Ο Erbakan Hodja στο πλαίσιο της σκέψης του πολιτισμού – Milli Gazete

Είναι γνωστές οι δυσκολίες να κάνουμε την πολιτική μέσα στο σύστημα που βασίζεται σε μια θετικιστική και υλιστική φιλοσοφία. Είναι επικεντρωμένο στη σκέψη, είναι μια συνηθισμένη πολιτική κατανόηση ή μένει σε ειρήνη με το σύστημα μέσα στο σύστημα; Αυτές είναι επιλογές για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Φυσικά, πρόκειται για μετασχηματισμό και επιρροή ανθρώπων. Πολλά παραδείγματα αυτού του αεροπλάνου εμφανίστηκαν στην Τουρκία.

Και οι δύο θα δημιουργήσετε ιδέες, θα προτείνετε προτάσεις και θα υπάρχουν στην τρέχουσα κατάσταση. Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος. Το γεγονός ότι αυτό έχει πολλές προκλήσεις όταν εστιάζετε στη σκέψη έχει κατακλυστεί. Θέλετε να ζήσετε σε μια περιοχή με ορυχεία χωρίς συμβιβασμούς.

Όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον εαυτό τους. Αυτό που κάνουν δεν δεσμεύεται. Εάν υπάρχει μια ιδέα πολιτισμού, εάν υπάρχουν μέλη αυτής της σκέψης – και το έθνος μας είναι έτσι γενικά – καθίσταται σημαντικό να τα προστατεύσουμε. Αυτό έχει επίσης διαφορετικούς κινδύνους. Όπως η προσαρμογή ή η συνήθεια. Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ αποτελεσματικό από μόνο του, μπορεί να είναι αποτελεσματικό στους οπαδούς.

Ο Hazrat Mevlana δέχεται συχνά κριτική από ορισμένους κύκλους για το ότι δεν αντιστέκονται και δεν αντιστέκονται στους Μογγόλους. Ωστόσο, δεν λαμβάνονται υπόψη οι δυσκολίες και οι συνέπειες της στάσης ενάντια σε αυτήν τη δύναμη που μοιάζει με κοπάδι. Αν αντιταχθεί, τόσο αυτός όσο και η κοινότητά του θα καταστραφούν. Επιπλέον, το sunnah της hijra δεν θεωρείται ποτέ. Αυτός είναι επίσης ένας τρόπος προστασίας των ανθρώπων και ύπαρξης.

Σε μια εποχή μεγάλου τραύματος και κρίσης, ο Erbakan Hodja είναι ο πολιτικός τομέας της σκέψης. Υπάρχει σχεδόν μια κατανομή καθηκόντων μεταξύ των ανθρώπων της σκέψης. Εάν το υπόλοιπο αυτής της διανομής παρέχεται καλά, επιτυγχάνονται υγιή αποτελέσματα. Η σκέψη δεν είναι μονοπολική, αλλά είναι το πραγματικό πεδίο. Υπάρχουν πολλές πτυχές στην εφαρμογή των μεθόδων σκέψης. Προκειμένου η πολιτική σκέψη να τρέφεται καλά, να γίνεται αποδεκτή και να ενισχύεται, πρέπει να τροφοδοτείται από άλλους τομείς. Τα κινήματα που δεν βασίζονται στην πολιτιστική σκέψη εξαφανίζονται στο χρόνο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Τουρκία πολιτικά. Ακριβώς όπως τα κόμματα και οι θεσμοί που λάμπουν σύμφωνα με τις συνθήκες της περιόδου και μετά εξαφανίστηκαν.

Είναι αναπόφευκτο οι διασπαρμένες κοινωνίες και περιβάλλοντα να μην επιτυγχάνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Η γνώση του Ερμπακάν Χότζα για τον Σουφισμό, η γνώση του στην επιστήμη και την τεχνολογία και η εμπειρία του με την πάροδο του χρόνου έφερε μια συγκεκριμένη επιτυχία. Φυσικά, δεν είναι εύκολο για ένα άτομο να το κάνει μόνο του. Ένας ορισμένος όγκος σκέψης που συσσωρεύεται από τους γύρω του κάνει τον εαυτό του και το κίνημά του πιο δυνατό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα προβλήματα προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου. Ειδικά, η εμφάνιση προθέσεων και σκέψεων εκείνων που έχουν επιτύχει ορισμένες θέσεις είναι γεγονός αυτού που λέμε.

