Ο Öznur Oğraş Çolak, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας μας, έλαβε το “Βραβείο Τέχνης και Πολιτιστικής Δημοσιογραφίας της Χρονιάς”.

Η Επιτροπή Επιλογής Βραβείων Διεθνούς Ανατολικού Θεάτρου βρήκε τα νέα, συνεντεύξεις και σχόλια που έγιναν στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, ειδικά του θεάτρου, στην εφημερίδα Cumhuriyet και βρήκε το βραβείο «Τέχνη και Πολιτιστική Δημοσιογραφία της Χρονιάς» που αξίζει τον ofznur Oğraş Çolak, έναν από τους συντάκτες της εφημερίδας μας. Ανακοινώθηκε ότι η 7η Διεθνής Τελετή Απονομής Θεάτρου Ανατολίας αναβλήθηκε στις 17 Μαΐου 2021 λόγω των επιδημικών συνθηκών.

Η Τουρκία από 27 επαρχίες και 10 χώρες που συμβάλλουν στην τέχνη του θεάτρου από το εξωτερικό, βραβεία σε ιδρύματα και οργανισμούς, θα απονεμηθεί στους νικητές σε τελετή τον Μάιο. Η εφημερίδα θεάτρου, μέχρι στιγμής, η Τουρκία, η πΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, το Αζερμπαϊτζάν, κυρίως στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απονείμει διακόσιες ογδόντα πέντε εργάτες θεατρικών τεχνών.

Οι κατηγορίες βραβείων με τη λίστα των 27 πόλεων φέτος από την Τουρκία, τη Γερμανία, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, τη Γκαγκαουζία, τη Μολδαβία, το Ταταρστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου κατατάσσονται καλλιτέχνες.

Στη δήλωση που έγινε για το βραβείο, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις: «Είναι χρήσιμο να υπογραμμιστεί ότι πολλά βραβεία κύρους που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής βασίζονται στην Κωνσταντινούπολη. Όπως όλοι γνωρίζουν, τα ιδρύματα κάνουν περισσότερες αξιολογήσεις με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη και τα βραβεία βρίσκονται επίσης στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, το θέατρο δεν πραγματοποιείται μόνο στην Κωνσταντινούπολη ή στις μητροπολιτικές πόλεις. Τα θέατρα σχεδόν σε κάθε μέρος της χώρας μας παρουσιάζουν επιτυχημένες παραστάσεις. Οι επιλογές ή οι αδυναμίες δεν αρκούν για να στερέψουν τις προσπάθειες των θεάτρων εκτός της Κωνσταντινούπολης. Ως Tiyatro Gazetesi, έχουμε δει αυτήν την πραγματικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουμε πραγματοποιήσει τα Βραβεία Θεάτρου Anadolu. Αυτή η απόφαση χαιρετίστηκε με μεγάλη χαρά από τις θεατρικές εταιρείες στην Ανατολία και τους αναγνώστες μας. Τα Anadolu Theatre Awards θα κάνουν τώρα μια νέα ανακάλυψη και θα υπάρξουν με διεθνή ταυτότητα. Το σύνθημά μας «Όπου υπάρχει θέατρο, η εφημερίδα θεάτρου είναι εκεί» γίνεται όλο και πιο νόημα μέρα με τη μέρα. Η εξυπηρέτηση της θεατρικής τέχνης μας ενθουσιάζει πάρα πολύ. Είναι τιμή να μοιραστώ μαζί σας αυτόν τον ενθουσιασμό. “

Source