Ο Elon Musk έχασε 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1 ημέρα

Ο Elon Musk έχασε 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1 ημέρα

Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, έχασε 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα μετά την απότομη πτώση των μετοχών της Tesla, χάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων στον κόσμο του αφεντικού της Amazon, Jeff Bezos.

Ο Elon Musk έχασε 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1 ημέρα

Η Elon Musk έχασε 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από πτώση των μετοχών της Tesla τη Δευτέρα, κάνοντας τη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Η Tesla, η οποία παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση της από τον Σεπτέμβριο, είχε προηγουμένως προσθέσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων στον ισολογισμό της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η πτώση των αποθεμάτων οφείλεται στη δήλωση της Musk ότι τα Bitcoin και Ethereum ήταν πάνω από την αξία τους το σαββατοκύριακο.

Ο Musk είπε σε μια δημοσίευση στο Twitter τη Δευτέρα ότι το μοντέλο Y SUV της εταιρείας είχε κλείσει.

Μετά την πτώση των μετοχών, ο Musk άφησε την πρώτη θέση στον Δείκτη Bloomberg Billionaires στον Jeff Bezos. Οι δύο δισεκατομμυριούχοι έχουν πάρει την πρώτη θέση ο ένας από τον άλλον και αποδίδουν από τον Ιανουάριο. Μέχρι τον Ιανουάριο, ο Jeff Bezos κατείχε το πρωτάθλημα για 3 συνεχόμενα χρόνια.

Πιστεύεται ότι οι μειώσεις στο Bitcoin που ξεπέρασαν το 10% τη Δευτέρα μπορεί επίσης να ήταν αποτελεσματικές στην πτώση των μετοχών της Tesla.

Πηγή: Bloomberg HT

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source