Ο Çavuşoğlu παραπονιέται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος στοχεύουν την Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Çavuşoğlu παραπονέθηκε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος στοχεύουν την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα θέλει να επιλύσει τις διαφορές στην περιοχή μέσω διαλόγου, ενώ αγνοεί τις καθημερινές παραβιάσεις της χώρας του εναντίον του εναέριου χώρου του Γκρέικ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Λιβύη τη Δευτέρα, όταν οι εντάσεις μεταξύ των Τούρκων και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού αυξάνονται και πάλι, ο Çavuşoğlu αναφέρθηκε επίσης σε διαφορές σχετικά με τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο με την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ο ίδιος, απαντώντας αμέσως, επανέλαβε ότι η Τουρκία συνομιλεί μόνο με χώρες που διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, κάτι που δεν συμβαίνει με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Çavuşoğlu παραπονιέται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος στοχεύουν την Τουρκία 2

«Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με όλες τις παράκτιες χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις. Μετά τις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μας με τη Λιβύη, υπογράψαμε ένα Μνημόνιο Συμφωνίας », συνέχισε ο Çavuşoğlu.

Αυτό που παραλείπει ο Çavuşoğlu είναι ότι το λεγόμενο μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση των εθνικών συμφωνιών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με έδρα την Τρίπολη. έχει καταδικαστεί διεθνώς ως παράνομο και παράνομο έγγραφο.

«Ωστόσο, η Ελλάδα δεν θέλει να συναντηθεί μαζί μας», ισχυρίστηκε ψευδώς.

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν μιλούν στους Τουρκοκύπριους», συνέχισε να ψεύει, παραλείποντας επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει εμβόλια COVID-19 σε Τουρκοκύπριους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

«Αντίθετα, η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Ελλάδας έχουν εισέλθει σε μια πορεία στόχευσης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου», ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας χωρίς να εξηγήσει πώς.

Source