Ο Dustin Higgs εκτελέστηκε. H 13η և τελευταία εκτέλεση … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε σήμερα την 13η και τελευταία ομοσπονδιακή εκτέλεση υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες πριν από την ανάληψη της εξουσίας του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν, υπόσχεται να προσπαθήσει να τερματίσει τη θανατική ποινή.

Ο Dustin Higgs, 48 ​​ετών, πέθανε στις 1 μ.μ. Στις 23. τοπική ώρα (ώρα Κύπρου 08:23) “, δήλωσε δήλωση του Ομοσπονδιακού Γραφείου της φυλακής. Πέντε ώρες μετά την εκτέλεση του, η Συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για θανατηφόρο ένεση, απορρίπτοντας μια ομοσπονδιακή διαταγή απαγόρευσης της διαταγής.

Ο Higgs καταδικάστηκε σε θάνατο το 2001. Το 1996 σε ένα καταφύγιο άγριας φύσης στο Μέριλαντ για τον έλεγχο της απαγωγής τριών γυναικών, των Arjil Acks Exon, Tamika Black και Misan Chin. Με τα τελευταία του λόγια, ο Χιγκς φάνηκε ήρεμος, σύμφωνα με δημοσιογράφο που παρακολούθησε την εκτέλεση από τα ΜΜΕ.

“Θα ήθελα να πω ότι είμαι αθώος”, είπε, αναφερόμενος στα ονόματα των τριών γυναικών. “Δεν διέταξα τις δολοφονίες.”

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον εκτέλεσε με θανατηφόρες ενέσεις ενός ισχυρού πεντοβαρβιτάριου βαρβιτουρικού σε θάλαμο θανάτου φυλακής στο Ter xt της Ιντιάνα.

“Η κυβέρνηση τερμάτισε την άνευ προηγουμένου σφαγή 13 ανθρώπων απόψε σκοτώνοντας τον Ντάστιν Χιγκς, έναν μαύρο που δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, στα γενέθλια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.” ,

“Ο Ντέστιν πέρασε δεκαετίες σε απομόνωση, βοηθώντας άλλους γύρω του καθώς εργαζόταν ακούραστα ενάντια στην άδικη ποινή του.”

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με τις προηγούμενες αποφάσεις. Απέρριψε όλες τις αποφάσεις του κατώτερου επιπέδου για τις αναβαλλόμενες ομοσπονδιακές εκτελέσεις, οι οποίες επαναλήφθηκαν πέρυσι.

“Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη”, έγραψε η δικαστής Sonia Sotomayor, η οποία διαφωνούσε με την απόφαση. “Αφού περίμενε σχεδόν δύο δεκαετίες για την επανάληψη των ομοσπονδιακών εκτελέσεων, η κυβέρνηση έπρεπε να επιδείξει περιορισμό για να διασφαλίσει ότι ήταν νόμιμη.

Επειδή δεν το έκανε, το δικαστήριο έπρεπε να το κάνει. Πέρυσι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκτέλεσε δέκα άτομα, περισσότερες από τρεις φορές τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει εκτελέσει περισσότερες εκτελέσεις σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τη Θανατική ποινή. Μια μειονότητα από τα 50 κράτη της χώρας εξακολουθεί να το κάνει.

Ο Χιγκς ήταν το 13ο άτομο που εκτελέστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μια σειρά εκτελέσεων που ξεκίνησε από τον Ρεπουμπλικανικό Τραμπ το περασμένο καλοκαίρι μετά από 17ετή διακοπή σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μόνο τρία άτομα εκτελέστηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από το 1963 πριν από τον Τραμπ.

Μετά από μια ανεπιτυχή τριπλή ημερομηνία με τρεις γυναίκες, ο Χιγκς και ο σύντροφός του Γουίλι Χέινς προσφέρθηκαν να τις πάρουν σπίτι, αλλά αντ ‘αυτού πήραν ένα Ερευνητικό Καταφύγιο Patuxent. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Higgs έδωσε το όπλο στον Haynes και του είπε να πυροβολήσει τις τρεις γυναίκες.

Ο Hines, ο οποίος εξομολογήθηκε με τα πυροβολισμούς, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο Higgs καταδικάστηκε σε θάνατο σε ξεχωριστή δίκη, μια διαφωνία που ανέφερε ότι οι δικηγόροι του είχαν διευθετήσει για επιείκεια.

Ένας άλλος τρόφιμος του θανάτου του Higgs, ο Corey John Onson, διαγνώστηκε με COVID-19 τον Δεκέμβριο, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την Τετάρτη έναν ομοσπονδιακό δικαστή στην Ουάσινγκτον, διατάχοντας να αναβληθούν οι εκτελέσεις τους για αρκετές εβδομάδες για να ανακάμψουν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκτελέστηκε τον εκτελεσθέντα Onson χθες, Πέμπτη βράδυ.

Πηγή: KYPE

Source