Ο Joe Biden εξηγεί γιατί δεν έκανε τον Bernie Sanders τον Υπουργό Εργασίας

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «σκέφτεται σοβαρά» τον γερουσιαστή Μπερνι Σάντερς για το υπουργείο Εργασίας, αλλά δεν θέλει να διακινδυνεύσει τον έλεγχο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Γερουσία.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Σάντερς συμφώνησαν ότι ο κίνδυνος του ελέγχου του κόμματος από τη Γερουσία ήταν πολύ επικίνδυνος για να απομακρυνθεί ο Σάντερς από τη θέση του στη Γερουσία.

Οι προοδευτικοί ελπίζουν ότι αυτή η θέση θα δοθεί στον Σάντερς, δεδομένης της υποστήριξής του δεκαετιών για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της υπεράσπισης καλύτερων μισθών για τους Αμερικανούς.

Ο Μπάιντεν διόρισε τον δήμαρχο της Βοστώνης Μάρτυ Γουόλς, ο οποίος είχε επίσης μακρά ιστορία συνδικαλιστικής υποστήριξης και υποστήριξης μεγάλων εργατικών οργανώσεων.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί “έναν πιο παθιασμένο και πιστό σύμμαχο για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν τη χώρα από τους Sanders.”

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, ο Sanders υποστήριξε επίσης την επιλογή του Walsh για αυτήν τη θέση.

Αργότερα, ο Μπάιντεν είπε ότι αυτός και ο Σάντερς συνεργάζονται για να προγραμματίσουν μια περιοδεία σε ολόκληρη τη χώρα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αυξήσουν τους μισθούς της μεσαίας τάξης.

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τον ομοσπονδιακό ελάχιστο μισθό στα 15 $ την ώρα (περίπου 110 $).

Σάντερς πρόσφατα το Δημοκρατικό Κόμμα Κορωνοϊός Άσκησε πίεση στον Μπάιντεν για να εκπληρώσει το αίτημά του για αύξηση των πληρωμών ενίσχυσης σε 2 χιλιάδες δολάρια (περίπου 14 χιλιάδες 700 TL).

Ο Sanders μίλησε ως εξής:

«Με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν τη Γερουσία, πρέπει να εμμείνουμε στις υποσχέσεις μας προς τις εργαζόμενες οικογένειες αυτής της χώρας. Οι υποσχέσεις που έγιναν πρέπει να τηρηθούν.

Αυτό σημαίνει όχι μόνο 2.000 $ σε άμεσες πληρωμές, αλλά και μια επιθετική ατζέντα που αναγνωρίζει την οικονομική απόγνωση που αντιμετωπίζουν πολλοί Αμερικανοί.

Ο Joe Manchin, ο νέος ηγέτης της Γερουσίας με πλειοψηφία, ο οποίος βρίσκεται στο Συνασπισμό του Μπλε Σκύλου, ο οποίος ακολουθεί γενικά την πολιτική σύμφωνα με τους συντηρητικούς, δήλωσε ότι “σίγουρα δεν θα υποστηρίξει” έναν έλεγχο ενίσχυσης 2.000 δολαρίων για τους Αμερικανούς.

Αλλά ακόμα κι αν ο Μάντσιν αντιταχθεί, οι Δημοκρατικοί μπορούν να βρουν αρκετούς Ρεπουμπλικάνους για να υποστηρίξουν το μέτρο για να εξασφαλίσουν την αύξηση αυτής της πληρωμής. “

.Source