Ο Ol olit απαντά στο ΑΚΕΛ. “Δεδομένου ότι ποτέ δεν αυξήθηκαν οι φόροι ως θέμα προστασίας των θυμάτων βίας”

Η αξία δεν αυξήθηκε ποτέ ως θέμα προστασίας των θυμάτων βίας. Αυτό αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε σχέση με όσα είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Skevi Kukuma σε σχέση με το νομοσχέδιο που περιέχει τις διατάξεις της Σύμβασης. ,

Η δήλωση ανέφερε, “Αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε το Σώμα Γυναικών, αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε ειδικές αστυνομικές ομάδες για την ενδοοικογενειακή βία που βασίζεται στο φύλο, είναι αυτή η κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει ειδικές γραμμές στα κεντρικά γραφεία της ΤΑΕ – περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης / Κατάχρηση. Είναι αυτή η κυβέρνηση που εισήγαγε ένα περιεκτικό νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει τις διατάξεις της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, την αιώνια απαίτηση τόσο της κοινωνίας όσο και των κομμάτων. “

Προστίθεται ότι η οικονομική μελέτη δείχνει ότι το κόστος για τη σύσταση του συντονιστικού φορέα Համ δραστηριότητες Համ για άλλες δραστηριότητες που απαιτούνται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ανέρχεται σε περίπου 150 χιλιάδες ευρώ. Έχουν ήδη αναφερθεί και άλλα έξοδα, όπως το κόστος του γυναικείου σπιτιού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ότι “καθώς η κυρία Kukuma επαναλαμβάνει το ζήτημα των επιφυλάξεων που διατύπωσε η Κυπριακή Δημοκρατία από την έναρξη ισχύος της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης το 2018, επαναλαμβάνει ότι πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία άρσης των επιφυλάξεων, να συμβουλευτείτε τον αρμόδιο αρχές και λαμβάνουν απόφαση. “εγκρίνεται από το Συμβούλιο Υπουργών.”

“Όσον αφορά το περιεχόμενο των επιφυλάξεων που διατύπωσε η κ. Kukuma, επιβεβαιώνεται ότι τόσο το ζήτημα των αδειών διαμονής για τα θύματα βίας όσο και το ζήτημα της κρατικής αποζημίωσης καλύπτονται τόσο από το νέο νομοσχέδιο όσο και από την ισχύουσα νομοθεσία. “, – προσθέτει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημειώνει ότι “οι βουλευτές προτρέπουν να ψηφίσουν αύριο αυτό το νομοσχέδιο, καθώς το φύλο, η ενδοοικογενειακή βία, η μη αναγνώριση της ταυτότητας του κόμματος, πρέπει να αποκλειστούν από την προεκλογική ή άλλη σκοπιμότητα”.

Source