Ο John Onson իշ Michel καλωσορίζει την ΕΕ-ΗΒ … Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Μπόρις Τζον Ονσον և Ο Τσαρλς Μισέλ χαιρέτισε τη συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-ΗΒ, την οποία θα υπογράψουν την Τετάρτη, αλλά επίσης περιγράφει τους πιθανούς τομείς συνεργασίας σε τηλεφωνική συνομιλία νωρίτερα σήμερα, ανέφερε η επίσημη δήλωσή του. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το προσωπικό του Προέδρου Μισέλ, “και οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν την δίκαιη, ισορροπημένη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επικείμενη υπογραφή, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 30 Δεκεμβρίου.”

“Η συμφωνία είναι απαραίτητη επειδή δημιουργεί σταθερότητα, προβλεψιμότητα για πολίτες και εταιρείες”, ανέφεραν.

Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, “και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Συμφώνησαν επίσης να «εργαστούν για τη COP 26 στη Γλασκόβη». “Χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για προσαρμογή του στόχου στο 2030”, ανέφεραν.

Επιπλέον, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες για την παγκόσμια ανταπόκριση στις μελλοντικές επιδημίες. “Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η ιδέα μιας πιθανής επιδημικής συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ετοιμότητας και της αντίδρασης, ειδικά στο πλαίσιο της προεδρίας της G7 του Ηνωμένου Βασιλείου”, ανέφερε.

Όσον αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις, ο πρόεδρος Michel և πρωθυπουργός John Onson “έχει κοινό συμφέρον να συνεχίσει να ανταλλάσσει απόψεις, να επιδιώκει συνεργασία σε κοινά ζητήματα που βασίζονται σε κοινές αξίες και συμφέροντα.”

Πηγή: KYPE

Source