Ο Boholiubov, Kolomoisky σκοπεύει να υποβάλει αγωγή 23 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στο ICSID για ενέργειες κατάσχεσης που στοχεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία – μέσα ενημέρωσης

Ο Boholiubov, Kolomoisky σκοπεύει να υποβάλει αγωγή 23 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στο ICSID για ενέργειες κατάσχεσης που στοχεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία

Η US Optima Ventures, εγγεγραμμένη στην πολιτεία του Ντελαγουέρ, και η θυγατρική της που ανήκε σε πρώην ιδιοκτήτες των PrivatBank Ihor Kolomoisky και Hennadiy Boholiubov σκοπεύουν να υποβάλουν αγωγή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ζητώντας αποζημίωση ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων ως απάντηση σε δύο αστικές ενέργειες κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων Λούισβιλ (Κεντάκι) και Ντάλας (Τέξας).

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Αναθεώρηση Διαιτησίας, επικαλούμενη εταιρείες που ελέγχονται από τους Kolomoisky και Boholiubov, η αγωγή θα υποβληθεί στο Διεθνές Κέντρο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών (ICSID).

Ταυτόχρονα, ο ιστότοπος ICSID δεν διαθέτει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με αυτήν την αγωγή.

Στις 6 Αυγούστου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν σήμερα δύο καταγγελίες αστικής στέρησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα, ισχυριζόμενοι ότι τα εμπορικά ακίνητα στο Λούισβιλ, το Κεντάκι και το Ντάλας του Τέξας, και οι δύο απέκτησαν χρησιμοποιώντας χρήματα υπεξαίρεση από την PrivatBank στην Ουκρανία, υπόκεινται σε έκπτωση βάσει παραβιάσεων των ομοσπονδιακών καταστατικών νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι καταγγελίες ισχυρίζονται ότι ο Kolomoisky και ο Boholiubov, που ήταν ιδιοκτήτες της PrivatBank, υπεξαίρεσαν και εξαπάτησαν την τράπεζα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι καταγγελίες ισχυρίζονται ότι ξεπλύνουν ένα μέρος των εγκληματικών εσόδων χρησιμοποιώντας μια σειρά τραπεζικών λογαριασμών εταιρειών, κυρίως στο υποκατάστημα της PrivatBank στην Κύπρο, πριν μεταφέρουν τα χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως ισχυρίζεται η καταγγελία, τα δάνεια σπάνια εξοφλήθηκαν εκτός από τα έσοδα από δάνεια που είχαν ληφθεί με δόλο.

Όπως φέρεται στις καταγγελίες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συνεργάτες των Kolomoisky και Boholiubov, Mordechai Korf και Uriel Laber, που λειτουργούσαν εκτός γραφείων στο Μαϊάμι, δημιούργησαν έναν ιστό οντοτήτων, συνήθως υπό κάποια παραλλαγή του ονόματος “Optima,” για περαιτέρω ξέπλυμα τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια και να τα επενδύσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αγόρασαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων που υπόκεινται σε εκποίηση: ο πύργος γραφείων του Louisville γνωστός ως PNC Plaza και το πάρκο γραφείων του Ντάλας γνωστό ως πρώην έδρα της CompuCom. Τα κτίρια έχουν συνολική αξία περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

.Source