Ο Cranky Erdogan απολύθηκε ξανά στην Ελλάδα μετά τις θαλάσσιες συνομιλίες Fiasco | ελλάδα, πολιτική

ΑΓΚΥΡΑ – Μια μέρα μετά από μια διακοπή των επικοινωνιών που είδε αναφορές ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα διεξαγάγουν διερευνητικές συνομιλίες μετά από τέσσερα χρόνια – αυτή τη φορά λόγω ισχυρισμών προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο – μόνο για να καταρρεύσουν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε ξανά .

Έχει στείλει επανειλημμένα ένα ενεργειακό σκάφος έρευνας και πολεμικά πλοία από το ελληνικό νησί Καστελόριζο, μόνο για να τα αποσύρει κάθε φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι θα εξετάσει τις κυρώσεις που απαιτούνται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με το μπλοκ να συζητήσει αυτή την προοπτική τον Μάρτιο, τα μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι υπήρξε μια σημαντική ανακάλυψη και ότι οι δύο πλευρές θα καθίσουν – στην Άγκυρα, όχι στην Αθήνα – για τις ανταγωνιστικές τους αξιώσεις για τις θάλασσες.

Αφού η Ελλάδα αρνήθηκε ότι συνέβαινε αυτό, πιέζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε τις συνομιλίες που δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για όλα τα προβλήματα.

Ενώ έστειλε συνεχώς μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία για να παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ύδατα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για αύξηση της έντασης στη μάχη των θαλασσών, καλώντας την κυβέρνηση του Μητσοτάκη να «σταματήσει τις δραστηριότητες… όπως« παραβιάσεις του εναέριου χώρου και παράνομες ενέργειες για το θέμα νησιά. “

Σε ομιλία του σε συνάντηση πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα, ο Ερντογάν επανέλαβε προηγούμενα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου, δηλώνοντας ότι «ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ προσπάθησαν να λύσουν τις διμερείς διαφορές τους στους διαδρόμους της ΕΕ», δήλωσε η Καθημερινή.

«Έχουν εκμεταλλευτεί την ατζέντα της ΕΕ και κρύβονται πίσω από την αλληλεγγύη των κρατών μελών», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος σε αυτό που θεωρείται ως αναφορά στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπου η Τουρκία ασκεί γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Είπε ότι η Τουρκία έχει «αδικηθεί» έναντι της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου και «δεν δέχεται προσπάθειες να μας παγιδεύουν στις ακτές μας», επιστρέφοντας στη συνήθη τακτική του για λεκτικούς πολέμους.

.Source