Ο Bruce Clark εξετάζει τις δημιουργίες του Sirius Suspect και του Saab Hasan

Καθώς οι αγωνιστικοί προχωρούν στη νέα χρονιά που χειρίζεται τη βόλτα του COVID-19 με το roller coaster, όπως έχει κάνει τόσο επιδέξια από το προηγούμενο, μαζί με την αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων από τις ώρες εργασίας (και το προσωπικό), μέχρι το μαστίγιο, τη συνεχιζόμενη πτώση κοβαλτίου και Άλλα θέματα ακεραιότητας – όλα σημαντικά, μου θυμίζουν τι πραγματικά κάνει τους αγώνες να τρυπούν – είναι οι άνθρωποι και τα άλογά του.

Μου θυμίζει επίσης το πρώτο μου αφεντικό ως νεαρός αγωνιστής δημοσιογράφος, Τζιμ Άντερσον, πάντα ενθαρρυντικός, αλλά του οποίου η βασική συμβουλή ήταν «αναζητήστε την ιστορία» – «Υπάρχουν 100 άλογα που τρέχουν αύριο, έχει υπάρξει μια ιστορία σε ένα από αυτά », Ήταν η απλή του γραμμή.

Έτσι το 2021 ξεκίνησε με μερικά λαμπερά παραδείγματα, η Little Red Fox κέρδισε ένα κορίτσι στο Burrumbeet αφού σώθηκε από το μαχαίρι για $ 382 από την οικογένεια του αναβάτη Mikeala Lawrence και για μένα ο “πρόσφυγας” Saab Hasan κέρδισε το Standish στο Flemington με τον Sirius Suspect.

Το πρώτο γιατί, καθώς οι αγώνες αγωνίζονται να πουλήσουν το έργο πρόνοιας και το μήνυμά τους με κάθε σαφήνεια ενάντια στους ισχυρούς καλά οπλισμένους ακτιβιστές ζώων, η ιστορία της Little Red Fox, δείχνει απλώς όχι μόνο ότι νοιαζόμαστε, αλλά και πόσο νοιαζόμαστε. Η Λόρενς είχε οδηγήσει την Little Red Fox σε μία από τις δύο προηγούμενες εκκινήσεις της πριν το βρει στη σελίδα πωλήσεων στο Echuca, όπου οι «doggers» είναι οι συνηθισμένοι κορυφαίοι αγοραστές. Αγόρασε και έστειλε σε έναν καλό φίλο της αδερφής του Mikeala Maddi στο Emma Collins, η Little Red Fox συγκέντρωσε 8000 $, αλλά μια ανεκτίμητη ιστορία στο Burrumbeet, και αξίζει μια πιο δυνατή αφήγηση.

Αλλά στο Saab Hassan έρχεται μια αξιοσημείωτη ιστορία για το αγόρι από την Τουρκία που έχει διέλθει από τον πόλεμο (στην κυπριακή πλευρά), ναι γύρω από τα άκρα των αγώνων για δύο δεκαετίες στην Αυστραλία, αλλά μετά το όνειρο της παιδικής του ηλικίας να εκπαιδεύσει και να αγωνιστεί νικητές στο Flemington, απόδειξη ότι στους αγώνες Αυστραλίας – Ο καθένας μπορεί να παίξει, ανεξάρτητα από τα φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια, από την ελάχιστη γλώσσα και το υπόβαθρο έως την έλλειψη ευκαιριών και τα αργά άλογα.

«Μερικές φορές ο τροχός της ρουλέτας γυρίζει», μου είπε ο Χασάν για το Sirius Suspect και τη νέα χρονιά ξεκινώντας με το στάβλο του με βάση αυτό το ιστορικό Chiquita Lodge στο Flemington, παρέχοντας επίσης έναν νικητή (St Hilarion) στο Kyneton την Παρασκευή.

Ήταν ένα μακρύ ταξίδι από τον παππού του, που έβαλε τη μητέρα και τον πατέρα του και την αδερφή του (Saver) σε ένα ταξί από ένα τουρκοκυπριακό προσφυγικό στρατόπεδο με κατεύθυνση προς ένα αεροδρόμιο, χωρίς να το ξέρει κατευθυνόμενο προς την Αυστραλία.

Θυμάται ακόμα ότι το αεροπλάνο είχε ένα καγκουρό πάνω του – η μητέρα του είπε: «πηγαίνουμε σε ένα μέρος όπου έχουν καγκουρό στο δρόμο», είπε ο Χασάν. (Γι ‘αυτόν τον καιρό υποστηρίζει τα καγκουρό της Βόρειας Μελβούρνης στο AFL και ο Dennis Pagan είναι το είδωλό του).

Αλλά τότε ήταν ο παππούς του. Το οικογενειακό αγρόκτημα στην Κύπρο είχε ζώα και πορτοκάλια, αλλά ο φαινομενικά ειδυλλιακός κόσμος τους άλλαξε όταν η Ελλάδα επιχείρησε πραξικόπημα και οι Τούρκοι εισέβαλαν.

