Ο Hür-İş έκανε δράση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Ελεύθερων Συναλλαγών (Hür-İş) ανέλαβε δράση ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να αντιδράσει στο γεγονός ότι ο ελάχιστος μισθός δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Hür-İş, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Hür-İş, Ahmet Serdaroğlu, ο οποίος εκπροσωπεί την εργατική πτέρυγα στην Επιτροπή Προσδιορισμού Ελάχιστων Μισθών, ζήτησε από την επιτροπή να συγκαλέσει τον καθορισμό του ελάχιστου μισθού το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζοντας την υπόσχεση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Koral Çağman ότι η επιτροπή θα συγκαλέσει αυτή την εβδομάδα, ο Σερντάρογλου είπε, «Καλούμε τον Υπουργό να τηρήσει τον λόγο του. Το Γραφείο Ελάχιστων Μισθών δεν έχει συγκεντρωθεί ακόμα. Δεν θέλουμε φιλανθρωπία. Όπως καθορίζεται από το νόμο, θέλουμε να καθορίσουμε τον ελάχιστο μισθό που θα λήξει το 2020 από τα τέλη Δεκεμβρίου του Ιανουαρίου. “Οι ενέργειές μας θα συνεχιστούν έως ότου συγκεντρωθεί το τραπέζι.”

Ο Serdaroğlu συνέχισε ως εξής:

«Από χθες, είδαμε ότι η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση άρχισε να μιλά για εκλογές. Θέλω να το πω από εδώ. Σύμφωνα με τι, με ποιο πρόσωπο θα επιλέξετε; Τι έχετε δώσει στους ανθρώπους να ζητήσουν ψήφους; Όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα, ενώ όλοι οι τομείς και η υγεία αντιμετωπίζουν τόσα πολλά προβλήματα, ποιος εμπιστεύεστε χωρίς να παράγετε λύση σε προβλήματα ανθρώπων; Αφήστε τους ανθρώπους να το απαντήσουν. “

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς που έγιναν σχετικά με την αποτυχία σύγκλησης της Επιτροπής Προσδιορισμού Ελάχιστων Μισθών, ο Σερντάρογλου είπε: «Μάθαμε ότι οι εκπρόσωποι που εκπροσωπούν την πλευρά των εργοδοτών στον πίνακα κατώτατων μισθών παραιτήθηκαν. Όσοι ανέβαλαν τη συνεδρίαση της επιτροπής αναφέροντας τον γραφειοκράτη που δεν μπορούσε να διοριστεί ως σήμερα ως δικαιολογία, δημιούργησαν μια λύση για να αποφύγουν τη συλλογή του πίνακα κατώτατων μισθών ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει εργοδότης αυτή τη στιγμή ».

Επί του παρόντος πανδημία, η οποία διαπίστωσε ότι παρά την έκφραση του εξωτερικού Serdaroğlu των εργαζομένων στη βιομηχανία, “αν και η επιδημία στην Τουρκία αν μπορεί να καθοριστεί ένας ελάχιστος μισθός, πώς καθορίζεται, αυτό σημαίνει ότι εδώ”, είπε.

Ο Serdaroğlu συνέχισε ως εξής:

«Η προσδοκία μας από το κράτος μας είναι ότι αυτός ο πίνακας θα συγκεντρωθεί το συντομότερο δυνατό και θα καθορίσει έναν μισθό που μπορεί να ζήσει ανθρώπινα. Επειδή με τη στραβά σειρά που είχαν καθιερώσει, ο ελάχιστος μισθός αφαιρέθηκε τώρα από τον αρχικό μισθό και το μετέτρεψε σε μισθό. Ένας εργαζόμενος που ξεκινά με έναν ελάχιστο μισθό εργάζεται για 10 χρόνια στον ίδιο χώρο, αλλά εξακολουθεί να εργάζεται με τον ελάχιστο μισθό. Δουλεύουν χωρίς ένωση. Αυτό είναι το σύστημα που προσπαθούν να εγκαταστήσουν. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σύστημα δουλείας χωρίς ένωση. Όμως δεν υπάρχουν λεηλασίες. Εφόσον είμαστε συνδικάτα δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Καλώ την κυβέρνηση να γίνει κοινωνικό κράτος. Αφήστε τους να ολοκληρώσουν τις προεκλογικές συνομιλίες τους τώρα. Αφήστε τους να δράσουν το συντομότερο δυνατό. Αφήστε τους να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Είμαστε εδώ μέχρι να ρυθμιστεί αυτός ο πίνακας. Δεν μπορούν να χάσουν τα γεγονότα τρέχοντας μακριά από το τραπέζι. “

.Source