Ο Taner Ulutaş έγραψε … Τα κουδούνια χτυπούν για το UBP

Δεν θυμάμαι όταν διάβασα το διάσημο βιβλίο του Έρνεστ Χάμιγκγουεϊ «For Whom the Bell Tolls». Αλλά όταν παρακολουθούσα τι συνέβη στο UBP, ξαφνικά ήρθε στο μυαλό μου. Ήρθε σε αυτόν, αλλά δεν μπορούσα να μάθω για ποιον χτύπησαν αυτά τα κουδούνια γιατί μετατράπηκε σε μια δύσκολη εξίσωση με πολλά άγνωστα.

Στο UBP, το οποίο είναι ένα από τα πιο ριζωμένα κόμματα της χώρας, δεν λείπουν τα λόγια διαφωνίας και παρέμβασης. Καθώς οι δυνάμεις του κόμματος ταίριαζαν στα συμφέροντά τους, η Άγκυρα το ήθελε αυτό. Ο Ερντογάν προσπαθεί να δέσει το γαϊδουράκι σε ένα σταθερό ποντάρισμα, λέγοντας ότι έδωσε εντολές, όπως και στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Συνέλευσης, προσπαθεί επίσης να καλύψει τις παρεμβάσεις μέσα.

Στις 12 Δεκεμβρίου, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Το UBP θα γεννήσει ένα νέο DP και ORP;» Και μετά από αυτό που συνέβη στο κόμμα, συζήτησα αν θα υπάρξει ξανά χωρισμός και είπα ότι δεν θα γινόταν γέννηση. Υποθέτω, μετά από αυτό που συνέβη στον προσδιορισμό του υποψηφίου για την Προεδρία της Συνέλευσης, δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει πλέον τέτοια γέννηση.

Αν η μνήμη μου δεν με παραπλανήσει, νομίζω ότι η πρώτη συζήτηση ξεκίνησε μετά τον Έρσιν Τατάρ πρωθυπουργός, όταν διορίστηκε στην κυβέρνηση που προσπαθούσε να ιδρύσει για πρώτη φορά. Ο Έρσιν Τατάρ πήγε στην Πρεσβεία το βράδυ και άλλαξε το υπουργικό συμβούλιο που αποφάσισε, αφού τεντώθηκαν τα σχοινιά του κόμματος και βγήκαν τα γκρίνια.

Τα ονόματα του Sunat Atun, που υποσχέθηκε να είναι Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, και ο Resmiye Eroğlu Canaltay, ο οποίος εκφράστηκε ως Υπουργός Τουρισμού, καθώς και τα ονόματα του İzlem Gürçağ Altuğra, που κηρύχθηκε Υπουργός Εργασίας, προκάλεσαν τον κρύο άνεμο. Επιτρέψτε μου να προχωρήσω περισσότερο, το γεγονός ότι ο Kutlu Evren, που περίμενε ένα υπουργείο, δεν έγινε υπουργός, προκάλεσε τον παγωμένο αέρα να μετατραπεί σε πολικό αέρα.

Καθώς ο παγωμένος αέρας άρχισε να διαλύεται, η κρίση «Private Jet» έπειτα πάγωσε τον αέρα. Στο περιστατικό Jet Crisis, ίσως το κεφάλι του πιο αθώου ατόμου χτυπήθηκε με αναστατωμένο γλουτό και ο Ünal Üstel, που ήθελε να μείνει κάτω από το oggan, προκάλεσε επίσης πικρία. Ενώ ο εκθετικός απολύθηκε, αλλά όταν η HP είχε γυναίκα υπουργό, ειπώθηκε γιατί το UBP δεν πρέπει να είναι γυναίκα υπουργός και το γαρίφαλο που συμβολίζει το Υπουργείο Εργασίας είπε στον toldzlem Gürçağ, μια δέσμη που συμβολίζει το Υπουργείο Τουρισμού με την ιδέα ότι είναι το σύμβολο της Κύπρου. Ο Έρογλου επεκτάθηκε στο Canaltay. Ακριβώς όπως ειπώθηκε ότι αυτή η δουλειά τελείωσε, τόσο ο Karanfil όσο και ο Yasemin αφέθηκαν να στεγνώσουν. Ενώ παρακολουθούσε τον Gürçağ να αυξάνει τη φωνή του έως και 7 εκατοστά, προτίμησε τη φιλοσοφία να αφήσει ένα τριαντάφυλλο στο μπροστινό μέρος της κυρίας Resmiye. Αλλά υποθέτω ότι οι δυσαρέσκεια είχαν επιζήσει μέσα.