Αλλά ακόμη και σε έναν ανεστραμμένο κόσμο της νεολαίας, ο Χασάν είχε ονειρευτεί να είναι εκπαιδευτής αλόγων, παρόλο που ο πλησιέστερος που είχε έρθει σε τέσσερα πόδια με πόδια ήταν δύο γαϊδούρια σε μια κυπριακή φάρμα.

«Δεν ήταν μια εύκολη στιγμή να μεγαλώσω με ό, τι συνέβαινε γύρω μας, αλλά μου άρεσαν πολύ τα ζώα και ήξερα ότι εκεί ήταν το πάθος μου. Θυμάμαι τον Grandad να λέει να ακολουθήσεις τα όνειρά σου. Ήταν το είδωλό μου, με μεγάλωσε με τον μπαμπά μου στο στρατό, αλλά πούλησε κάποια γη για να μας βγάλει έξω και να μας δώσει ένα μέλλον.

«Θυμάμαι ότι κρατάει το χέρι μου για να μας βάλει στο ταξί, απλώς γύρισε και έφυγε, ποτέ δεν κυματίζει. το αεροδρόμιο. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να πω αντίο. ” Ο παππούς του πέθανε δύο χρόνια αργότερα.

(Ο Saab Hassan ως μωρό με τον παππού του Cemil και την οικογένειά του).

Προσγειωμένος στην Αυστραλία, ο Saab βρήκε ότι δεν υπήρχαν καγκουρό που έφευγαν στους δρόμους, αλλά ακόμα θυμάται την όγδοη ιστορία των κατοικιών της Επιτροπής Στέγασης στο Racecourse Road κοντά στο Flemington.

Η μητέρα του θα καρφώσει τη διεύθυνση στο πουκάμισό του (Νο 8 85-120 Racecourse Road) καθώς αγωνίστηκε να μάθει Αγγλικά στο σχολείο και η μπάλα ποδοσφαίρου που πήρε στο δημοτικό σχολείο Debney Meadows αντικαταστάθηκε με το τοπικό είδος καθώς προσπαθούσε να καλύψει τη διαφορά για την εκπαίδευσή του και να μάθει τη νέα γλώσσα.

«Ήταν αρκετά δύσκολο και μπερδεμένο μερικές φορές, ήμουν καλός δρομέας, αυτό είναι το θέμα, αλλά η μαμά και ο μπαμπάς πάντα σιγουρευόταν ότι είχαμε φαγητό στο τραπέζι, δούλεψαν σκληρά, πήραν δουλειές καθαρισμό στο Myer και θα πιάσαμε ένα τραμ για να τους δούμε μετά τη δουλειά μια Παρασκευή βράδυ για να κάνουμε μια οικογενειακή βραδιά μαζί », είπε ο Saab.

Η πρώτη του εμπειρία αγώνων στην Αυστραλία ήταν το διάσημο κορεσμένο Κύπελλο Μελβούρνης του Βαν Ντερ Χουμ το 1976, αλλά ένας νεαρός Χασάν γνώριζε ότι το όνειρό του για προπόνηση σε ιπποδρομίες ήταν ακόμα ζωντανό.

Πείστηκε τον πατέρα του να τον πάει για να δει το καλύτερο άλογο της Αυστραλίας, ο πατέρας του έπειτα λίγο έκπληκτος ότι αυτό το άλογο ήταν γεμισμένο σε γυάλινη θήκη στο μουσείο της Μελβούρνης – ήταν φυσικά ο Phar Lap.

«Κοίταξα το Big Red και είπα« αυτό για μένα »», είπε.

Τα ταξίδια στο τοπικό TAB με τον πατέρα του βοήθησαν τα αγγλικά του (διαβάζοντας τη φόρμα) και τα μαθηματικά (μαθαίνοντας τα πολλαπλάσια των αποδόσεων, αλλά στη συνέχεια πήγαινα στο Moonee Valley για να δούμε το Kingston Town και το Manikato επιτάχυνε το όνειρο.

«Έβλεπα τους strappers να τους οδηγούν γύρω και είπα αν μπορούσα να το κάνω και αύριο, θα είχα πετύχει το όνειρό μου».

Η επίτευξη αυτού του ονείρου χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο, χτυπώντας τις πόρτες στο Φλέμινγκτον όπου συναντήθηκε χωρίς καμία απάντηση. Πίσω στο σχολείο, ήθελε να τελειώσει την εκπαίδευσή του και προσπάθησε ξανά ένα χρόνο αργότερα.

«Πήγα σε κάθε στάβλο στο Φλέμινγκτον και δεν πρόκειται να φύγω χωρίς δουλειά, ήμουν 14. Ήμουν μόνο ένα στάβλο αριστερά και μόλις μπήκα σε αυτό και πήρα μια τσουγκράνα και άρχισα να βγαίνω από το κουτί. Αυτός ο μπλοκ μπήκε μέσα και είπε «τι κάνεις;», είπα «Είμαι ο νέος σου εργαζόμενος», αυτός ήταν ο Μικ Σέρτσι.

