Ο Jack Byrne δεν μετανιώνει για την αλλαγή Κύπρου

Ο διεθνής μέσος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Jack Byrne είναι ανένδοτος ότι έκανε τη σωστή κίνηση να ενταχθεί στην APOEL Λευκωσία.

Ο Byrne έχει υποστεί μια δύσκολη αρχή για το ξόρκι του στην Κύπρο – υπογράφεται από τον Mick McCarthy, κάνοντας το ντεμπούτο του, ο McCarthy απολύθηκε την επόμενη μέρα και ο Byrne έμεινε εκτός έδρας για τα επόμενα δύο παιχνίδια από τον νέο προπονητή Savvas Poursaitidis.

Αλλά ο Byrne, ο οποίος μετακόμισε στο APOEL μετά την απόρριψη ενός νέου συμβολαίου στη Shamrock Rovers, επιμένει ότι δεν έχει μετανιώσει για την αλλαγή.

Μιλώντας στο επίσημο περιοδικό της APOEL, ο Byrne είπε: «Δεν θα είχα πάρει ποτέ την απόφαση να έρθω στο APOEL αν δεν πίστευα ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική και να κερδίσει τίτλους.

«Ομαδικά, το APOEL είναι πολύ φιλόδοξο και ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα μου. Αισθάνομαι και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όποτε με χρειάζεται ο προπονητής μου.

«Όταν μια ομάδα όπως η APOEL ενδιαφέρεται, θα μπορούσε να με ενθουσιάσει.

«Είναι μια τεράστια ομάδα, με μακρά ιστορία, γεμάτη τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Το APOEL είναι γνωστό στην Ευρώπη για το ανταγωνιστικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο που προσφέρει την τελευταία δεκαετία και νομίζω ότι ταιριάζει και στο είδος του παιχνιδιού μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την ομάδα που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να έρθω και να παίξω για μια τέτοια ομάδα. ”

Ο Byrne έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια – συμπεριλαμβανομένης της εισόδου στην Ιρλανδία και ελπίζει να συνεχίσει την άνοδο του με τον APOEL.

Πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια υπέροχη στιγμή για μένα. Κέρδισα πρωταθλήματα, κύπελλα και πολλές ατομικές διακρίσεις. Και συγχρόνως με κάλεσαν να παίξω για την εθνική ομάδα. Δεν μπορούσα να αλλάξω τους στόχους μου. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να στοχεύω στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να φτάσει παρά τη σκληρή δουλειά σε προπονήσεις και διαγωνισμούς.

«Πρέπει όλοι να εργαστούμε μαζί και να φέρουμε το APOEL ψηλότερα στην κατάταξη. Βοηθήστε την να είναι και πάλι επιτυχής. Εάν το επιτύχουμε ομαδικά, τότε μπορούν να προκύψουν ατομικές διακρίσεις.

«Ήξερα ότι η APOEL είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Το λένε οι τίτλοι και οι συνεχείς ευρωπαϊκές εμφανίσεις τους.

«Έχω επίσης μερικούς φίλους που έπαιξαν ως ποδοσφαιριστές στο κυπριακό πρωτάθλημα και το κύριο στοιχείο που μου έδωσαν ήταν το πάθος των ανθρώπων στο γήπεδο.

«Αυτή η πίεση που υπάρχει στο APOEL για να κερδίσει τίτλους και συνεχείς διακρίσεις είναι κάτι που επιδιώκω να έχω ως ποδοσφαιριστής. Μου αρέσει να παλεύω υπό πίεση γιατί νομίζω ότι σε ωθεί να γίνεις ακόμα καλύτερος.

«Έχω καλή τεχνική και παίζω ως κεντρικός μέσος. Μου αρέσει να ρωτάω και να παίρνω τη μπάλα στον αγώνα.

«Δεν φοβάμαι, ακόμα κι αν κάνω λάθος, να ψάξω ξανά την μπάλα και να αναπτύξω πρωτοβουλίες. Για να δημιουργήσετε και να βοηθήσετε την ομάδα να κερδίσει παιχνίδια. Μου αρέσει να είμαι απαιτητικός, να σκοράρω γκολ και να μοιράζομαι ασίστ που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα. “

.Source