Ο Luka Modric ανακηρύχθηκε ο τρίτος καλύτερος παίκτης της δεκαετίας, σύμφωνα με το IFFHS

13 Ιανουαρίου 2021 – Μια άλλη μεγάλη αναγνώριση για τον Κροάτη ποδοσφαιριστή: Ο Λούκα Μόντρικ ανακηρύχθηκε ο τρίτος καλύτερος παίκτης της δεκαετίας.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHHS) όρισε τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας Λούκα Μοντρίκ τον τρίτο καλύτερο παίκτη από το 2011 έως το 2020, ενώ ο τίτλος του καλύτερου πήγε στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Lionel Messi.

Ο Lionel Messi, ο οποίος αναδείχθηκε ο καλύτερος στην επιλογή IFFHS το 2015, το 2016, το 2017 και το 2019, και ήταν δεύτερος το 2011, το 2014, το 2018 και το 2020, αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης της τελευταίας δεκαετίας.

Ο δεύτερος στην επιλογή IFFHS είναι ο πρώην συμπαίκτης του στη Βαρκελώνη Andres Iniesta, ο οποίος ανακηρύχθηκε δύο φορές ο καλύτερος στην ετήσια επιλογή – το 2012 και το 2013. Ο Modric ακολουθείται από τον Βέλγο ποδοσφαιριστή Kevin De Bruyne (νικητής της ετήσιας επιλογής 2020) και τον Toni Kroos (στις ετήσιες εκλογές του 2014).

Ο Luka Modric κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη στην ετήσια επιλογή IFFHS το 2018. Για κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα χρόνια, η IFFHHS έχει δώσει στον καλύτερο παίκτη 20 πόντους, τους δεύτερους 19, τον τρίτο 18 και τον εικοστό στη λίστα αυτή σημείο. Έτσι, όταν προστίθενται όλα τα χρόνια, ο Μέσι συγκέντρωσε 174 πόντους, τον Andres Iniesta 127 πόντους και τον Modric 113.

Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη αναγνώριση για τον Κροάτη ποδοσφαιριστή, του οποίου το αηδιαστικό παιχνίδι για τη Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να ξεγελάσει οποιονδήποτε είναι 35 ετών.

Μόλις τις προάλλες, ο Mundo Deportivo κήρυξε τον Modric έναν από τους καλύτερους και εξήγησε ότι μόνο ο Modric έκανε κάτι στην επίθεση από όλους τους παίκτες της Real.

“Ο Modric ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες ιδέες στην επίθεση. Έθεσε τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά κανένας από τους συμπαίκτες του δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό”, έγραψε η ισπανική καθημερινή αθλητική εφημερίδα.

Ο Modric θα οδηγήσει την Κροατία ως αρχηγός φέτος μέσω των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινούν τον Μάρτιο εναντίον της Σλοβενίας, της Μάλτας και της Κύπρου.

Στη συνέχεια, η Κροατία θα συγκεντρωθεί τον Ιούνιο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα ξεκινήσει εναντίον της Αγγλίας στο Λονδίνο.

Για να διαβάσετε περισσότερα για τον αθλητισμό στην Κροατία, ακολουθήστε την ειδική σελίδα του TCN.

.Source