Ο Rialto μπαίνει στο 2021 εστιάζοντας στην καλλιτεχνική συνεργασία

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, και παρά το ανασταλτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το Θέατρο Ριάλτο συνεχίζει να υποστηρίζει τοπικές καλλιτεχνικές προσπάθειες και παραγωγή, ξεκινώντας το 2021 νέα προγράμματα συνεργασίας με καλλιτέχνες με έδρα την Κύπρο.

Μετά τη δεύτερη ανοικτή πρόσκληση FlashArt 2021 για υποβολή νέων έργων και συνεργασιών, το επόμενο έργο του Rialto είναι το Σχέδιο Συνεργατών Κατοικιών. Το Θέατρο θα αναθέσει στους επιλεγμένους καλλιτέχνες την ανάπτυξη ενός έργου που ανταποκρίνεται στους ευρύτερους στόχους της πολιτιστικής ανάπτυξης μέσω καινοτόμων και σύγχρονων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν στην πολιτιστική εκπαίδευση και ανάπτυξη του κοινού.

Ακολουθώντας το εργαστήριο ανάπτυξης παιχνιδιού με τίτλο Αναπτύσσω. Αναπτύξτε ξανά. Αναπτύξτε καλύτερα, που υλοποιήθηκε πέρυσι από τον Παρίσι Ερωτοκρίτου σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Μαρία Κυριάκου και συγγραφείς Μαρία Ιωάννου, Αυγή Λίλη, Στέφανο Σταυρίδη και Γιώργο Τριλλίδη, καθώς και με τους ηθοποιούς Έλενα Καλλίνικου, Γιώργου Κυριάκου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου και Βασίλη Χαράλαμπου, την Αναπληρωτή Καλλιτέχνη Το Σχέδιο ξαναρχίζει φέτος με ένα έργο με τίτλο Wαλκοόλ από τη Μαρία Βαρνακίδου και την Κωνσταντίνα Ανδρέου. Μέσα από μια σύγχρονη και εφευρετική διαδικασία, οι δύο καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ένα βιωματικό ηχογραφημένο περίπατο / παράσταση γύρω από την Πλατεία Ηρώων και το Θέατρο Ριάλτο, το οποίο θα αφηγηθεί, θα ανακαλέσει παλιά και θα δημιουργήσει νέες εικόνες και εμπειρίες.

Ξεκινώντας από αρχιτεκτονικούς χώρους και μνημεία, καθώς και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, περπατώντας στα στενά δρομάκια της περιοχής, κοιτάζοντας τα μπαλκόνια με τις γραμμές πλυντηρίου και τα ανθισμένα φυτά, οι δύο καλλιτέχνες θα αναζητήσουν μια πολιτιστική ταυτότητα που κατασκευάστηκε με την πάροδο του χρόνου. , δημιουργώντας, μέσω ιστορικής και κοινωνικής έρευνας, έναν βιωματικό περίπατο κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες θα νιώσουν τον παλμό της πλατείας και της γύρω περιοχής.

Αρχειακή έρευνα, συνεντεύξεις με ιστορικούς και καλλιτέχνες, εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις, χαρτογράφηση και οπτικοακουστική παραγωγή θα πραγματοποιηθούν πριν από την υλοποίηση του έργου.

Οι δύο καλλιτέχνες θα εμπνευστούν και θα επηρεαστούν από ιστορίες και εκδηλώσεις που έχουν ήδη γραφτεί για την πόλη της Λεμεσού, αλλά και από πράγματα που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Το έργο φιλοδοξεί να εμπλέξει τοπικούς καλλιτέχνες μέσω συνεντεύξεων και εργαστηρίων που θα παρέχουν υλικό για τη δημιουργία αυτού του βιωματικού καταγεγραμμένου περιπάτου. Όλα τα στάδια του έργου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, με τους πρώτους περιπάτους να πραγματοποιούνται πριν από το τέλος του 2021. Στόχος είναι η δημιουργία ενός διαχρονικού υλικού που συνδυάζει την ιστορία της περιοχής με τις Τέχνες και την Τεχνολογία.

Η Μαρία Βαρνακκίδου και η Κωνσταντίνα Ανδρέου συνεργάστηκαν με το Θέατρο Ριάλτο τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της πρώτης έκδοσης FlashArt, στο έργο Come Together, ένα βιωματικό έργο εμπνευσμένο από το κλείδωμα.

Source