Ο Obiozor αναδύεται νέος Πρόεδρος της Ohaneze Ndigbo

Ένας πρώην πρεσβευτής της Νιγηρίας, Τζορτζ Ομπιόζορ, εκλέχθηκε ως νέος Γενικός Πρόεδρος της Οχάνεζ Ντιτίμπο, της κορυφής κοινωνικο-πολιτιστικής οργάνωσης Igbo.

Ο κ. Obiozor, πρώην πρεσβευτής της Νιγηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Κύπρο, πραγματοποίησε 304 ψήφους για να νικήσει τον πλησιέστερο αντίπαλό του, Valentine Oparaocha, ο οποίος ψήφισε 15 ψήφους.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο Dan Anyiam στο Owerri, πρωτεύουσα της πολιτείας Imo.

Ακολούθησε μια πρόταση του ABC Nwosu, που αποσπάστηκε από τον Ben Obi, διαλύοντας το διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού John Nwodo.

Στη συνέχεια, ο Gary Igariwey, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, δήλωσε ότι η επιτροπή είχε υιοθετήσει μια ανοιχτή διαδικασία με τη μορφή της επιλογής Α4 για την ψηφοφορία για την προώθηση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας.

Ωστόσο, τρεις από τους διαγωνιζόμενους – Chukwunyere Nwaebo, Goddy Uwazuruike και Uju Okoro – παραιτήθηκαν για τον κ. Obiozor πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Η εκλογική επιτροπή είπε ότι τρία από τα οκτώ άτομα που επέλεξαν το έντυπο υποψηφιότητας δεν επέστρεψαν τα έντυπα. Ήταν ο Chidi Osuagwu, ο Chris Asoluka και ο Joe Nworgu.

Αυτό άφησε μόνο δύο διαγωνιζόμενους στον αγώνα – τον κ. Obiozor και τον κ. Oparaocha

Στη συνέχεια, ο Sam Ohuabunwa κλήθηκε να μετριάσει τις εκλογές και η ψηφοφορία έγινε σε πολιτειακή βάση, ξεκινώντας από το Abia State.

Άλλα κράτη που ψήφισαν ήταν τα Anambra, Delta, Ebonyi, Enugu, Imo και Rivers.

Άλλοι ψηφοφόροι προέρχονταν από διαπιστευμένες ομάδες θυγατρικών και Igbo ομάδες στη διασπορά.

Υποστήριξη της δημοσιογραφίας ακεραιότητας και αξιοπιστίας των PREMIUM TIMES

Η καλή δημοσιογραφία κοστίζει πολλά χρήματα. Ωστόσο, μόνο η καλή δημοσιογραφία μπορεί να διασφαλίσει την πιθανότητα μιας καλής κοινωνίας, μιας υπεύθυνης δημοκρατίας και μιας διαφανούς κυβέρνησης.
Για συνεχή δωρεάν πρόσβαση στην καλύτερη ερευνητική δημοσιογραφία στη χώρα, σας ζητάμε να σκεφτείτε να κάνετε μια μέτρια υποστήριξη σε αυτήν την ευγενική προσπάθεια.
Συνεισφέροντας στους PREMIUM TIMES, βοηθάτε στη διατήρηση μιας δημοσιογραφικής συνάφειας και διασφαλίζετε ότι παραμένει δωρεάν και διαθέσιμη σε όλους.

Προσφέρω


ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Για να διαφημιστείτε εδώ . Καλέστε τον Willie +2347088095401 …

PT Mag Campaign AD

Source