Το υλικό είναι σημαντικό.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η πρόοδος του Erbakan Hodja, βήμα προς βήμα, με τις σκέψεις και την εφαρμογή του έφερε κάποιες δυσκολίες. Πρώτα απ ‘όλα, άλλες δυσκολίες είναι οι δυτικοί δεξιοί και αριστεροί κύκλοι, οι αριστεροί που ορίζονται ως προοδευτικοί και κυριαρχούνται από την υποστήριξη και την πίεση της επίσημης ιδεολογίας. Ο Erbakan Hodja αντιστρέφει τις έννοιες του εμπρός και πίσω στον πολιτικό τομέα. Τα επιτεύγματά του στην επιστήμη, την τεχνολογία και τη βιομηχανία το έχουν καταφέρει πολύ μπροστά τους. Προσπάθησαν να καταστείλουν αυτές τις αδυναμίες και εμπόδια με μια προσέγγιση Jacobin. Η υποτιμητική και δυσφημιστική του στάση δεν έλειπε ποτέ, με την υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης. Δεν μπορούσαν να απαλλαγούν από τις εξαρτήσεις στη βιομηχανία και την τεχνολογία όπως νόμιζαν.

Αντιμέτωπος με την τραχιά γλώσσα και στάση του Erbakan Hodja, χρησιμοποίησε τη γλώσσα της ειρωνείας με πολύ έξυπνη εμφάνιση, ενώ συνέχισε το ταξίδι του χωρίς να σπάσει τη στάση του. Αυτή η γλώσσα απαλλάσσει εν μέρει την πίεση, η οποία ήταν κάπως βαριά. Ίσως φαινόταν ελαφριά για την ώρα, αλλά με το προγνωστικό βλέμμα του, κατάφερε να το αποδεχτεί αργότερα. Ήταν επίσης μια μέθοδος διασποράς των μαύρων νεφών.

Οι επιθετικές στάσεις της Αριστεράς, των φιλελεύθερων, των καπιταλιστών, των δεξιών, των εθνικιστών ή των ρατσιστών με διαφορετικές απόψεις μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με μια τέτοια στάση. Ήταν μια σημαντική κίνηση που δεν συμβιβάστηκε ποτέ, αλλά πήγε βήμα προς βήμα στον περίπατό του. Πάνω απ ‘όλα, είχε μια ανεκτική στάση. Χαμογέλασε εκείνους που κινήθηκαν πολύ αργά και τον σατιρίστηκε και κοίταξε και κοίταξε το έργο του.

Εκείνοι που τον ακολουθούσαν και εκείνοι που τον άφησαν απομακρύνθηκαν από αυτήν τη γλώσσα, τη στάση και τη στάση. Με αυτόν τον τρόπο, η αφαίρεση του κινήματος, το οποίο δημιουργήθηκε με μεγάλη προσπάθεια, από το κύριο θέμα του έφερε μεγάλη ζημιά στην κοινωνία.

Οι προσπάθειες εκείνων που συνέχισαν την ίδια γραμμή μετά από αυτόν θα είχαν φυσικά δυσκολίες ενάντια σε αυτό το μεγάλο κύμα. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό, τι στο παρελθόν να διατηρήσουμε ξανά την ίδια γραμμή, να επιβιώσουμε χωρίς συμβιβασμούς και να δώσουμε ένα παράδειγμα. Μια νέα γλώσσα και προοπτική καθίσταται απαραίτητη ενόψει της αλλαγής και της μεταμόρφωσης αυτών.

Εκείνοι που δεν επικεντρώθηκαν στον πόνο και το ιδανικό προτιμούσαν άλλους τρόπους. Νόμιζαν ότι θα είχαν ένα αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο, ή οι προθέσεις τους ήταν διαφορετικές. Ως αποτέλεσμα, διαπιστώθηκε ότι αυτοί που έφυγαν από το κύριο θέμα βρίσκονταν σε διαφορετικό δρόμο. Αυτό συνεχίζεται.

Η στενή μας σχέση με τον δάσκαλο δεν συνέβη πολύ συχνά. Δεν ήμουν πολύ μπροστά από τη δουλειά μου στο πάρτι. Η ικανότητά μας να προσθέσουμε κάτι σε αυτά τα περιβάλλοντα συσκέψεων ήταν περιορισμένη. Συναντηθήκαμε κατά καιρούς σε συναντήσεις εφημερίδων. Σε ένα από αυτά, παραθέσαμε τις προτάσεις μας. Αναφέραμε τον Necip Fazıl και τη Μέση Ανατολή και πέρα. Μετά από αυτό το διάστημα, ο Χότζα έφερε παραδείγματα από τον Δάσκαλο Νέτσιπ Φαζίλ στις ομιλίες του. Εάν αυτό θα μπορούσε να γενικευτεί, η πολιτική συνείδηση ​​θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω στο πλαίσιο του πολιτισμού και της σκέψης. Φυσικά, είναι δύσκολο και περιορισμένο για τον Erbakan Hodja να είναι τα πάντα μόνα του. Όσον αφορά την τοποθεσία του, δημιουργήθηκε ένα συγκεκριμένο ίδρυμα με μεγάλη προσπάθεια. Μερικές φορές υπήρχαν διαλείμματα και σκλήρυνση μεταξύ τους.

