Ο NFF υποστηρίζει τον Davidson Owumi ως διορισμένο διευθύνοντα σύμβουλο της LMC

Από την Olawale Ajimotokan

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας (NFF), Amaju Pinnick, ενέκρινε τη σύσταση της Εταιρείας Διαχείρισης Λιγκ (LMC) για τον διορισμό του κ. Davidson Owumi ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του οργανωτικού οργανισμού για το League Professional Football League (NPFL) ).

Ο Owumi, ο οποίος είχε μια αστρική καριέρα τόσο ως παίκτης εντός όσο και εκτός Νιγηρίας και ως διαχειριστής συλλόγου, αναμένεται να επαναλάβει το αξίωμά του μετά την επερχόμενη ετήσια γενική συνέλευση του LMC.

Αντικαθιστά τον Hon. Η Ντούκα Ιράμπορ, ένας διάσημος δημοσιογράφος της Νιγηρίας και πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος του ΛΜΚ πριν γίνει διευθύνων σύμβουλός του, και παραιτήθηκε από τη θέση πριν από μήνες.

«Το LMC ξεκίνησε τη νέα σεζόν με θετικό νόημα, βάζοντας το καλύτερο πόδι τους μπροστά με την τηλεοπτική εκπομπή των αγώνων στο NPFL.TV και μερικά αστέρια παιχνίδια στο NTA. Ο ενθουσιασμός είναι πίσω και το πνεύμα είναι σωστό. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να φέρετε μια τάξη όπως ο Owumi για να βοηθήσετε στην οδήγηση του πλοίου προς τη στερλίνα κατεύθυνση που έχει αναλάβει », δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της NFF, Πίνικ.

Ο Owumi είναι ένας τιτάνας στο εγχώριο ποδόσφαιρο της Νιγηρίας ως παίκτης και διαχειριστής σημείωσης.

Άρχισε να παίζει το παιχνίδι από τις μέρες του δημοτικού και έπειτα έπαιξε για το κυβερνητικό κολέγιο, Ughelli, NEPA FC και NNPC FC και οι δύο Warri, Flash Flamingoes, Bendel United, Sharks FC του Port Harcourt, μεταξύ άλλων, και είχε επιδόσεις στην Ελλάδα, Κύπρο , Κατάρ και Ισπανία στην επαγγελματική του ποδοσφαιρική Οδύσσεια. Εμφανίστηκε επίσης σύντομα για την Ανώτερη Εθνική Ομάδα.

Ο debonair Owumi αναδείχθηκε ο υψηλότερος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1993, και τρία χρόνια αργότερα έγινε προπονητής των πρωταθλητών του Αφρικανικού Κυπέλλου του Αφρικανικού Κυπέλλου 1977, Rangers International FC της Enugu.

Έκτοτε, διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου, υπηρέτησε ως MD / CEO του Warri Wolves, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Premier League της Νιγηρίας και ως πρόεδρος της Premier League της Νιγηρίας. Είναι επί του παρόντος Γενικός Διευθυντής της Rangers International FC της Enugu.

«Το γενεαλογικό σύστημα του Owumi είναι εντυπωσιακό και πιστεύουμε ότι θα συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το έργο που έχει κάνει το LMC και θα βοηθήσει στην προώθηση της νέας σκέψης, του νέου οράματος και της νέας κατεύθυνσης. Δεν ήταν εύκολο να διασφαλίσουμε την απελευθέρωσή του από την κρατική κυβέρνηση Enugu να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της LMC, και καταλαβαίνουμε. Είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε ίδρυμα », πρόσθεσε ο Pinnick.

Source