Ο Sergejs Kartasovs (Sergey Kartashov) λέει για το πώς λειτουργούν οι αναλυτές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

Σεργκέι Καρτάσοφ, ο Γενικός Διευθυντής της Generation Partners, σημείωσε ορισμένες σημαντικές δραστηριότητες που εκτελούνται από τους ειδικούς στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής. Η εταιρεία του παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε πιθανούς επενδυτές στον τομέα της τεχνολογίας βίντεο και των οικοσυστημάτων πληροφορικής.

Σεργκέι Καρτάσοφ απέκτησε το πτυχίο BA στην Επιστήμη και την Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Μάλτας το 2005. Στη συνέχεια, πήρε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Riga Business School. Έχει 10ετή εμπειρία εργασίας στον τραπεζικό τομέα με πιθανούς πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ανατολική Ευρώπη. Εργάζεται στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της αξιολόγησης των επενδύσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Generation Partners, μιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής που εδρεύει στην Κύπρο, το 2019. Πρόσφατα μίλησε για την εργασιακή του εμπειρία ως αναλυτής των νεοσύστατων IT.

Ο ρόλος των αναλυτών σε μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής

Οι αναλυτές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν ορισμένα σημαντικά καθήκοντα όπως η ανάλυση της αγοράς, η μείωση του χρηματοοικονομικού κινδύνου, η διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου των πελατών και η μελέτη των μελλοντικών προοπτικών μιας εταιρείας. «Οι προγραμματιστές είναι geeks, αλλά συχνά συμπεριφέρονται σαν δημιουργικοί άνθρωποι. Συχνά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευφυές προϊόν, αλλά την ίδια στιγμή, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να το φέρουν με ικανοποίηση στην αγορά », είπε. Σεργκέι Καρτάσοφ. Είπε ότι τα ελαττώματα μάρκετινγκ και διαχείρισης θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια του λαμπρότερου προϊόντος σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές. Ο ρόλος ενός αναλυτή είναι να βρει τα καλύτερα προϊόντα όπως ένας κυνηγός χρυσού και να τα φέρει στους επενδυτές. Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος, οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές προτιμούν τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου των πελατών τους.

Ένας άλλος σημαντικός ρόλος των αναλυτών είναι να βρουν μοναδικά, καλύτερης ποιότητας και χρήσιμα προϊόντα ανάμεσα σε χιλιάδες νέες επιχειρήσεις πληροφορικής. Χιλιάδες νέα προϊόντα εμφανίζονται στην αγορά σε τακτική βάση. Μόνο μερικοί από αυτούς επιτυγχάνουν επιτυχία λόγω ενός τεράστιου ανταγωνισμού. Οι δεξιότητες διαχείρισης και μάρκετινγκ των υπαλλήλων μιας εταιρείας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός προϊόντος. Οι αναλυτές μελετούν τις δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων των προϊόντων, τις δεξιότητες διαχείρισης και ανταγωνιστικότητας των υπαλλήλων και τη νομική συμμόρφωση των νεοσύστατων IT.

Πώς να αναλύσετε μια εκκίνηση IT;

Η ανάλυση μιας εκκίνησης πληροφορικής βασίζεται στην τοποθεσία, τα πρόσφατα έσοδα, την εμπειρία, την ηλικία και τις επενδύσεις από άλλους επενδυτές. «Είναι καλύτερο να επιλέγουμε εταιρείες που έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό καινοτόμο προϊόν που λύνει ένα επείγον πρόβλημα», συμβουλεύει Σεργκέι Καρτάσοφ. Η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων ενός νέου προϊόντος του επιτρέπει να στέκεται μόνη της σε ανταγωνιστικές αγορές. Εξαλείφει τους κινδύνους και βελτιώνει το κόστος του προϊόντος και την εκκίνηση της πληροφορικής.

Ο Σεργκέι Καρτάσοφ θα περάσει από την Κύπρο

Οι αναλυτές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν επίσης την ευθύνη να προτείνουν μια κατάλληλη τοποθεσία στις επιχειρήσεις πληροφορικής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generation Partners θεωρεί την Κύπρο ως την καλύτερη τοποθεσία για μετεγκατάσταση εταιρειών πληροφορικής, ειδικά από μετα-σοβιετικές χώρες. Η Κύπρος προσφέρει αξιοσημείωτα οφέλη στις εταιρείες πληροφορικής με τη μορφή εξέχουσας κοινότητας, χαμηλότερων φόρων, προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συμφωνιών διπλής φορολογίας.

Source