Ο Erbakan Hodja δεν απάντησε στη βαριά κριτική του Master Necip Fazıl και άλλων. Προτίμησε να παραμείνει σιωπηλός. Δεν επέτρεψε την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των μουσουλμάνων. Ακόμα κι αν κάποιοι τους κλιμακώσουν. Για παράδειγμα, όπως συνέβη με τον εκλιπόντα Esat Hoca. Οι τρόποι, η ευπρέπεια και η γνώση του Σούφι είναι οι πιο σημαντικές πτυχές της προσωπικότητάς του. Υπομονή, αντοχή και αντοχή. Ο Χότζα ήξερε πώς να ακούσει. Συνδυάζοντάς τα με τις σκέψεις του, θα τους έδινε ζωή. Και φυσικά είχαν πολύ σημαντική προσοχή. Όταν παρουσίασα το Ειδικό τεύχος του Προφήτη μας ως περιοδικό Yedi Iklim, εξέφρασε την ικανοποίησή του. Αλλά η αγάπη και το συναίσθημα του Προφήτη αντανακλούσαν στο πρόσωπό του. “Εάν είχατε γράψει το όνομα του Προφήτη μας στο λογότυπο του περιοδικού”, προειδοποίησε.

Σε ομιλία του στο ATV, μίλησε για τη θεία του Προφήτη, Umm Haram, ενώ μιλούσε για την Κύπρο. Ο Umm Haram μαρτύρησε πέφτοντας από μουλάρι στη Λάρνακα, ο οποίος συμμετείχε στην κατάκτηση της Κύπρου. «Δήλωσε ότι ήθελαν να συμπεριλάβουν το τμήμα όπου βρίσκεται η Umm Haram στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, και αυτός είναι ένας λόγος για την Ειρηνευτική Επιχείρηση. Ήταν συναισθηματικός. Αργότερα, ενώ έβλεπα τα περιοδικά Hayat History στο αρχείο μου, διάβασα ένα άρθρο για την Umm Haram, η οποία ήταν στην κατάκτηση της Κύπρου – γνωστή ως Hala Sultan στην Κύπρο, ο τάφος του είναι επίσης εκεί. Υπάρχει ένας σερίφης Χαντίθ στο Σαχίχι Μπουχάρι. Ως Tevafuk, διαβάζοντας αυτά μαζί, έγραψα την ιστορία μου με τίτλο «Hala Sultan» και τη δημοσίευσα στο περιοδικό Yedi Iklim. Μια μέρα, παρουσίασα το τεύχος του περιοδικού στο πάρτι και εξήγησα το θέμα. Ήταν επίσης ευχαριστημένος για αυτόν και τον ευχαρίστησε με ένα χαμόγελο.

Η έννοια του Εθνικού Οράματος είναι ένας έμμεσος ορισμός της ισλαμικής πολιτιστικής σκέψης υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Αυτός ο τρόπος προτιμήθηκε επειδή το Ισλάμ δεν μπορούσε να κληθεί άμεσα, ή αναγκάστηκε, και δημιούργησε νομικά προβλήματα για τα πολιτικά κόμματα. Δεδομένου ότι αυτό το έθνος δεν μπορούσε να θεωρηθεί ξεχωριστό από το Ισλάμ, ήταν επιλογή από την άποψη του έθνους. Σήμερα, δεν υπάρχει βλάβη στην άμεση επιλογή των ίδιων των εννοιών. Επειδή αυτό το έθνος χρειάζεται άμεσες έννοιες και προοπτικές. Ενάντια σε αυτά τα περίπλοκα μυαλά και τον εγκλεισμό.

Αυτό που πρέπει να γίνει σε αυτόν τον δρόμο είναι η ανανέωση της σκέψης και η συνέχιση του δρόμου χωρίς να διαστρεβλώνεται η κατεύθυνση με μια νέα γλώσσα και μια συζήτηση στις σημερινές συνθήκες. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βάλουμε κάτι σε αυτό που έχει γίνει. Οι πρωτοπόροι έχουν κάνει ό, τι μπορούν να κάνουν και έχουν πεθάνει από αυτήν τη ζωή. Το επόμενο είναι να κάνουμε τον δρόμο πιο χρήσιμο και βιώσιμο. Υπό την προϋπόθεση ότι η συνείδηση ​​και η αγάπη δεν χάνονται.

Source