Ο Pierre Cardin έχασε τη ζωή του

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών, σύμφωνα με τη δήλωση της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Twitter.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΕΡΡ ΚΑΡΔΙΝΗ;

Γεννημένος στις 2 Ιουλίου 1922, το ενδιαφέρον του Pierre Cardin για ρούχα και αρχιτεκτονική ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Ο Cardin άρχισε να μαθαίνει να ράβει με έναν ράφτη το 1936. ΙΙ. Δουλεύοντας στον Ερυθρό Σταυρό ως εθελοντής κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Cardin είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας της περιόδου, Jeanne Paquin, Christian Bernard και Elsa Schiaparelli, όταν η οικογένειά της μετακόμισε στο Παρίσι το 1945.

Ο σχεδιαστής μόδας, ο οποίος ανέπτυξε το επάγγελμά του μαζί με τον Christian Dior μεταξύ 1947 και 1950, ανέπτυξε την τάση υψηλής ραπτικής που ξεκίνησε το 1950 στο κατάστημα Maison De Couture που άνοιξε στο όνομά του. Το 1957 άνοιξε το πρώτο κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων “Eve”.

Δημιούργησε την πρώτη του έτοιμη για ένδυση συλλογή μετά το ταξίδι του στην Ιαπωνία το 1959. Το 1963, το σφιχτό ένδυμα που αγκαλιάζει το σώμα έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση των καλσόν στον κόσμο. Άνοιξε το κατάστημα “Espace Cardin” στο Παρίσι το 1971.

Η ομάδα των Beatles παρουσίασε πρωτότυπα σχέδια σε πολλές ομάδες καλλιτεχνών όπως γλύπτες και ηθοποιούς. Το 1980, άνοιξε την αναδρομική έκθεση στο “Metropolitan Clock Museum” στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας τα 30 χρόνια εργασίας του.

Ο Cardin, του οποίου το όνομα και τα έργα εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έως την Ουγγαρία, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Σοβιετική Ένωση, συνέχισε να δημιουργεί μόδα όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και σε τομείς όπως κοσμήματα, αρώματα, αλυσίδες εστιατορίων και χαρτικά.

Ο Pierre Cardin, ο οποίος έγινε πρωτοπόρος στον κόσμο της μόδας, αποδείχθηκε με το να πηγαίνει σε θέματα που κανένας σχεδιαστής μόδας δεν τολμούσε μπροστά του, και καθιέρωσε την έννοια του unisex

Ο Cardin, επίσης γνωστός για τη μεταφορά γεωμετρικών σχεδίων στο στυλ avant-garde, εξελέγη στον πρεσβευτή της UNESCO το 1991.

.Source