γυναικών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί”

Υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών αυξήθηκε πολύ περισσότερο με το κλείσιμο, η Baybars δήλωσε ότι οι γυναίκες των οποίων οι οικιακές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν πιο μειονεκτικές.

Αναφέροντας ότι υπάρχουν γυναίκες που πρέπει να αφήσουν τη δουλειά τους για τη φροντίδα παιδιών, ατόμων με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένων στο σπίτι, η Baybars δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν ξεχωριστά προγράμματα υποστήριξης για γυναίκες και νέους. Προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα στον κόσμο, ο Υφυπουργός HP συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

«Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να επικεντρωθεί στην προετοιμασία πακέτων υποστήριξης για γυναίκες και νέους. Διότι όταν εξετάζουμε τα ποσοστά ανεργίας, βλέπουμε ότι ο αριθμός των ανέργων γυναικών έχει αυξηθεί. Υπάρχει επίσης μια μείωση στην παραγωγή εισοδήματος της οικογένειας. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα όσον αφορά την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών. Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί επίσης να αυξηθεί. Πρέπει να αναπτυχθούμε στον τομέα της κοινωνικής υπηρεσίας με την κατανόηση της κοινωνικής κατάστασης. “

.Source