Ο Έρσιν Τατάρ εξελέγη Πρόεδρος. Ενώ ο βασιλιάς είναι νεκρός, ζήτησε από καιρό ο νέος βασιλιάς και πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση, οι Faiz Sucuoğlu και Hasan Taçoy, μεταξύ των 4 υποψηφίων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, παρέμειναν στον δεύτερο γύρο. Ο Taçoy, ο οποίος είπε ότι η ψήφος μου ήταν 1,50 και ο αντίπαλός μου ήταν 1,90, είπε ότι αποχώρησα και όταν είπε ότι ήταν υποψήφιος ξανά 2 ημέρες αργότερα, παρατηρήθηκε ότι οι συζητήσεις κάλεσαν τον mavro beytambal να ενεργοποιηθεί ξανά. Η Γενική Συνέλευση, η οποία λέγεται ότι θα διεξαχθεί το Σάββατο, δεν πραγματοποιήθηκε και αναβλήθηκε. Αργότερα, αποφασίστηκε να έχουν δύο υποψηφίους. Ωστόσο, ο Sucuoğlu έπλευσε για μια άλλη διαμάχη, λέγοντας ότι μερικοί από τους φίλους του τον κάλεσαν την Πέμπτη και ζήτησαν να αποσυρθεί από την υποψηφιότητα, λέγοντας ότι αποχώρησε από την υποψηφιότητα, χωρίς να παραβεί αυτό το αίτημα. Ενώ το εσωτερικό του κόμματος ήταν αναμεμιγμένο, οι υποστηρικτές του Σούκουογλου αντέδρασαν στη διεξαγωγή διαμαρτυριών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια γενική συνέλευση, στην οποία ο Ersan Saner ήταν ο μόνος υποψήφιος και η εργασία αναβλήθηκε. Αλλά παρόλο που η φωτιά έχασε τη δύναμη της, δεν βγήκε.

Ενώ ειπώθηκε ότι ο Έρσαν Σανέρ ξεφορτώθηκε τον πρόεδρο θεματοφύλακα, προήχθη από πληρεξούσιο σε ευγενή, μια άλλη συζήτηση, τόσο σοβαρή όσο η συζήτηση Sucuoğlu-Taçoy, άρχισε να λαμβάνει χώρα στην υποψηφιότητα για την Προεδρία της Συνέλευσης.

Έχω υπηρετήσει την UBP εδώ και χρόνια. Ήμουν υπουργός καθώς και αναπληρωτής. Ο Menteş Gündüz, ο οποίος υπηρετεί εδώ και χρόνια το κόμμα, καθώς και ο Zorlu Töre, ο οποίος είπε ότι είμαι τώρα αντιπρόεδρος της Συνέλευσης, εμφανίστηκε ως αντίπαλος του Επίσημου Canaltay για την Προεδρία της Συνέλευσης. Ο Resmiye Eroğlu Canaltay, ο οποίος έλαβε 11 ψήφους, έγινε υποψήφιος του κόμματος, ενώ υποστηρίχθηκε ότι παρενέβη η οικογένεια Eroglu. Ο Zorlu Töre και ο γιος του Tuygun Töre έκαναν δηλώσεις που δεν ήταν φαγώσιμες. Ο πατέρας και ο γιος του, που είπαν ότι το παιχνίδι είχε ξεκινήσει, η ίντριγκα έστρεψε, πυροδότησε τη σπίθα του αγώνα λέγοντας ότι όσοι σας φοβούνται θα πρέπει να είναι σαν εσάς, όταν κάλεσαν τον Πρόεδρο του UBP Ersan Saner ως Αντιπρόεδρο. Και προσπάθησε να δώσει το μήνυμα ότι αυτή η επιχείρηση δεν θα μείνει εκεί.

Φυσικά, ενώ αυτά συνέβαιναν στην πλευρά του Töre, προήλθε επίσης από το μέτωπο του Eroğlu. Ο εγγονός του Eroglu, ο γιος του Resmiye, Derviş Canaltay, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να είναι σεβαστοί στο αποτέλεσμα με απαλό στυλ, Υπενθύμισε ότι ο Ζόρλου Τόρε λαχταρούσε για τη θέση.

Με λίγα λόγια, η συζήτηση Sucuoğlu και Taçoy έδωσε τη θέση της στη συζήτηση μεταξύ των δύο ισχυρών οικογενειών του UBP. Μήπως η συμπερίληψη άλλων πληρεξουσίων που διασπάται σε αυτές τις συζητήσεις προκαλεί τη σπινθήρα να μετατραπεί σε φωτιά; Αυτή η πυρκαγιά θα καταστρέψει το κτίριο του κόμματος και θα προκαλέσει την κατεδάφιση ορισμένων από αυτά πριν από τη γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και οι πρόωρες εκλογές προγραμματίζονται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο; Θα δούμε.

Το UBP δεν δημιουργεί ORP με δεύτερο DP. Αλλά αν η συζήτηση εξελιχθεί σε μια σπίθα, μια δασική πυρκαγιά, κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει. Όταν λέγεται ότι το καμπύλο βέλος δεν θα χτυπήσει τον στόχο, τι νομίζετε ότι θα συμβεί αν χτυπήσει κατά λάθος τον στόχο στη μέση;

***

Αστείο της ημέρας

Ένας γέρος σύζυγος πήγε στο γιατρό. Ανδρας:

– “Γιατρός, την πρώτη φορά, είμαι πολύ κρύος και τρέμουν, στη δεύτερη, ζεσταίνω, ιδρώω πολύ”

ο γιατρός έβγαλε τον άντρα και ρώτησε τη γυναίκα του:
– “Πώς είναι αυτό;”

η γυναίκα του επίσης:

“Φυσικά κάνοντας το πρώτο τον Ιανουάριο και το δεύτερο τον Αύγουστο”

είπε.

Λέξη της ημέρας133711078_3288727831231953_3034747297446237554_n.jpg

Η φωτογραφία της ημέρας

134220567_1036562760199768_4318236213987043057_n.jpg128903463_289853915765678_7560733416806230212_n-001.jpg

.Source