Ο Swan πένθος για τον σύντροφό του “έφραξε” περισσότερα από 20 τρένα στη Γερμανία

Η κίνηση σταμάτησε για σχεδόν μία ώρα λόγω ενός πουλιού που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια να το αφαιρέσει. Οι πυροσβέστες έπρεπε να επέμβουν με ειδικό εξοπλισμό

Η αστυνομία αναφέρει ότι ένας κύκνος που θρηνεί τον θάνατο του συντρόφου του σε γερμανικό σιδηρόδρομο έκοψε περισσότερα από 20 τρένα για σχεδόν μία ώρα πριν τελικά απομακρυνθούν από τους πυροσβέστες.

Τα δύο πουλιά πέταξαν πάνω από σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας με επίκεντρο το Κάσελ Γκίνγκτινγκ στη Γερμανία κατά τη διάρκεια «περιοδείας» της περιοχής, ανέφερε η αστυνομία του Κάσελ.

Αλλά ένα από τα πουλιά σκοτώθηκε, πιθανώς επειδή άγγιζαν τα εναέρια καλώδια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το περιστατικό συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου, αλλά ανακοινώθηκε χθες.

Το άλλο πουλί, πένθος, κάθισε δίπλα στον νεκρό σύντροφό του και αντιστάθηκε στις προσπάθειες του σιδηροδρόμου να τον εκτροχιάσει.

Οι πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό έπρεπε να επέμβουν. Αφαίρεσαν τον νεκρό κύκνο και τον σύντροφό του. Το σωζόμενο πουλί απελευθερώθηκε στον ποταμό Φούλντα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα 23 τρένα καθυστέρησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης για περίπου σαράντα λεπτά.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών, οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρια με τον σύντροφό τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source