Ο Jack Byrne ολοκληρώνει τη μετάβαση στο Apoel Nicosia του Mick McCarthy’s

Η μετακίνηση του Jack Byrne στο Apoel που διαχειρίζεται ο Mick McCarthy στην Κύπρο επιβεβαιώθηκε από τον σύλλογο που δήλωσε ότι ο Dubliner έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2023 και θα φορέσει τον ίδιο αριθμό πουκάμισο, 29, που έκανε κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο Shamrock Rovers.

Ο Byrne είχε συνδεθεί με το σύλλογο από λίγο μετά την ανάληψη του McCarthy στις αρχές Νοεμβρίου και είχε επιβεβαιώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα έμενε στο Rovers. Αυτά τα νέα ήρθε αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του τίτλου του κλαμπ του Δουβλίνου και πολύ κοντά στην αγορά των ατομικών βραβείων του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020.

Η κίνηση έχει τη δυνατότητα να είναι πραγματικά καλή για τον 24χρονο με τα χρήματα που προσφέρονται στο κυπριακό πρωτάθλημα, διασφαλίζοντας ότι τα πρότυπα είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ιρλανδία και τον Apoel, οι οποίοι αναφέρθηκαν πριν από δύο χρόνια να έχουν Ένας προϋπολογισμός 13 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου έξι φορές μεγαλύτερος από τους μεγαλύτερους ιρλανδικούς αγώνες) έχει κάνει τα ομαδικά στάδια ενός ή άλλου ευρωπαϊκού διαγωνισμού συλλόγων σε πέντε από τις εννέα σεζόν από τότε που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League πίσω το 2011/12.

Από τεχνικής απόψεως, είναι οι πιο πρόσφατοι πρωταθλητές της Κύπρου αφού κέρδισαν τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο τους το 2019, ενώ το πρωτάθλημα εγκαταλείφθηκε πέρυσι με την έδρα της Λευκωσίας στην τρίτη θέση. Ωστόσο, αγωνίζονται άσχημα φέτος, μια κατάσταση που δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά από τότε που ο McCarthy ανέλαβε πριν από δύο μήνες.

Ο διπλάσιος προπονητής της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, ο οποίος έδωσε στον Byrne το ανώτερο διεθνές ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου του, είχε άμεσο αποτέλεσμα με την ομάδα να κερδίσει τρία και να τραβήξει ένα από τα επόμενα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά η φόρμα τους έχει μειωθεί ξανά από τότε με τρεις συνεχόμενες ήττες σε μηδέν, δύο από αυτές σε ομάδες κάτω από τον Apoel στο τραπέζι. Είναι πλέον οκτώ πόντοι από την έκτη θέση και τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και μόνο τέσσερις καθαροί από τον αυτόματο υποβιβασμό με 11 παιχνίδια που πρέπει να παίξουν πριν από την κορυφαία πτήση.

Υπάρχει μια οικονομική κρίση εκτός πεδίου και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου κάλεσε συνεδρίαση των μετόχων τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσει την κατάσταση. Τα ζητήματα θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν τον Byrne, ο οποίος δεν είχε συμβόλαιο στη Rovers και με πολύ μέτριους μισθούς από τα πρότυπα της Apoel, ακόμη πιο ελκυστική πρόταση, αλλά ο McCarthy βλέπει σαφώς τον Ιρλανδό να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σε αυτό το επίπεδο και τον παίκτη θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να προσθέσει βάρος στην υπόθεσή του για περισσότερο ρόλο με την ανώτερη διεθνή πλευρά.

Source