Ο Coveney σχεδιάζει ευρύτερο ειρηνευτικό και ανθρωπιστικό ρόλο για τις αμυντικές δυνάμεις που υπηρετούν στο εξωτερικό για την αναθεώρηση των στρατιωτικών

Ένας ευρύτερος ρόλος για το προσωπικό της Αμυντικής Δύναμης που υπηρετεί στο εξωτερικό εξετάζεται από την Κυβέρνηση ως μέρος της τελευταίας αναθεώρησης του στρατού.

Η Ιρλανδία ξεκινά τη διετή θητεία της στο συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Ιανουάριο και ο υπουργός Άμυνας Simon Coveney δήλωσε ότι μεγάλο μέρος αυτού που σκοπεύουν να επιτύχουν θα οικοδομηθούν γύρω από τη διατήρηση της ειρήνης, την επιβολή της ειρήνης, τη διαχείριση μετά τη σύγκρουση και τον τρόπο με τον οποίο το Συμβούλιο ανταποκρίθηκε τις απειλές των περιοχών που διαλύονται από πόλεμο

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», είπε ο κ. Coveney. «Αν κοιτάξετε τι κάνουμε γύρω από συνεργασίες αναπτυξιακής βοήθειας σε όλο τον κόσμο, αναμφίβολα υπάρχει ένα στοίχημα σύνδεσης ασφάλεια και ανάπτυξη.

Ο υπουργός είπε ότι στο μέλλον θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα όσον αφορά τη χάραξη πολιτικής «μεταξύ της παρουσίας μας στο εξωτερικό ως ειρηνευτικών δυνάμεων και στρατιωτών που διαχειρίζονται μια περιοχή μετά τη σύγκρουση, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ειρήνης μέσω της εκπαίδευσης ή της παρουσίας ως μέρος της στρατηγική αναπτυξιακής εταιρικής σχέσης ».

Αυτός ήταν ένας συναρπαστικός τομέας στον οποίο πρέπει να κινηθούμε για την αμυντική πολιτική, δήλωσε ο κ. Coveney σε συνέντευξή του Σήμα, το περιοδικό για αξιωματικούς στις αμυντικές δυνάμεις.

Παραδέχθηκε ότι κατά τη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης, «ουσιαστικά έψαχνε» το αμυντικό χαρτοφυλάκιο. Είπε ότι ήθελε την αμυντική δουλειά και πίστευε επίσης ότι υπάρχει σχέση μεταξύ αυτής και των εξωτερικών υποθέσεων, καθώς οι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στο εξωτερικό ήταν πρέσβεις για την ιρλανδική εξωτερική πολιτική.

Είπε ότι ένα πρόσφατο παράδειγμα των συνεργιών μεταξύ των δύο χαρτοφυλακίων παρουσιάστηκε στην απάντηση της Ιρλανδίας στην έκρηξη της Βηρυτού τον Αύγουστο, συνεργαζόμενη για να μεταφέρει γρήγορα το PPE στον Λίβανο.

Ο κ. Coveney είπε ότι η σύσταση της επιτροπής για την αναθεώρηση των Αμυντικών Δυνάμεων ήταν να διασφαλίσει ότι η οργάνωση ήταν κατάλληλη για τον σκοπό, τόσο όσον αφορά την ικανοποίηση άμεσων απαιτήσεων όσο και όσον αφορά την επιδίωξη να αναπτυχθεί ένα πιο μακροπρόθεσμο όραμα για το 2030.

Αυτό ήταν σε φόντο προβλέποντας τη στρατιωτική άμυνα του κράτους, συμβάλλοντας στην εθνική και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και ανταποκρινόμενοι στις αλλαγές στο περιβάλλον ασφάλειας.

Ο υπουργός είπε ότι οι Αμυντικές Δυνάμεις είχαν ήδη δείξει το ρόλο που θα μπορούσαν να εκπληρώσουν στο ανθρωπιστικό έργο όταν διασώζουν 16.000 μετανάστες από τα νερά της Μεσογείου στα καταστρώματα των ιρλανδικών πλοίων.

«Και αυτό είναι μόνο μια ναυτική εστίαση. Οταν εσύ κοίτα τι κάνουμε στο Unifil (ειρηνευτική ειρήνη στο νότιο Λίβανο), στο Undof (αποστολή στα υψίπεδα του Γκολάν), στο Μάλι, την Κύπρο, το Κοσσυφοπέδιο και σε πολλά μέρη της Αφρικής όπου έχουμε μικρότερες αποστολές », είπε.

“Το προσωπικό μας εκεί προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η σταθερότητα μπορεί να είναι ο παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτών των περιοχών.”

Ιρλανδική ανεξάρτητη

Source