Ο Drilon υποστηρίζει περισσότερες ακροάσεις σχετικά με τη διάθεση εμβολίων COVID – Manila Bulletin

Ο Drilon υποστηρίζει περισσότερες ακροάσεις σχετικά με τη διάθεση εμβολίων COVID

Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Φράνκλιν Ντράλον δήλωσε την Κυριακή ότι υποστηρίζει εκκλήσεις για έναν άλλο γύρο έρευνας της Γερουσίας σχετικά με την έναρξη του κυβερνητικού προγράμματος εμβολιασμού COVID-19.

Ο Drilon είπε ότι η Επιτροπή Γερουσίας Ολόκληρων θα πρέπει να υποβάλει μόνο μια προκαταρκτική – όχι τελική – έκθεση σχετικά με τις δύο ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης. Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας επεσήμανε ότι η διήμερη έρευνα άφησε περισσότερες ερωτήσεις από ό, τι απάντησε.

Γερουσιαστής Franklin Drilon
(Γερουσία των Φιλιππίνων / FILE PHOTO / MANILA BULLETIN)

«Υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα που εκκρεμούν. Αυτά τα πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα εγείρουν σοβαρές ανησυχίες, καθώς η επιβίωση της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του ιού COVID-19 », δήλωσε ο Drilon σε δήλωση.

«Δεν λάβαμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτές τις σοβαρές ερωτήσεις. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας άλλος γύρος ακρόασης. Υποστηρίζω το κάλεσμα του γερουσιαστή Panfilo Lacson για περισσότερες ακροάσεις », είπε ο γερουσιαστής.

Ο Drilon είπε ότι οι πιο επείγουσες αναπάντητες ερωτήσεις είναι ζητήματα σχετικά με την τιμολόγηση, την προμήθεια των εμβολίων, τα προγράμματα παράδοσης και το σχέδιο υλικοτεχνικής υποστήριξης.

«Ήταν προφανές ότι οι προετοιμασίες δεν επαρκούν. Όλοι θέλουμε να πετύχει αυτό το σχέδιο εμβολιασμού. Η Γερουσία πρέπει να συνεχίσει να ασκεί την εποπτική της εξουσία », είπε.

«Η Γερουσία δεν έχει καμία ατζέντα, αλλά να δώσει στο κοινό πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης», τόνισε.

Ο Drilon θρήνησε ότι η έλλειψη πρόσβασης σε πληροφορίες πυροδοτεί αμφιβολίες και σύγχυση μεταξύ του κοινού.

Μια ακρόαση της Γερουσίας, είπε, θα ήταν μια ευκαιρία για το κοινό να ενημερωθεί για το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης και να το εξετάσει.

“Η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού – και η οικονομική ανάκαμψη της χώρας – εξαρτάται από την ικανότητα εμβολιασμού τουλάχιστον του 60% του πληθυσμού μας”, είπε.

«Πώς θα πείσει η κυβέρνηση τους ανθρώπους ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων μας στο εμβόλιο κατά του κορανοϊού; » αυτός πρόσθεσε.

Ο γερουσιαστής Panfilo «Πινγκ» Λάκσον δήλωσε ότι το περασμένο Σάββατο οι γερουσιαστές ενδέχεται να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν άλλη ακρόαση για τα ζητήματα που κυνηγούν το σχέδιο εμβολιασμού του κράτους όταν οι συνεδριάσεις επαναληφθούν τη Δευτέρα.

Ο Λάκσον είπε ότι ο υπουργός Υγείας Francisco Duque III και ο γραμματέας του τσαρικού εμβολίου Carlito Galvez Jr. πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις των γερουσιαστών σχετικά με την κυβέρνηση που ασχολείται με την πρόεδρο της Sinovac Ελένη Γιανγκ, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Γκάλβεζ, είπε, συνέχισε να αλλάζει τις απαντήσεις του στις ίδιες ερωτήσεις που θέτουν οι γερουσιαστές. Είπε επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλά «χαλαρά άκρα».

«Ίσως από τις 100 ερωτήσεις μας μόνο λιγότερες από 50 απάντησαν», σημείωσε ο Λάκσον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

Source