Ο Macron αντιτίθεται στη Μεσόγειο Θάλασσα εναντίον της Τουρκίας, αλλά μένει σχεδόν μόνος

Εάν εξαρτάται από αυτόν, ο Emanuel Macron θα είχε ήδη αποφασίσει για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, η οποία εισβάλλει στην Κύπρο-ελληνικά ύδατα για μήνες με τα πολεμικά της πλοία για να ψάξει στον πυθμένα του φυσικού αερίου. Στην τελική ανάλυση σήμερα, όταν χρησιμοποιήσατε το uzepe Conte, ο Ισπανός Pedro Sanchez, ο Έλληνας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πορτογάλος Antonio Costa, ο Κύπριος Νίκος Αναστασιάδης, ο Μάλτας Robert Ambela έφτασαν στο Ajaccio μετά τη σύνοδο κορυφής στη Γαλλία. Τουρκία, ο Macron ανέλαβε τη λεκτική μελωδία με την Άγκυρα Διαθέστε τις αμοιβαίες κατηγορίες του.

Ωστόσο, στη σύνοδο κορυφής της Κορσικής, άλλες μεσογειακές χώρες, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες είναι μέρη στη σύγκρουση, απέφυγαν την “πρόσκληση για όπλα” του Γάλλου προέδρου εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επτά χώρες βλέπουν την ίδια θάλασσα. Είναι επίσης διχασμένοι πάνω από την Τουρκία και τη Λιβύη στα ειρηνικά μέτωπα της Μεσογείου.

Δεδομένου του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου և 25, το οποίο συγκλήθηκε ειδικά για την ένταση στο Αιγαίο Πέλαγος, ο Μακρόν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία μόνο με τον Μητσοτάκη. Η πλήρης στρατιωτική συνεργασία Παρισιού-Αθηνών κατά της Άγκυρας καθορίζεται από διμερή συμφωνία από σύνοδο κορυφής με άλλους ηγέτες της Μεσογείου. Αυτό δεν είναι μικρό, αλλά δεν είναι η γενική αντίδραση της ΕΕ που ζήτησε η Elise. Ο Ajaccio Conte δεν ακολουθεί το κεφάλι της Elise με σκληρό τόνο εναντίον της Τουρκίας. Ο “διάλογος” είναι η λέξη κλειδί του.

Αλλά ο πρώτος που αντιτίθεται σε μια αυστηρότερη ποινή είναι η Άνγκελα Μέρκελ, η τρέχουσα πρόεδρος της ΕΕ έως τον Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής, ο καγκελάριος έχει περιοριστεί στο να ζητήσει “διάλογο” μεταξύ της Αθήνας και της Αθήνας, προκειμένου να μην αναστατώσει τον Ερντογάν, ο οποίος εμποδίζει τη ροή μεταναστών στη Γερμανία βάσει μιας συμφωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Τα Βαλκάνια.

Αντ ‘αυτού, ο Γάλλος πρόεδρος έχει τη Λιβύη, η οποία τον χωρίζει από τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Μακρόν, κοντά στον διοικητή του, Κερύνεια Χάφταρ, έπρεπε να αντιμετωπίσει τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη για να υποστηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση Αλ Σεράι. Πριν από την επιδημία, οι στρατιωτικές εντάσεις στη Λιβύη έφτασαν στο αποκορύφωμά τους, ενώ ο Πούτιν διαφώνησε με τον Χαφτάρ εναντίον του Ερντογάν, τόσο πολύ που μια διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου. “Πρέπει να δεχτούμε την παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Mayo στην εφημερίδα πριν από λίγες μέρες, αναφερόμενος μόνο στη διάσπαση στο πεδίο.

Η Τουρκία «δεν είναι πλέον εταίρος» – αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες ξεκινά ο Macron σήμερα στη σύνοδο κορυφής του Ayajo Διατηρεί «απαράδεκτη συμπεριφορά» και «εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε σαφείς και σταθεροί» απέναντι στον Πρόεδρο Ερντογάν. Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε τη «βαθιά ελπίδα του για επανέναρξη αποτελεσματικού διαλόγου με την Τουρκία», αλλά στη συνέχεια αύξησε αμέσως την ποσόστωση. Τα τουρκικά πλοία δέχονται “απαράδεκτη πρακτική στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης”. Η εισαγωγή αναφέρεται στις εντάσεις με τη γαλλική φρεγάτα τις τελευταίες εβδομάδες. Και απλούστερο. Η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Λιβύης, η εθνική συμφωνία που αρνείται τα νομικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι «απαράδεκτη» και οι δραστηριότητες πληροφοριών στα ύδατα της Κύπρου είναι εξίσου «απαράδεκτες».

Η απάντηση της Άγκυρας είναι έτοιμη. Στις δηλώσεις του για την Τουρκία, ο Μακρόν έδειξε τον εαυτό του «ξανά αλαζονικό με τα παλιά αποικιακά αντανακλαστικά του», «η ατομικιστική-εθνικιστική του στάση προάγει τις εντάσεις, θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της ΕΕ», Υπουργείο Εξωτερικών

Η σύνοδος κορυφής του Ajaccio απομονώνει τον Macron αλλά επιβεβαιώνει τις υποδιαιρέσεις της Μεσογείου σε ανοιχτά μέτωπα. Και δεν είναι καλά νέα.

Source