Ο Hunter Biden λέει ότι η συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο του Burisma δεν ήταν λάθος

Χάντερ Μπάιντεν

Φωτογράφος: Paul Morigi / Getty Images

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ, λέει ότι δεν έκανε λάθος με τη συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικού αερίου στην Ουκρανία, όταν ο πατέρας του υπηρετούσε τον αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μια ευρεία συνέντευξη με το «Sunday Morning» του CBS News, ο νεότερος Μπάιντεν είπε ότι δεν έκανε τίποτα λάθος όταν πήρε την προσοδοφόρα θέση με εγγεγραμμένο στην Κύπρο Burisma Holdings. Το μόνο λάθος του ήταν «υποτιμώντας» πώς θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του, είπε, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της συνέντευξης.

Ο Hunter Biden, 51 ετών, δήλωσε προηγουμένως ότι η ανάληψη του ρόλου μπορεί να ήταν «κακή κρίση» καθώς η συμμετοχή του στο Burisma έγινε αστραπή κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2020.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβαλε αβάσιμους ισχυρισμούς για διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων γύρω από τον ρόλο του Μπάιντεν, και τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, τότε στην πλειοψηφία, πραγματοποίησε ακροάσεις για το θέμα που οδήγησε σε Αναφορά 87 σελίδων.

Ακόμα και μετά τις εκλογές του Τζο Μπάιντεν, ερωτήσεις σχετικά με το θέμα συνεχίζουν να παραμένουν στον πρόεδρο και τον γιο του, οι οποίοι μίλησαν με την CBS πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του απομνημονεύματός του στις 6 Απριλίου, “Beautiful Things”.

Ο νεότερος Μπάιντεν είπε ότι καμία έρευνα δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έκανε «κάτι λάθος ή ότι ο πατέρας μου έκανε κάτι λάθος».

Στις Bidens και την Ουκρανία, οι άγριες αξιώσεις με μικρή βάση: QuickTake

.Source