«Μετά από λίγη κουράγια, έμεινε λίγο αιφνιδιασμένος, είπε ελάτε να με δείτε όταν τελειώσετε όλα τα κουτιά, ξεκινήστε εδώ και τελειώστε στο Νο.14».

«Ποτέ δεν κοίταξα πίσω από εκεί».

Πάντα εργαζόμενος, όπως οι περισσότεροι στην ταραχώδη αγωνιστική βιομηχανία, ο Χασάν δεν είχε μια άδεια για πάνω από μια δεκαετία, δουλεύοντας από τον Cerchi στο Lindsay Park στον John Sadler για να πάρει τελικά τη δική του άδεια πριν από τη σέλα του πρώτου δρομέα του (Half Knot) στο Mildura το 2004 πριν ο Flash Command, ο οποίος είχε περάσει από τους Terry Kelly, Dennis Oliver και Darren Weir, έδωσε στον Χασάν τον πρώτο του νικητή στο Werribee τον Ιούλιο του 2005.

Είχε ξεκινήσει μια εταιρεία αεροπορικών μεταφορών, την Australian Equine Transport, και κατάφερε να αρχίσει να χτίζει τους στάβλους του με χρήματα από την επένδυσή του σε αυτό.

Ο Shoreham, που ο Χασάν εξακολουθεί να αποκαλεί τον καλύτερό του σύντροφο, του έδωσε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στον αγώνα, αλλά ελπίζει ότι ο σύντροφος πίστης και φιλίας Darren Dance τον έδειξε μέσω του Sirius Suspect (και μιας νεότερης αδερφής του Press Statement), μπορεί να ανακοινώσει μια αυξανόμενη ευκαιρία για το στάβλο του.

Ο Shoreham είχε κερδίσει αρκετούς αγώνες για τον Χασάν πριν «οι ιδιοκτήτες τον πούλησαν πίσω από την πλάτη μου» στον ιδιοκτήτη του Κουίνσλαντ Les Cowell και τον μετέφεραν στον Gerald Ryan και στη συνέχεια στο Les Kelly.

«Ήταν πολύ δύσκολο εκείνη τη στιγμή, αλλά κατάφερα να κάνω μια συμφωνία μετά από δύο χρόνια για να τον αγοράσω πίσω με τον Les με την προϋπόθεση ότι δεν με αφήνει ποτέ ξανά ακόμα και όταν είναι συνταξιούχος».

Και μέχρι σήμερα, ο Shoreham βρίσκεται σε μια μάντρα έξω από το μπροστινό μέρος του ακινήτου Tahbilk του Χασάν.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη, έχουμε καλή αξιοπιστία και καταλαβαίνω για ορισμένους από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες, όπως τα ψώνια στο Target έναντι του Myer, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά. Παρέχουμε μια καλή απόδοση των επενδύσεων και ίσως θα ήμουν πιο οικονομικά βιώσιμη κατάρτιση από μια βάση χώρας και όχι από το Φλέμινγκτον, αλλά δεν θα το έκανα με άλλο τρόπο. “

Ο σύντροφός του Zoe, αναπόσπαστο μέρος του σταύλου του, φροντίζει τον Shoreham και τη νέα κόρη Amelia, 1, να καθίσει στην πλάτη του.

Ο Χασάν επέκτεινε το στάβλο του για χρήση επαγγελματικού αναλυτή φόρμας και πίστα Peter Ellis και είναι αποφασισμένος να «πάει σκληρά» το 2021 και μετά.

«Θα κάνω καθόλου τις ετήσιες πωλήσεις και θα έχω μια κόκκινη καυτή κίνηση, αν κάποιος θέλει να έρθει και να έρθει μαζί μας, είναι ευπρόσδεκτοι», είπε, εξακολουθεί να γεμίζει με τον ενθουσιασμό που είχε όταν ξεκίνησε όλα αυτά τα χρόνια πριν, ένα παιδί.


Μερικές φορές η ιστορία δεν είναι τόσο στα λόγια, αλλά στην οπτική ή στην εικόνα.

Αυτό που τραβήχτηκε από τον λαμπρό φωτογράφο αγώνων Vinnie Caliguiri, αιχμαλωτίζει τους γονείς του καυτού τζόκεϊ Jamie Kah καθώς επέστρεψε στην κλίμακα στο Flemington μετά από μία από τις έξι μητροπολιτικές νίκες κατά τη διάρκεια του νέου έτους.


Αφήνοντας τον Tom Waterhouse στην άκρη αυτή την εβδομάδα και τη συνεχή σειρά λαμπρών διαφημιστικών βίντεο, θα δώσουμε την καλύτερη κριτική για το 2020 στον Jamie Osborne, ο οποίος κάποτε εκπαίδεψε τον Geordieland να τρέξει στο Κύπελλο της Μελβούρνης του 2006.

Source