Ο Rhino Kanchi δεν μπορεί να βρει σύντροφο λόγω της πανδημίας

Ο Coronavirus τον χτύπησε επίσης: Ο Rhino Kanchi δεν μπορεί να βρει σύντροφο λόγω πανδημίας

Ο ρινόκερος που ονομάζεται Kanchi, ένα από τα πιο διάσημα μέλη του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου του Μπαγκλαντές στη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, έχασε τον άνδρα του σύντροφο το 2014. Ο Κάντσι, που ζει μόνος του από τότε, είναι όλο και πιο δυσαρεστημένος και αυτή η κατάσταση προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών. Οι προσπάθειες συνεργασίας έχουν κολλήσει στο Coronavirus.

Ο Coronavirus τον χτύπησε επίσης: Ο Rhino Kanchi δεν μπορεί να βρει σύντροφο λόγω πανδημίας

Σε έναν τόνο Kanchi δόθηκε 6 κιλά πίτουρο ρυζιού και ένα κιλό ρεβίθια την ημέρα, αλλά αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου ανέφεραν ότι ο ρινόκερος περιστασιακά αρνήθηκε να φάει. Πρόσθεσε ότι αντιμετώπισε άσχημα τη φροντιστή της Farid Mia.

Σύμφωνα με το Science Alert, η Mia χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με το Kanchi:

«Η διάθεση αλλάζει συχνά. Μερικές φορές δεν με απαντά. Ο μεγαλύτερος λόγος είναι ότι έχει μεγαλώσει μόνος του για τόσα χρόνια. Του λέω ότι θα βρούμε άντρες συντρόφους σύντομα. Αλλά ο Κάντσι είναι ανήσυχος. Χρειάζεται πολύ έναν σύντροφο. “

Ο Abdul Abdul Latif, υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι σχεδιάζει να φέρει έναν αρσενικό ρινόκερο από την Αφρική, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω της πανδημίας του Kovid-19. «Γνωρίζουμε ότι ο Κάντσι αισθάνεται μοναξιά και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρούμε κατάλληλους συνεργάτες», δήλωσε ο Latif.

Από τότε που ο ελέφαντας με την ονομασία Kaavan έκανε διεθνή πρωτοσέλιδα, ο Kanchi έχει αποκτήσει περισσότερη προσοχή. Ο Καβάν, ο οποίος έχει λάβει τον τίτλο “ο μοναχικός ελέφαντας στον κόσμο”, ζει μόνος από το 2012 στον ζωολογικό κήπο Marghazar στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν. Στα τέλη Νοεμβρίου 2020, τοποθετήθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής στην Καμπότζη, με πρωτοβουλία του οργανισμού για τα δικαιώματα των ζώων Four Paws και του παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή Cher.

Οι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου δεν θέλουν να χάσουν τον Κάντσι στην πιο γόνιμη περίοδο του. «Ο ρινόκερος μπορεί να επιβιώσει 38 χρόνια σε αιχμαλωσία. Δηλώνοντας ότι μπορεί να ζήσει εδώ για πολλά χρόνια, ο Latif δήλωσε ότι είναι καθήκον τους να βρουν συνεργάτη για αυτόν.

Η Μία είπε ότι ο ρινόκερος ήταν σε καλή υγεία αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ήξερε τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

Άλλες ειδήσεις LIFE

.Source