Ο Fatih Faruk Özer, ιδιοκτήτης της Thodex, υπέβαλε καταγγελία για “Ποιοτική απάτη”

Κατατέθηκε ποινική καταγγελία κατά του Fatih Faruk Özer, ιδιοκτήτη του κρυπτονομίσματος Thodex, για “ειδική απάτη”.

Στην ποινική καταγγελία που υπέβαλε ο δικηγόρος Abdullah Üsame Ceran στο Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με το όνομα Thodex, που ιδρύθηκε από την εταιρεία Koineks Teknoloji A.Ş. Τονίστηκε ότι η διαδικασία συνεχίζεται με το πλήρες κλείσιμο του η χρηματιστηριακή αγορά.

Στην αναφορά, η οποία επεσήμανε ότι ο ιστότοπος της ανταλλαγής δεν ήταν προσβάσιμος για δύο ημέρες και ότι ο ιστότοπος με την ονομασία www.thodex.com έχει περίπου 400 χιλιάδες χρήστες, σημειώθηκε ότι περίπου 390 χιλιάδες από αυτούς τους 400 χιλιάδες χρήστες πιστεύεται να κάνει ενεργά συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και να χρηματοδοτήσει επενδύσεις.

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΣΤΡΑΜΠΟΛ”

Στην αναφορά, η οποία ανέφερε ότι πολλοί χρήστες Thodex και πελάτες της Koineks AŞ δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο χρηματιστήριο και ήδη δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο χρηματιστήριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για λίγο στα κοινωνικά μέσα, “Koineks AŞ ο ιδιοκτήτης και ο πρόεδρος Faruk Fatih Özer έφυγαν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 20 Απριλίου 2021. Υπάρχουν ισχυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ισχυρισμοί αυτοί να διερευνηθούν αμέσως. ” Είπε.

Στην αναφορά, η οποία ενημερώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών κινδυνεύουν από σοβαρές απώλειες και απώλεια των αποταμιεύσεών τους, οι ύποπτοι και άλλοι ύποπτοι που θα προσδιοριστούν, εάν υπάρχουν, δεν μπορούν να μεταφερθούν στις ακίνητες, χερσαίες, θαλάσσιες ή αεροπορικές μεταφορές οχήματα, λογαριασμούς σε τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κατάσχεση διαφόρων δικαιωμάτων και απαιτήσεων, διαπραγματεύσιμα έγγραφα, μετοχές εταιρικής σχέσης στην εταιρεία της οποίας είναι εταίρος, χρηματοκιβώτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία και διορισμός διαχειριστή στην εταιρεία του.

Επιπλέον, η αναφορά ζήτησε να δοθεί εντολή κράτησης στον ύποπτο και να επιβληθεί ένα μέτρο απαγόρευσης ταξιδιού στο εξωτερικό και ότι ο ύποπτος θα πρέπει να δικαστεί για “ειδική απάτη”

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Από την άλλη πλευρά, μάθαμε ότι πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι θύματα της εν λόγω εταιρείας έχουν υποβάλει ή θα υποβάλλουν ποινικές καταγγελίες σε διαφορετικά γραφεία εισαγγελέων μέσω δικηγόρων.

Η εταιρεία, η οποία έκανε δήλωση πριν από δύο ημέρες σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι οι χρήστες του κρυπτονομίσματος Thodex δεν μπορούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους από το σύστημα, ανακοίνωσε ότι “όλα τα προβλήματα θα επιλυθούν μετά από 6 ώρες προγραμματισμένης συντήρησης”.

Αργότερα, το χρηματιστήριο έκανε άλλη δήλωση και δήλωσε ότι αυτή τη φορά οι εργασίες συντήρησης θα διαρκέσουν 4-5 ημέρες.

.Source